skip to Main Content

Zelf schoonmaken van Travertin

Zelf travertin schoonmaken volgens het drie stappenplan, reinigen, beschermen en onderhouden. Vloeronderhoud van travertin.

De basis bij het zelf reinigen van travertin

Bij nieuwe vloeren hanteren we de volgende uitzonderingsregel voor een optimaal vloeronderhoud van uw natuursteen.

Nieuwe gelegde travertin vloeren in de specie of in de mortel, laat de vloer minimaal 6 tot 8 weken natuurlijk drogen. Houd u er rekening mee dat dit richtlijnen zijn en deze kunnen afwijken door natuur of weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer alleen met schoon lauw water. Vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met een neutrale reiniger speciaal voor natuursteen.

Voor nieuw gelegde travertin vloeren die in de lijm zijn gezet hanteren we het volgende tijdspad. U laat de vloer minimaal 3 tot 4 weken natuurlijk drogen.  Houd u er rekening mee dat ook dit richtlijnen zijn en dat deze kunnen afwijken door verschillende weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer met schoon lauw water. Eventuele vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met een neutrale reiniger voor natuursteen.

Geen Natuursteen Is Hetzelfde

Travertin schoonmaken volgens het drie stappenplan, namelijk reinigen, beschermen en onderhouden

1.) Natuursteen reinigen – u reinigt de vloer intensief met speciaalreinigers voor natuursteen, doseer dit prdocut met schoon water zoals aangegeven op de fles, laat het product goed inweken circa 10 tot 20 minuten, laat reinigingsproducten nooit intrekken, neem hierna het travertin goed af met schoon water. Voor het perfecte vloeronderhoud van travertijn herhaald u deze stap desgewenst nog eens. U laat de travertin vloer nu 24 tot 48 uur drogen voor de volgende stap, het beschermen van travertin.
Benodigdheden: Emmer of mopset. Schone dweil, mop of microvezeldoek

2.) Natuursteen beschermen of impregneren -De tweede stap in het travertin onderhoud. Het hydrofoberen, coaten of impregneren. Schudt het gewenste beschermingsproduct goed voor gebruik. Breng het product aan in een verfbakje. Breng met een lakrolletje het product zo dun mogelijk aan, hoe dunner u het aanbrengt, hoe mooier het resultaat. Verwijder na enkele tot tientallen minuten het overtollig residu met een pluisvrije doek.

Er zijn verschillende soorten impregneermiddel in de handel verkrijgbaar, enkele voorbeelden zijn Akemi, HG en Moeller Stone Care.
Benodigdheden: Verfset ( lakroller met verfbakje ) van de grotere bouwmarkten zoals Praxis, Karwei of Gamma. Schone pluisvrije doek of microvezeldoek.

3.) Natuursteen onderhoud – Bij het onderhoud van travertin hebben we 2 manieren, droog en nat reinigen van natuursteen. We noemen dit kort periodiek reinigen, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks.
 Droog reinigen van travertin, gebruik een zachte bezem, stofzuiger of wisser. Om minder vuil zoals zand of vuil in uw huis tegen te gaan zorgt u dat er een goede inloopmat ligt bij de voordeur. 
Het nat reingen van travertin. Doe een scheutje groene zeep, carolin zeep of Marseille zeep in een emmer met lauw water. Breng het product aan met een dweil of mop. Laat het product natuurlijk opdrogen.
Benodigdheden: Emmer of mopset met een schone dweil, mop of microvezeldoek.

Natuursteen zelf repareren – Mocht u tijdens het reinigen kleine beschadigingen tegenkomen dan kunt u deze tegenwoordig eenvoudig zelf herstellen met de speciaal ontwikkelde lijmen voor natuursteen. Uitermate geschikt voor het repareren van marmer en travertin. Travertin vensterbank repareren.

Travertin vloer polijsten of het slijpen van travertin vloeren is een professionele aangelegenheid. Wij adviseren u om hierbij contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte.

Back To Top
×