Skip to content
Beschadigd marmer herstellen
Beschadigd marmer herstellen
Beschadigd natuursteen repareren
Beschadigd marmer repareren
dof marmer polijsten
natuursteen repareren
marmer herstellen
marmer repareren
marmer herstellen
marmeren vloer repareren
marmer herstellen schuren
marmer herstellen schuren
Marmer zoeten of polijsten
marmer herstellen polijsten
natuursteen repareren polijsten
marmer repareren polijsten
marmer lambrisering herstellen
natuursteen lambrisering repareren
marmer repareren
natuursteen repareren
marmer herstellen
marmer herstellen
natuursteen repareren
Beschadigd marmer herstellenBeschadigd natuursteen reparerenBeschadigd marmer reparerendof marmer polijstennatuursteen reparerenmarmer herstellenmarmer reparerenmarmer herstellenmarmeren vloer reparerenmarmer herstellen schurenmarmer herstellen schurenMarmer zoeten of polijstenmarmer herstellen polijstennatuursteen repareren polijstenmarmer repareren polijstenmarmer lambrisering herstellennatuursteen lambrisering reparerenmarmer reparerennatuursteen reparerenmarmer herstellenmarmer herstellennatuursteen repareren

Natuursteen repareren, monumentaal pand

Klant

Arthur vandenDorpe, Ghent – België

20 vierkante meter marmer herstel, tegels en lambrisering
70 vierkante meter schuren, polijsten en impregneren

Materialen

Marmer Rouge Royale – herkomst België
Marmer Noir de Mazy – herkomst België
Marmer Bianco Carrara – herkomst Italië

Het herstellen van verschillende soorten marmer in een monumentaal pand. 

De vraag

Het herstellen van een beschadigde marmeren vloer in een geblokt patroon, koud tegen elkaar aangelegd. Het afwerken van de marmeren tegels tot een licht verzoet niveau.

De oplossing

De oplossingen die we hebben aangedragen in dit renovatie project is er een geworden met een gedegen resultaat.

De beschadigde en gebroken marmer tegels zijn vervangen voor nieuwe marmeren tegels. Bij het sorteren van de marmeren tegels is zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van oude marmer soorten zoals Noir de Mazy en Bianco Carrara. Alle tegels hebben een gekapte uitstraling  De marmeren tegels zijn terug geplaatst in een ouderwets mortelbed, dit mortelbed is samengesteld uit witte cement gecombineerd met schelpen. De marmeren tegels zijn koud naast elkaar geplaatst, dit betekent dat er tussen de marmeren tegels niet af gevoegd is. Deze manier van afwerken zie je erg veel in oude grachtenpanden, kerken of oude kastelen.

Bepaalde beschadigde delen van de lambriseringen van het marmer Rouge Royale zijn opnieuw geplaatst. Bestaande lambriseringen zijn gereinigd, licht gepolijst en in gepoetst met een traditionele bijenwas.

Na het repareren van de marmeren tegels zijn we overgegaan naar het weer terugbrengen van de glans op het marmer. Door de jaren heen is het marmer veel te dof geworden. De vraag vanuit de aannemer was om het doffe marmer een klein beetje extra glans te geven. De gezoete marmeren vloer moest in het geheel onderhevig blijven aan het beeld.  

Back To Top
×