Skip to content
granito vloer polijsten

Terrazzo of granito

Is terrazzo hetzelfde als granito?

Eigenlijk is er geen echt verschil tussen terrazzo en granito. Terrazzo – komt van het Italiaanse woord terras. Dit wordt in landen als Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk gebruikt. In Frankrijk, Nederland en België spreekt men vaak over graniet of granito.

Het enige verschil is misschien, dat als we het over vloertegels, of terrastegels hebben, we meer de term “terrazzo” gebruiken. Hebben we het over aanrechtbladen, dan gebruiken we meer de term “granito”.

Lees meer over de verschillen tussen terrazzo en granito in ons desbetreffende blog

Hoe herken ik terrazzo of granito ?

Terrazzo of granito is herkenbaar aan de kleine stukjes natuursteen die zijn gestort in cement. Deze manier van afgewerkte vloeren werd in het begin van de vorige eeuw veel toegepast. Het was goedkoop en hygiënisch. Veel Italiaanse steenbewerkers kwamen toen naar Nederland en paste deze manier van bewerken toe. Dat gebeurde vooral de arbeiderswoningen en boerderijen.

Tot op de dag van vandaag worden deze stukjes vloer van terrazzo of granito ontdekt onder bijvoorbeeld houten vloeren of gelijmd linoleum. Deze vloeren van terrazzo of granito worden voornamelijk ontdekt in halletjes, toiletten en keukens van huizen die gebouwd zijn in de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw. Enkele steden in Nederland waar de kans groot is dat u een terrazzo of granito vloer heeft in uw huis uit de vorige eeuw zijn: Amsterdam, Haarlem, Den Haag, Utrecht, Breda, Tilburg, Nijmegen en Leiden. Veelal werden hele blokken met arbeiderswoningen in de buitenwijken van deze steden gelegd met terrazzo of granito.

Wat zijn de mogelijkheden met terrazzo of granito herstellen?

Heeft u zo’n prachtig stukje nostalgisch vloer ontdekt in uw huis, maar zit het onder de lijmresten en zijn er grote scheuren in de vloer ontstaan? Geen probleem. Onder het herstellen van terrazzo of granito vindt u alle mogelijkheden, zoals schuren, polijsten en het opvullen van scheuren.

Ook het ambachtelijk storten of bewerken van een nieuwe terrazzo of granito vloer behoort tot de mogelijkheden. Hierbij kunt u het zo gek maken als u maar zelf wilt. Een logo, een mozaïek, prachtige authentieke opstaande plinten, alles behoort tot de mogelijkheden.

Terrazzo Poetsen
Granito Voor Schuren En Polijsten
Terrazzo Of Granito Polijsten

Herstellen en restaureren van terrazzo of granito 

Bij bestaand terrazzo of granito hebben wij verschillende behandeltechnieken die van toepassing zijn om van uw vloer weer optimaal te genieten. Wij inventariseren uw vloer kosteloos en geven een vrijblijvende offerte. Hierin wordt een behandelplan gemaakt met wat wij gaan doen. De volgende behandeltechnieken behoren tot de standaard opties:

Plaatsen van nieuw granito of terrazzo

Wij herstellen of repareren van bestaande vloeren van granito of terrazzo. Maar ook het volledig vernieuwen van een hal, toilet, keuken, woonkamer met een terrazzo of granito vloer behoren tot de opties.

Hier zijn vele mogelijkheden van toepassing. Een prachtig zwart kader of een prachtige mozaïek rand. Een schitterende kleurstellingen van de verschillende soorten stenen. Ze behoren allemaal tot de vele beschikbare opties bij de aanschaf van een terrazzo of granito vloer.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende oriënterende fase voordat u overgaat tot de aanschaf.

Is granito of terrazzo duur?

Het antwoord hierop is een eenduidig ja. Ambachtelijk werk, gecombineerd met een vloer die gefaseerd wordt opgebouwd, vergt veel tijd en energie. Zelfs het kleinste stukje herstellen, zoals het storten, drogen, schuren en polijsten vraagt veel tijd. Tel hier nog eens bij op dat dit ambachtelijke werk door slechts een handvol ervaren specialisten in Nederland wordt beheerst en uitgevoerd, men kan dan spreken over een stukje Italiaans vakmanschap op Nederlandse bodem.

Leer mij kennen via mijn persoonlijke pagina. Voor vragen over dit onderwerp mag je mij altijd even mailen of bellen via 020 217 07 04.

Vond je dit interessant lees hier dan mijn andere blogartikelen.

Back To Top
×