Skip to content

BETON BOUCHARDEREN

Verminder het slipgevaar van uw betonvloer en geef het tevens een betere uitstraling

Het reinigen en opruwen van beton en asfalt door boucharderen

Heeft u een betonvloer die te glad (geworden) is? Begint het beton oppervlak een gevaar te worden voor uw omgeving door slipgevaar en gladheid? Om ongelukken door een gladde betonvloer te voorkomen, kunt u er dan voor kiezen om uw betonvloer op te ruwen. Door het antislip maken van uw gladde betonvloer, wordt deze weer ruw en stroef. Door deze nieuwe grip is de vloer dan niet meer glad. Wij voeren het bouchardeer werk zowel handmatig als machinaal uit. Lees hier alles over boucharderen, aan bod komen de volgende onderwerpen:

Wat is boucharderen van beton?

Het resultaat van beton boucharderen

Heel kort door de bocht is het boucharderen van beton, het ruw maken van beton. Bij het boucharderen van beton wordt de toplaag ruwer gemaakt door hamers en rollen van gehard staal. Opruwen van een betonvloer of een object van beton, wordt gedaan voor een betere hechting of voor het verminderen van slipgevaar, of puur voor een esthetische verbetering. Beton schuren en beton stralen hebben dezelfde eigenschappen, echter met verschillende doelen ten opzichte van het boucharderen.

Graag weten wat de verschillen zijn tussen het stralen en schuren van beton? Lees hier alles over in ons blog “Beton stralen of beton schuren”

Foto’s van bouchardeer behandeling betonnen traptreden

Bij deze een aantal foto’s van het behandelen van betonnen traptreden door een bouchardeer behandeltechniek.

Antislip Maken & Boucharderen Van Beton
Boucharderen Met Pneumatische Hamers
Boucharderen Van Beton
Beton Boucharderen
Boucharderen Van Beton
Boucharderen Met Bushhammers

Wanneer beton opruwen, oftewel boucharden?

In welke situaties is het opruwen van beton aan de orde?

Er zijn verschillende manieren voor ruw maken van beton, zoals bovenaan de pagina beschreven, dit kan bijvoorbeeld door beton te schuren. Hieronder staan een aantal situaties beschreven wanneer het boucharderen van beton van toepassing is:

Delaminatie van beton

Delaminatie van beton is een specifiek probleem voor beton en treedt op in uitzonderlijke situaties. Het enige redmiddel voor deze vorm van onthechting van betonlagen, is boucharderen in combinatie met schuren. Wilt u meer weten over delaminatie of bomijs? Lees er alles over in het blog “delaminatie van beton” wat we hierover geschreven hebben.

Versterken van esthetisch en optisch karakter van beton

Boucharderen van beton oppervlakten, zoals objecten en vloeren, wordt ook toegepast voor een esthetisch en optische betere uitstraling.

Reinigen en voorbereiden van beton oppervlaktes

Het boucharderen van betonvloeren die zwaar vervuild zijn of het boucharderen van beton voor een betere hechting voor het aanbrengen van een nieuwe coating.

Verbeteren van slipweerstand

Boucharderen wordt ook toegepast ter verbetering van de slipweerstand, of voor het ruwer maken van vloeroppervlaktes. Denk aan fietspaden en wegen van asfalt en beton. Beton opruwen tegen slipgevaar noemen we ook wel beton antislip maken.

Verwijderen van oude coatings, epoxy, lijmresten en verflagen

Door het boucharderen van beton, kunt u oude coatings, epoxy, verf en lijmresten perfect verwijderen

Verwijderen van markeringen

Het verwijderen van markeringen wordt veelal toegepast op snelwegen, industrie- en fabrieksvloeren. Oude markeringen en belijningen worden dan verwijderd door het boucharderen.

Kan het boucharderen op alle betonoppervlaktes?

Wanneer beton boucharderen

Het boucharderen van beton wordt toegepast op:

  • Beton terrassen, zijn vaak vervuild en te glad, het opruwen van beton is dan een oplossing.
  • op- en afritten en parkeergarages zowel asfalt als beton, lopen vaak onder een helling naar boven of beneden waardoor gladde situaties kunnen ontstaan.
  • Betonnen wanden, objecten en kunstwerken. Door het boucharderen kan een ruwe industriële look worden gemaakt.
  • Tribunes op sportparken, vaak zijn hier verouderde betonnen liggers aanwezig, deze zijn vaak vervuild en te glad, opruwen door boucharderen is een veilige oplossing

Foto’s van bouchardeer behandeling betonnen vloer

Bij deze een aantal foto’s van het boucharderen van een betonnen vloer in een netrostation.

