Skip to content

TERRAZZO HERSTELLEN

Alle mogelijkheden op een rij voor het herstellen en repareren van scheuren en gaten in terrazzo

Terrazzo vloer repareren en herstellen

Een terrazzo vloer repareren en herstellen is een professioneel karwei. Is uw bestaande vloer van terrazzo verzakt, gescheurd of zijn er delen van de vloer afgebroken of verdwenen? Onze specialisten kunnen het terrazzo weer op verschillende manieren herstellen of repareren. Lees meer over onze restauratie of renovatie werkzaamheden aan vloeren en aanrechtbladen van terrazzo. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

Herstellen van scheuren en gaatjes

Terrazzo hoeft niet altijd vervangen te worden. Kleine scheuren, gaatjes of andere beschadigingen kunnen we eenvoudig herstellen of repareren. Deze reparaties voeren we uit met een 2 componenten steenpasta of steenlijm. De pasta of lijm wordt aangemaakt op kleur en wordt dan aangebracht. Door de snel drogende werking van de steenlijm, is het mogelijk om het herstelde terrazzo binnen 30 tot 40 minuten te schuren. Na het renoveren van het terrazzo zijn de beschadigingen nagenoeg verdwenen.

Terrazzo aanhelen of aanstorten

Als er terrazzo stukken ontbreken, of als er nieuwe stukken moeten worden aangeheeld, dan hebben de specialisten van Pro Floor Care hier de oplossing voor. Eerst wordt het oude gedeelte, of de overgebleven terrazzo randen, uitgeslepen en gereinigd. Er wordt een mengsel van marmer en graniet steentjes gemaakt. Dit wordt goed doorgemengd met cement en water. Het mengsel wordt nu aan gestort tegen het bestaande granito en aangestampt of aangerold. Na een droogtijd van één tot twee dagen kan het terrazzo geschuurd worden.

Er wordt een mengsel van marmer en graniet steentjes gemaakt. Dit wordt goed doorgemengd met cement en water

Wij hebben veel verschillende kleuren en maten van steentjes op voorraad. Wij kunnen dan ook vele terrazzo soorten nabootsen. Toch blijven de gerestaureerde stukken terrazzo vloer die hersteld zijn, toch vaak in mindere maten zichtbaar.

Foto’s van een herstel behandeling van terrazzo

Een aantal impressies van het herstellen en renoveren van een terrazzo vloer.

Terrazzo Polijsten
Terrazzo Poetsen

Terrazzo schuren en polijsten

Na het herstellen van het granito kan het wel eens gebeuren dat er toch glans verschillen of oneffenheden blijven bestaan. Wij adviseren dan ook om het terrazzo na het restaureren in zijn geheel te schuren en te polijsten.

Terrazzo Poetsen

Terrazzo vloer professioneel herstellen?

Wilt u uw terrazzo vloer, tafelblad of aanrechtblad laten herstellen door specialisten en binnen 24 uur een offerte op maat ? Maak dan eenvoudig een afspraak met ons.

Afspraak maken
Back To Top
×