Ga naar hoofdinhoud

BETON BOUCHARDEREN

Verminder het slipgevaar van uw betonvloer en geef het tevens een betere uitstraling

Het reinigen en opruwen van beton en asfalt door boucharderen

Heeft u een betonvloer die te glad (geworden) is? Begint het beton oppervlak een gevaar te worden voor uw omgeving door slipgevaar en gladheid? Om ongelukken door een gladde betonvloer te voorkomen, kunt u er dan voor kiezen om uw betonvloer op te ruwen. Door het antislip maken van uw gladde betonvloer, wordt deze weer ruw en stroef. Door deze nieuwe grip is de vloer dan niet meer glad. Wij voeren het bouchardeer werk zowel handmatig als machinaal uit. Lees hier alles over boucharderen, aan bod komen de volgende onderwerpen:

Wat is boucharderen van beton?

Bij het boucharderen van beton wordt de toplaag ruwer gemaakt door hamers en rollen van gehard staal. Opruwen van een betonvloer of een object van beton, wordt gedaan voor een betere hechting of voor het verminderen van slipgevaar, of puur voor een esthetische verbetering. Beton schuren en beton stralen hebben dezelfde eigenschappen, echter met verschillende doelen ten opzichte van het boucharderen.

Graag weten wat de verschillen zijn tussen het stralen en schuren van beton? Lees hier alles over in ons blog “Beton stralen of beton schuren”

Foto’s van bouchardeer behandeling betonnen traptreden

Bij deze een aantal foto’s van het behandelen van betonnen traptreden door een bouchardeer behandeltechniek.

Antislip Maken & Boucharderen Van Beton
Boucharderen Met Pneumatische Hamers
Boucharderen Van Beton
Beton Boucharderen
Boucharderen Van Beton
Boucharderen Met Bushhammers

Wanneer beton opruwen, oftewel boucharden?

In welke situaties is het opruwen van beton aan de orde?

Er zijn verschillende manieren om beton ruw te maken, zoals bovenaan de pagina beschreven, dit kan bijvoorbeeld door beton te schuren. Hieronder staan een aantal situaties beschreven wanneer het boucharderen van beton van toepassing is:

Delaminatie van beton

Delaminatie van beton is een specifiek probleem voor beton en treedt op in uitzonderlijke situaties. Het enige redmiddel voor deze vorm van onthechting van betonlagen, is boucharderen in combinatie met schuren. Wilt u meer weten over delaminatie of bomijs? Lees er alles over in het blog “delaminatie van beton” wat we hierover geschreven hebben.

Versterken van esthetisch en optisch karakter van beton

Boucharderen van beton oppervlakten, zoals objecten en vloeren, wordt ook toegepast voor een esthetisch en optische betere uitstraling.

Reinigen en voorbereiden van beton oppervlaktes

Het boucharderen van betonvloeren die zwaar vervuild zijn of het boucharderen van beton voor een betere hechting voor het aanbrengen van een nieuwe coating.

Verbeteren van slipweerstand

Boucharderen wordt ook toegepast ter verbetering van de slipweerstand, of voor het ruwer maken van vloeroppervlaktes. Denk aan fietspaden en wegen van asfalt en beton. Beton opruwen tegen slipgevaar noemen we ook wel beton antislip maken.

Verwijderen van oude coatings, epoxy, lijmresten en verflagen

Door het boucharderen van beton, kunt u oude coatings, epoxy, verf en lijmresten perfect verwijderen

Verwijderen van markeringen

Het verwijderen van markeringen wordt veelal toegepast op snelwegen, industrie- en fabrieksvloeren. Oude markeringen en belijningen worden dan verwijderd door het boucharderen.

Kan het boucharderen op alle betonoppervlaktes?

Het boucharderen van beton wordt toegepast op:

  • Beton terrassen, zijn vaak vervuild en te glad, het opruwen van beton is dan een oplossing.
  • op- en afritten en parkeergarages zowel asfalt als beton, lopen vaak onder een helling naar boven of beneden waardoor gladde situaties kunnen ontstaan.
  • Betonnen wanden, objecten en kunstwerken. Door het boucharderen kan een ruwe industriële look worden gemaakt.
  • Tribunes op sportparken, vaak zijn hier verouderde betonnen liggers aanwezig, deze zijn vaak vervuild en te glad, opruwen door boucharderen is een veilige oplossing
Bouchardeer Hamers

Advies nodig bij het boucharderen van beton?

Graag meer weten over de oplossingen die wij bieden om beton te boucharderen? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij zijn specialisten in onderhoud, renovatie en reparatie van beton en zijn VCA gecertificeerd.

Afspraak maken voor beton bucharderen

Voordelen boucharderen van beton

Enkele voordelen om een gladde betonvloer op te ruwen zijn:

  • Er kunnen grote oppervlaktes behandeld worden in een korte tijd
  • bij het opruwen door het boucharderen is er direct een resultaat. Asfalt of beton is meteen antislip en kan meteen weer in gebruik worden genomen
  • Na het boucharderen kan er meteen begonnen worden met het aanbrengen van een nieuwe afwerklaag zoals een coating, lijm of acrylvloer

Nadelen van beton boucharderen

Zijn er ook nadelen aan het boucharderen van beton?

  • Door het vrijkomen van de betonnen toplaag komt er veel afval vrij, een extra reiniging is dan altijd raadzaam na het boucharderen van beton
  • buiten het voelbaar veranderen neemt het boucharderen ook een esthetische verandering waar.

Foto’s van bouchardeer behandeling betonnen vloer

Bij deze een aantal foto’s van het boucharderen van een betonnen vloer in een netrostation.

Boucharderen Met Bushhammers
Boucharderen
Boucharderen Natuursteen
Voetpad Ruw Maken Door Boucharderen
Antislip Maken Door Boucharderen
Boucharderen Natuursteen
Natuursteen Stroef Maken Door Boucharderen

Veel gestelde vragen over boucharderen van beton

Zo nu en dan krijgen wij vragen over het boucharderen beton. Wat betekent dit eigenlijk en wat voor resultaat levert het op?

Gemakshalve hebben wij een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet:

Wat betekent beton boucharderen?

Het hameren of boucharderen van beton betekent niet meer dan een oppervlakte een gelijke ruwe, uitstraling te geven aan het oppervlakte door middel van hamers. Het kan een vloer ruwer maken, het beton een betere aanhechting geven voor een andere bewerking, of een puur optische verandering.

Back To Top
×