Boucharderen Met Bushhammers
Boucharderen
Boucharderen Natuursteen
Voetpad Ruw Maken Door Boucharderen
Antislip Maken Door Boucharderen
Boucharderen Natuursteen
Natuursteen Stroef Maken Door Boucharderen

Voordelen boucharderen van beton

Waarom beton boucharderen

Enkele voordelen om een gladde betonvloer op te ruwen zijn:

  • Er kunnen grote oppervlaktes behandeld worden in een korte tijd
  • bij het opruwen door het boucharderen is er direct een resultaat. Asfalt of beton is meteen antislip en kan meteen weer in gebruik worden genomen
  • Na het boucharderen kan er meteen begonnen worden met het aanbrengen van een nieuwe afwerklaag zoals een coating, lijm of acrylvloer

Nadelen van beton boucharderen

De negatieve kant van het boucharderen van beton

Zijn er ook nadelen aan het boucharderen van beton?

  • Door het vrijkomen van de betonnen toplaag komt er veel afval vrij, een extra reiniging is dan altijd raadzaam na het boucharderen van beton.
  • Buiten het voelbaar veranderen neemt het boucharderen ook een esthetische verandering waar.

Alternatieven voor beton boucharderen

Manieren om beton op te ruwen

Als de nadelen toch opwegen ten opzichte van de voordelen, dan zijn er alternatieven voor het opruwen van beton.

a) Etsen van beton

Etsen is een antislip behandeling voor betonvloeren, opritten of een werkvloer van beton, het beton wordt door een etsende behandeling stroever gemaakt. Over het algemeen verandert er weinig aan het uiterlijk van het beton. Veelal wordt het beton iets matter qua glans.

b) Stralen van beton

Het stralen van beton wordt veelal toegepast in grote stallen waar veel vee voorkomt. Dit zorgt voor een schuurpapierachtige uitstraling na de antislip behandeling.

c) Coaten van beton

Beton kan ook stroever worden gemaakt via speciale één of twee componenten beton coatings met daarin een toevoeging zoals flakes of glaskorrels. Aangebrachte coatings blijven wel kwetsbaarder voor slijtage. Deze techniek wordt veel toegepast in parkeergarages of in fabriekshallen.

Esthetische antislip betonvloer met een PFC Superfloor

Duurzame, milieuvriendelijke en gemakkelijk te reinigen stroeve betonvloeren

Een PFC Superfloor is een nieuwe behandelmethode voor een betonvloer en deze is revolutionair te noemen. De betonnen vloer wordt geschuurd met speciale zware schuurmachines, met hieronder speciaal gebonden diamantsegmenten. Door het schuren en polijsten, wordt de toplaag van het beton verwijderd. Hierdoor komt het veel sterkere, onderliggende beton aan de oppervlakte. Granulaten in het beton worden meestal meer zichtbaar. Dankzij dit proces wordt het beton veel sterker en hierdoor duurzamer. Tevens krijgt de vloer van beton een mooie glans. De vloer is antislip, ook als de gepolijste betonvloer nat is. Een betonvloer die is geslepen en gepolijst volgens de Superfloor methode, heeft bijna geen extra onderhoud meer nodig. Coatings, epoxy lagen of speciale hydrofobeer methodes, zijn niet meer nodig. Tevens is een behandelde vloer volgens de Superfloor methode zeer eenvoudig in het onderhoud.

De duurzame en esthetische PFC Superfloor: Esthetisch stroef beton, ook als de gepolijste betonvloer nat is

Bouchardeer Hamers

Advies nodig bij het boucharderen van beton?

Graag meer weten over de oplossingen die wij bieden om beton te boucharderen? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij zijn specialisten in onderhoud, renovatie en reparatie van beton en zijn VCA gecertificeerd.

Afspraak maken voor beton bucharderen

Veel gestelde vragen over boucharderen van beton

Beton boucharderen: oma weet raadt!

Zo nu en dan krijgen wij vragen over het boucharderen beton. Wat betekent dit eigenlijk en wat voor resultaat levert het op?

Gemakshalve hebben wij een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet. Beton boucharderen: de gouden raad van Tante Kaat!

Wat betekent beton boucharderen?

Het hameren of boucharderen van beton betekent niet meer dan een betonoppervlakte een gelijke ruwe, uitstraling te geven aan door middel van hamers. Het kan een vloer ruwer maken, het beton een betere aanhechting geven voor een andere bewerking, of het beton een puur optische verandering geven.

Wat is het verschil tussen het boucharderen, schuren en stralen van betonvloeren?

Bij het boucharderen van beton wordt de toplaag ruwer gemaakt. Beton schuren en beton stralen hebben dezelfde eigenschappen, echter met verschillende doelen ten opzichte van het boucharderen.

Wat is de boucharderen beton prijs?

De prijs voor het boucharderen van beton hangt af van verschillende factoren. Wordt gebruikt gemaakt van een bouchardeermachine, of voldoet handmatig bouchardeer werk? Daarnaast hangt de prijs ook af van het aantal vierkante meters en de staat van het beton.

Als u gebruik maakt van onze vrijblijvende offerte voor boucharderen van beton, dan kunt u een beschrijving van de situatie geven en zelfs een aantal foto’s toevoegen. Zo kunnen wij een goede indruk krijgen van de situatie en u een indicatie geven van de kosten.

Back To Top
×