Ga naar hoofdinhoud

Gevelonderhoud/ herstel

Scheuren en gaatjes repareren van natuursteen gevels en wanden. Het specialistisch reinigen van natuursteen gevels. Laat uw gevel weer stralen met de specialisten van Pro Floor Care.

Wat doen we voor een goed gevelonderhoud?

Uw gevel van natuursteen is in veel gevallen ” de eerste indruk”. Over het algemeen wil iedereen een goede eerste indruk achterlaten. Een eerste indruk geeft een vertrouwd gevoel. Een slecht onderhouden gevel of gebouw doet af aan een eerste goede indruk. De specialisten van Pro Floor Care helpen u graag verdere met deze ” eerste indruk”. Lees hieronder waar we u graag mee van dienst kunnen zijn?

Gevelonderhoud, de verschillende stappen

Iedere gevel van natuursteen vergt een andere aanpak. Het soort natuursteen, de ligging van de gevel, de ouderdom van het natuursteen. Verschillende factoren die van invloed zijn op een gedegen gevelonderhoud zijn hierbij van cruciaal belang. Lees hieronder meer over verschillende behandeltechnieken waar wij u als specialist graag mee verder helpen.

Herstel van beschadigde steendelen,  opvullen

Beschadigde steendelen zoals scheuren, gaatjes en afgebroken steenscherven worden door Pro Floor Care gevuld en gerepareerd met op kleur en structuur gebrachte epoxy, polyester of cementaire mortel.

Deze toepassing kan op verschillende natuursteen soorten worden gebruikt, denkt u hierbij aan graniet, kalksteen, leisteen, marmer of andere natuursteen gevels.

Hardsteen Polijsten
Natuursteen Repareren
Gevel Van Natuursteen Borstelen

Gevelonderhoud door middel van reinigen

Gevels van natuursteen raken door de tijd vervuild of beschadigd door weersinvloeden. Regen,  vorst, UV-straling of andere invloeden hebben een negatief effect op het natuursteen. Deze invloeden gaan ten koste van de duurzaamheid en de esthetische meerwaarde van een marmeren of granieten gevel.

Algen verwijderen

Algen en andere micro- organismen zorgen voor een vervuiling die snel opkomt bij vooral poreuze en kalkhoudende gevels van natuursteen. De combinatie van regen , zonlicht en andere weersinvloeden zorgen ervoor dat een natuursteen gevel snel een waas afgeeft. Deze waas in de kleuren groen of grijs geeft vaak een smoezelig effect op het natuursteen. Hierbij gaan de originele mooie kleuren en schakeringen vaak verloren. De algen en micro-organismen worden op een duurzame, milieu vriendelijke manier verwijderd. Dit heeft geen verder effect op andere organismes.

Spoelen of stoom reinigen onder hoge druk

Wij bieden als natuursteen specialist verschillende reinigingsmethodes aan op het gebied van gevelonderhoud. Vochtstraal techniek of spoelen, stoom onder hoge druk zijn verschillende behandeltechnieken die we toepassen. Deze stap wordt altijd toegepast na het eventueel verwijderen van de algen of andere micro-organismen.

Schuren, polijsten of zoeten

Om een natuursteen gevel weer echt terug te brengen naar haar originele kleur en glans is het soms noodzakelijk om de natuursteen panelen aan de gevel weer te schuren. Door het schuren worden alle oneffenheden, krassen, graffiti en vervuiling verwijderd. Na het schuren gaan we het natuursteen in verschillende fases polijsten tot bijvoorbeeld een gezoet of verzoet niveau. De toplaag van het natuursteen is nu zo gesloten dat vervuiling zich veel minder snel hecht. Om de intreding of aantasting van vocht en vuil tegen te gaan kunnen we bij het gevelonderhoud van natuursteen als laatste de panelen impregneren of hydrofoberen. Een goede bescherming draagt bij aan een langere duurzaamheid van uw natuursteen gevel.

Gevelonderhoud Natuursteen
Natuursteen Gevelonderhoud
Natuursteen Onderhoud Gevel Den Haag

Impregneren of hydrofoberen

Om een gedegen en duurzaam gevelonderhoud van natuursteen te garanderen, adviseren wij altijd om het natuursteen te impregneren of te hydrofoberen. Zouden we deze stap over slaan in het proces dan krijgen weersinvloeden, algengroei en andere aantastingen van micro-organismen weer binnen de kortste keren grip op de situatie. Algen aanslag en vervuiling zijn dan weer snel zichtbaar.

Bij het hydrofoberen of impregneren van natuursteen gevels wordt een impregneermiddel aangebracht die in de poriën van het natuursteen trekt. Deze laag of hydrofoberende werking zorgt ervoor dat het vet, water en olie afstoot voor een langere periode. Dit geeft een duurzamere oplossing in het onderhoud van natuursteen.

  • List 1
  • List 2
  • List 3
  • List 4
Back To Top
×