Ga naar hoofdinhoud

NATUURSTEEN REPAREREN

Krassen, scheuren of gaten in uw natuursteen vloer? Natuursteen vervangen? Niet nodig. Lees hoe wij natuursteen kunnen herstellen, repareren en renoveren

In glans hersteld. Pro Floor Care is de specialist in het herstellen van schade aan natuursteen

Is uw natuursteen vloer versleten of vertoont deze de laatste tijd wel érg veel krassen? Of zit er barsten, scheuren of gaten in uw natuurstenen vloer? Vervanging is niet altijd noodzakelijk. Pro Floor Care is dé expert in het herstellen en repareren van natuursteen. Na afloop van zo’n renovatie ziet uw vloer er als nieuw uit!

Wij helpen u graag verder en geven u graag tips voor het herstellen van natuursteen. Op deze pagina beschrijven we:

Marmer Repareren
Natuursteen Repareren
Marmer Herstellen

Welke natuursteen schades wij herstellen 

Er zijn verschillende type schade die kunnen ontstaan aan natuursteen. Het hangt ook een beetje af van de natuursteen soort en hoe het natuursteen wordt toegepast en gebruikt.

Veel voorkomende schades aan natuursteen

Niet elke natuursteen soort is hetzelfde, maar over het algemeen zijn dit de meest voorkomende natuursteen schades:

 • Vocht, vlekken, zuren, oliën in natuursteen
 • Krassen in natuursteen
 • Barsten, scheuren of gaten in natuursteen

Soms voldoen andere onderhoudstechnieken zoals professioneel reinigen van natuursteen, polijsten van natuursteen of schuren van natuursteen, om bijvoorbeeld vlekken of krassen te verwijderen. Maar het kan zijn dat de schade te hardnekkig is en dat we overgaan tot het professioneel repareren van natuursteen.

Wat voor natuursteen toepassingen wij kunnen herstellen

Wij repareren, herstellen of renoveren alle mogelijke soorten natuursteen. Denk hierbij aan:

 • Natuursteen vloeren en dorpels
 • Natuurstenen bladen, zoals aanrechtbladen, tafelbladen of vensterbanken
 • Natuursteen terras tegels
 • Natuurstenen gevels en trappen

Natuursteen behandelen of repareren is een investering voor de lange termijn

Marmer Repareren
Natuursteen Repareren
Natuursteen Repareren

Hoe wij natuursteen repareren

Elke soort natuursteen is uniek en heeft zijn eigen eigenschappen en karakteristieken. Het herstel, reparatie of renovatie van natuursteen bestaat uit verschillende stappen. Over het algemeen zijn deze stappen voor de verschillende natuursteen soorten hetzelfde, maar niet elke steensoort kan bijvoorbeeld geschuurd worden. Hieronder beschrijven wij het proces voor het repareren en herstellen van natuursteen, zoals vloeren, aanrechtbladen, tegels, gevels en trappen. Als u een specifiek natuursteen soort heeft, raden wij u om de reparatie pagina’s van deze steensoort ook even goed door te lezen:

Pro Floor Care is de specialist en expert in schadeherstel van natuursteen

We kunnen bijna alle natuursteen soorten op verschillende manieren repareren. Hieronder verschillende renovatie mogelijkheden:

Vlekken in natuursteen herstellen

Over het algemeen voldoet een goede reinigingsbeurt om vocht, vlekken, zuren, oliën in natuursteen te herstellen. Wij hebben een speciale pagina geschreven met tips en uitleg voor het schoonmaken en reinigen van natuursteen.

Krassen in natuursteen herstellen

Krassen in uw natuursteen vloer of natuursteen aanrechtblad. Het is niet te voorkomen. Slijtage komt nu eenmaal voor door het gebruik of belopingsgraad van het natuursteen. Deze krassen zijn vaak te herstellen door het natuursteen te schuren en vervolgens te polijsten. Door het natuursteen vervolgens te impregneren, beschermt u het tegen ongewenste indringers.

Scheuren en gaten in natuursteen repareren

Gaten zijn hardnekkig en dienen echt professioneel hersteld te worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een bestaande verzakte natuursteen vloer. Of een vloer die gescheurd is, of waarvan delen van de vloer zijn afgebroken of verdwenen. Hierbij maken we over het algemeen gebruik van de volgende technieken:

 • Reparatie kit of steenlijm – Voor vloeren, tafels, bladen, tafelbladen, aanrechtbladen en vensterbanken van natuursteen
 • Reparatie of restauratie mortel – Voor gevels, schouwen, ornamenten en rozetten van natuursteen

Deze behandel technieken worden uitgebreid beschreven op de reparatie pagina’s van de desbetreffende natuursteen soort.

Zelf beschadigd natuursteen repareren?

Wilt u zelf natuursteen gaan repareren of herstellen? Hieronder wat praktische tips die u nodig heeft bij het herstel van uw beschadigd natuursteen.

 1. Neutrale reiniger en thinner of wasbenzine om het natuursteen te reinigen en te ontvetten.
 2. Steenlijm of een reparatie mortel speciaal voor natuursteen, dit koop je bij de echte specialistische bedrijven gelieerd aan de natuursteen branche. Spaan of spatel om de lijm of mortel goed uit te strijken.
 3. Schuurpapier in verschillende korrel groottes, dit om het overtollige materiaal glad te schuren en polijsten.
Marmer Repareren
Marmer Repareren
Marmer Repareren

Hoe schade aan natuursteen voorkomen kan worden

Zoals eerder beschreven, is het bijna niet te doen om een bepaalde vorm van schade aan natuursteen te voorkomen. Het is bijna onoverkomelijk om vlekken zoals zuren, vocht of oliën op een natuursteen aanrechtblad te voorkomen. We kunnen er moeilijk constant een plastic doek over leggen. Dat is ook zonde van de mooie uitstraling van het unieke natuursteen. Daarnaast kunnen krassen in een natuursteen bijna ook niet voorkomen worden. Bij het binnenlopen, brengen we onbewust vuil en zand binnen.

Maar voor alles geldt: Maak het zo snel mogelijk schoon!

Wij hebben een uniek 3 stappen plan ontwikkeld voor het schoonmaken en het schoon houden van natuursteen. Deze stappen bestaan uit het reinigen, het beschermen en onderhouden van natuursteen. Per steen soort, kun u op de desbetreffende onderhoud pagina’s hier meer over lezen.

Voorkomen is beter dan genezen. Met andere woorden: Goed onderhouden is beter dan herstellen

Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Natuursteen professioneel laten repareren?

Scheur of krassen in natuursteen repareren? Graag een specialist over de vloer voor het professionele reparaties, restauraties of renovaties van natuurstenen vloer, dorpel, aanrechtblad, vensterbank, tafelblad, douchebak of tegels? Pro Floor Care kan u uitstekend van dienst zijn. Wij opereren in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en alle overige delen van Nederland en België is voor ons ook geen brug te ver.

Afspraak maken voor het repareren van uw natuursteen
Back To Top
×