Skip to content

TRAVERTIN SOORTEN

Travertin, een natuursteen met kleine gaatjes, ontstaan uit kalkafzettingen, maar toch erg duurzaam en verkrijgbaar in vele soorten

Travertin, warm en elegant

Travertin, of ook wel travertijn genoemd, is een kalksteen dat gekenmerkt wordt door de kleine gaatjes. Door de Vintage stijl en de populariteit van natuursteen, maakt travertin een ware comeback in onze huizen. Wat is nu precies travertin en welke verschillende soorten er zijn, dat benoemen we op deze pagina:

Eigenschappen en achtergrond van travertijn

Travertin (ook wel Travertijn genoemd), is net zoals marmer, een kalksteen. Travertin ontstaat wanneer het CO2 gehalte in het water lager wordt en de kalk neerslaat. In natuur komt travertin voor bij geisers en andere heet water bronnen. Een andere belangrijke vindplaats, is het plaatsje Tivolo, vlakbij Rome.

Travertin wordt al meer dan 2000 gebruikt als bouwmateriaal. Het Colosseum is bijvoorbeeld deels opgebouwd met Travertin natuursteen. Maar ook de Dam in Amsterdam is opgebouwd uit Travertin.

In de jaren 60 was een travertin vloer erg populair. Maar hedendaags is het wederom zeer populair aan het worden. Het is een warme en elegante natuursteen, die in verschillende tinten beschikbaar is.

Desondanks is travertin zeer gevoelig voor water. Ingesijpeld water er niet gemakkelijk meer uit, door de cellige structuur van travertin. Bij een strenge vorst kan deze natuursteen zelfs kapotvriezen. Zure regen is ook iets waar travertin slecht tegen kan, het zorgt namelijk voor erosie. Het Nederlandse klimaat is niet ideaal voor travertin dat zich buiten bevindt en bloot is gesteld aan de weersomstandigheden.

Travertin is een warme, elegante, duurzame en hedendaags populaire natuursteen. Echter gevoelig voor water en is het verstandig om travertijn specialist te onderhouden

Verschillende travertijn soorten

Hierbij vindt u een overzicht van de verschillende travertijn soorten die op de bewezen manier van “het reinigen, beschermen en onderhoud” behandeld kunnen worden. Reinigen en impregneren is op deze travertin soorten veelal van toepassing:

  • Travertin Chiaro
  • Travertin Toscane
  • Travertin Toscane Clasico
  • Travertin Toscane Scuro
  • Travertin Toscane Noce
  • Travertin Romano Classico
  • Travertin Romana Oniciato
  • Travertin Romano Scuro

Foto’s van travertin soorten

Bij deze ziet u een aantal foto’s van verschillende soorten van travertin.

Travertin Onderhoud
Travertin Antalya Cream

Travertin. Bezig met een ware comeback!

Na ruim een halve eeuw, is Travertin weer helemaal hip.

Natuursteen is tegenwoordig een erg populaire vorm van vloer. Marmer is misschien wel één van de bekendste, maar hedendaags is travertin een zéér gewilde natuursteen soort.

Marmer heeft een wat killere en strakkere uitstraling. Travertin geeft juist een warm gevoel die tegelijkertijd zeer elegant is. Daarmee creert het een stoere zachtheid, terwijl het ook een hele rustige uitstraling geeft.

Vintage liefhebbers zijn vooral gek op deze steensoort. Het is een steensoort, die in interieurs, veel wordt toegepast als wandafdekking, vensterbanken, trappen en vloeren.

Travertin specialistisch schoonmaken en beschermen

Om zoveel mogelijk en zo lang mogelijk plezier te hebben van uw travertin vloer, is het belangrijk om deze goed te onderhouden en te beschermen.

Wij hebben speciale pagina’s gemaakt voor het specialistisch schoonmaken en periodiek onderhouden van travertin en voor het beschermen van uw travertin vloer. Doe er u voordeel mee!

Back To Top
×