Ga naar hoofdinhoud

NATUURSTEEN REPAREREN

Natuursteen vervangen? Niet nodig. Lees hoe wij uw natuursteen vloer kunnen herstellen

In glans hersteld. Met natuursteen renovatie zorgen wij ervoor dat uw natuursteen er weer als nieuw uitziet!

Is uw natuursteen vloer versleten of vertoont deze de laatste tijd wel érg veel krassen? Dan is vloerrenovatie beslist een mooie oplossing. Na afloop van zo’n renovatie ziet uw vloer er als nieuw uit, zonder matte vlekken, krassen of oneffenheden.

Wij helpen u graag verder en geven u graag tips voor het herstellen van natuursteen. Het is minder intensief dan u denkt en tevens kunt u het zelf doen! Lees het hier, op deze pagina.

Hoe restaureren wij het natuursteen?

Wij behandelen scheuren en gaten die door schade zijn ontstaan aan natuursteen. Wij repareren professioneel natuursteen soorten zoals: basalt, graniet, granito, hardsteen, leisteen, marmer, terrazzo en travertin.

We kunnen bijna alle natuursteen soorten op verschillende manieren repareren. Hieronder verschillende renovatie mogelijkheden:

Natuursteen reparatie kit of steenlijm

Het beschadigde gedeelte van het natuursteen wordt eerst goed ontvet en gereinigd. Dit zorgt voor een optimale hechting. Hierna wordt de steenlijm of reparatie kit ter plaatse aangemaakt met de juiste kleurstof. Vervolgens wordt er een 2e component met verharder toegevoegd aan dekunststof hars. Dit wordt met spatels aangebracht. Door het snelle uithardingsproces, is het mogelijk om de herstelde beschadiging mee te schuren en te polijsten. Dit vermindert de zichtbaarheid van de opgevulde beschadiging op het bestaande natuursteen. Deze toepassing wordt veel toegepast bij het herstellen van natuursteen.

Natuursteen reparatie of restauratie mortel

Natuursteen reparatie of restauratie via mortel, wordt veelal toegepast op gevels, ornamenten en rozetten van natuursteen. Het te behandelen natuursteen gedeelte wordt eerst goed ontvet en gereinigd. De reparatie mortel wordt ter plaatse aangemaakt en wordt voorzien van de juiste kleurstof of kleurpigment. Hierna wordt de mortel professioneel aangebracht. Bij diepe beschadigingen zal dit opgebouwd worden in verschillende fases. Deze reparatie of restauratie mortels worden ook toegepast bij het vervangen, of op kleur maken, van speciale voegen tussen het natuursteen, zoals basalt, graniet, granito, hardsteen, leisteen, marmer, terrazzo en travertin. De reparatie mortels zijn in bijna iedere kleur te maken. Deze manier van natuursteen repareren wordt vaak toegepast in langdurige renovatie projecten.

Granito vloer polijsten
Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Natuursteen professioneel laten repareren?

Scheur of krassen in natuursteen repareren? Graag een specialist over de vloer voor het professionele reparaties, restauraties of renovaties van natuurstenen vloer, dorpel, aanrechtblad, vensterbank, tafelblad, douchebak of tegels? Pro Floor Care kan u uitstekend van dienst zijn. Wij opereren in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en alle overige delen van Nederland en België is voor ons ook geen brug te ver.

Afspraak maken voor het repareren van uw natuursteen

Zelf beschadigd natuursteen repareren?

Wilt u zelf natuursteen gaan repareren of herstellen? Hieronder wat praktische tips die u nodig heeft bij het herstel van uw beschadigd natuursteen.

  1. Neutrale reiniger en thinner of wasbenzine om het natuursteen te reinigen en te ontvetten.
  2. Steenlijm of een reparatie mortel speciaal voor natuursteen, dit koop je bij de echte specialistische bedrijven gelieerd aan de natuursteen branche. Spaan of spatel om de lijm of mortel goed uit te strijken.
  3. Schuurpapier in verschillende korrel groottes, dit om het overtollige materiaal glad te schuren en polijsten.
Back To Top
×