Skip to content

TRAVERTIN ANTISLIP MAKEN

De oplossingen om gladde travertin vloeren stroef te maken, om zo ongelukken te voorkomen

Pro Floor Care maakt vloeren van travertin antislip

Jaarlijks vallen veel mensen op gladde vloeren van travertin. Vaak als deze nat geworden zijn door regen of na het schoonmaken. Zoals in openbare plekken waar veel mensen komen. Dit kan leiden tot vervelende en ernstige ongelukken, of zelfs tot schade claims. Dit kan voorkomen worden door travertin tegels op te ruwen en permanent stroef te maken. Op deze pagina leest u over alle mogelijkheden, met de volgende onderwerpen die aan bod komen:

Travertin stroef maken, de behandeltechnieken

Er zijn verschillende manieren om travertin vloeren stroever te maken. Hier vindt u een overzicht van de verschillende oplossingen. Elke behandelmethode heeft zijn eigen esthetische eigenschappen en plek waar het wordt toegepast.

a) Etsende antislip behandeling voor travertin

Een etsende antislip behandeling komt veel voor bij travertin vloeren. Met deze behandeling wordt de vloer door een speciale etsende behandeling stroever gemaakt.
Esthetisch: Over het algemeen verandert er weinig aan de uitstraling van de travertin tegels.
Toepassing: Een etsende antislip behandeling van travertin wordt veel toegepast in zwembaden, sauna’s en doucheruimtes.

Vooraf wordt bij deze toepassing eerst een antislip meting voor travertin gedaan.

b) Antislip maken door boucharderen van travertin

Bij het antislip maken doormiddel van het boucharderen van travertin, wordt de travertin vloer behandeld met zogeheten bouchardeer hamers.
Esthetisch: Het uiterlijk van de travertin tegels verandert aanzienlijk. Er treedt een zichtbare en voelbare structuurverandering op.
Toepassing: Dit wordt veelal toegepast op traptreden en zwembad randen van travertin om de slip weerstand te veranderen.

c) Antislip maken door stralen van travertin tegels

Het stralen van travertin tegels wordt toegepast om antislip randen te maken in trappen en vloeren.
Esthetisch: Het uiterlijk van de travertin tegels wordt sterk beïnvloed. Na de antislip behandeling, heeft het een schuurpapierachtige uitstraling.
Toepassing: Het is een zeer goede antislip oplossing in veel belopen ruimtes en trappen in gebouwen, zoals museums, banken, overheidsgebouwen en supermarkten.

d) Antislip maken door branden of vlammen van travertin

Bij het branden van travertin of ook wel vlammen genoemd, wordt travertijn verhit, waardoor een thermische reactie ontstaat. Hierdoor springt de toplaag open waardoor er een betere antislip waarde ontstaat.
Toepassing: Deze behandeltechniek wordt veel toegepast op bordessen, hellingbanen en traptreden.

e) Antislip maken door coating van travertin

Een andere mogelijkheid om travertin tegels antislip te maken, is door het coaten van travertin. We kunnen verschillende soorten coatings aanbrengen met daarin korrels of flakes die een hogere slip waarde creëren op de vloer of tegels.
Esthetisch: Nadeel is wel dat door het coaten van travertin, het uiterlijk verandert en de travertin tegels worden voorzien van een ongewenste lichte glans. Wilt u liever geen glans, dan kunt u het beste kiezen voor het impregneren van travertin.
Toepassing: Deze toepassing wordt vaak toegepast aanranden van zwembaden en is vooral een goede toepassing voor keramische tegels.

“Meten is weten”

Hoe werkt een antislip meting nu eigenlijk?

Bij de etsende antislip behandeling voor travertin tegels, schreven we de er voorafgaande eerst een antislip meting uitgevoerd wordt. Misschien vraagt u zich af wat nu precies een antislip meting is en hoe dit in zijn gang gaat. Even een beknopte uitleg:

Wat er eigenlijk gebeurt, is dat de slipweerstand van vloeren wordt gemeten. Er wordt dan gebruik gemaakt van verschillende zooltjes, namelijk een van rubber, een van kunststof en een van leer, dit traject wordt door een geijkte machine over een traject van 65 centimeter uitgevoerd.

We hebben er een hele pagina gewijd. Lees alles over antislip metingen en stroefheidsmetingen.

Foto’s van een antislip behandeling van travertin

Bij deze een aantal foto’s van het gereedschap voor een antislip meting om een travertin vloer stroever te maken.

Antislip Maken Van Natuursteen
Antislip Meting
Antislip Meting Op Graniet

De werkwijze van het etsend antislip maken

De etsende antislip behandeling wordt het meest toegepast voor travertin tegels. De behandeling vergt tevens niet al teveel tijd. Onze specialisten van Pro Floor Care kunnen een etsende slip behandeling vaak in een dag uitvoeren. Hier een overzicht van de stappen die we ondernemen:

  1. Eerste stroefheidsmeting.
  2. Diepte reiniging van de travertin tegels met een stripper, speciaal reiniger en een boenmachine.
  3. Aanbrengen van het etsende antislip materiaal op de travertin tegels. De antislip waarde is binnen 30 minuten tot 3 uur bereikt.
  4. Verwijderen van het residu en de vloer wordt nogmaals gereinigd. Hierna kunt u de travertin vloer direct weer betreden en belasten.
  5. Laatste stroefheidsmeting. U ontvangt de stroefheidsmeting in een rapportage.
Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Travertin professioneel antislip maken?

Wilt u uw travertin vloer antislip laten maken door de vakmensen? Antislip maken is uiteindelijk best een specialistische aangelegenheid. Pro Floor Care is zeer bedreven in deze behandeltechniek. Bel, email of app ons en binnen 24 uur heeft u een vrijblijvende offerte op maat.

Afspraak voor antislip behandeling
Back To Top
×