Skip to content

Travertin reinigen

Reinigen van Travertin

Impregneren van natuursteen vloeren betekent het doordringen van een materiaal met een andere stof. Het is een algemene techniek om een materiaal waterafstotend, waterbestendig, schimmelwerend, brandvertragend, graffitiwerend of meer van dergelijke gewenste eigenschappen te geven. Er kan gebruik worden gemaakt van een oplosmiddel en/of verhoogde druk om het proces te versnellen.

Pro Floor Care beschermt en verzegelt natuursteen vloeren van marmer, hardsteen, travertin, granito en terrazzo met doordringende impregneermiddelen. Deze impregneermiddelen dringen door de steen en verankeren zich, waardoor de steenoppervlakte vuil- en vloeistofafstotend wordt.

Deze behandeltechniek wordt vaak toegepast op nieuw gelegde natuursteen vloeren, of na verschillende behandeltechnieken zoals het reinigen, polijsten en schuren van natuursteen zoals granito, hardsteen en marmer. Impregneren wordt bijna altijd toegepast in combinatie met een van de eerder genoemde behandeltechnieken namelijk reinigen, polijsten en schuren.

Impregneren tegels. Impregneren vloertegels. Vloer impregneren. Tegels impregneren. Natuursteen hydrofoberen. Natuursteen beschermen.

Foto’s behandeling reinigen Marmer

Natuursteen impregneren, voorbeelden van verschillende vloeren.

Geen Natuursteen Is Hetzelfde

Impregneren of hydrofoberen

Wat zijn de verschillen? Wij krijgen vaak de vraag wat het verschil tussen hydrofoberen of impregneren. Hieronder uitgelegd wat de grote verschillen zijn:

impregneren

impregneren van natuursteen zoals hardsteen, graniet, marmer, leisteen en travertin. Letterlijk gezegd we gaan een vaste stof verzadigen met een vloeistof. In dit geval is het natuursteen de vaste stof. Het impregneermiddel is in dit geval de vloeistof. Door de verzadiging van het impregneermiddel in de toplaag van het natuursteen krijgt het specifieke eigenschappen zoals vuil, water en grafiti afstotend. Impregneermiddelen hebben een bredere toepassing, zo zijn er nog veel impregneermiddelen op oliebasis en met oplosmiddelen. Vernieuwde technieken zoals nano impregnanten of impregneermiddel op waterbasis zien we steeds vaker. Impregneren wordt op gevels, vloeren, monumenten en beelden van natuursteen toegepast. Dit geldt ook voor keramische tegels.

hydrofoberen

hydrofoberen van natuursteen zoals gevels van kalksteen, hardsteen marmer of graniet. “Hydro” betekent water, en “foberen” betekent afstoten. Bij het hydrofoberen spreken we dan over het waterafstotend maken van natuursteen. Hydrofoberen wordt veelal op gevels en vloeren toegepast. Bijna alle hydrofoboren zijn op waterbasis of nano acrylpolymeren.

Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Impregneren of hydrofoberen heeft in feite dan ook bijna dezelfde eigenschappen.
Hieronder wat termen die gebruikt worden:

 • Marmeren tegels impregneren
 • Impregneren marmer
 • marmer hydrofoberen
 • marmer tegels hydrofoberen
 • Impregneren natuursteen buiten
 • Belgisch hardsteen impregneren
 • hardsteen gevel hydrofoberen
 • Belgisch hardsteen gevel impregneren
 • beton impregneren
 • beton hydrofoberen
 • natuursteen impregneren
 • natuursteen hydrofoberen
Back To Top
×