skip to Main Content

Travertin vloer polijsten

Is het travertin na jaren doffer geworden, zijn er klein krasjes ontstaan op de vloer, dan wordt het tijd om je travertin vloer te laten polijsten. Als we de vloer gaan polijsten dan zal het doffe en beschadigde travertin weer mooi egaal gaan glanzen na de behandeling.

Hoe kun je travertin laten polijsten?

Door het gebruik van speciale diamant schijven of pads wordt de glans weer teruggebracht op de vloer van travertijn. De verschillende diamant gebonden schijven hebben een steeds fijnere korrel of grid hierdoor wordt de toplaag door het poetsen steeds meer verdicht en komt er na iedere fase een hogere glans op het travertin. Bij deze behandeling kunt u zelf aangeven hoe hoog de glans moet worden. Dit kan van een gezoet niveau tot een hoogglans travertin vloer.

Wanneer moet je travertin polijsten?

Travertin kunnen we alleen polijsten als de vloer niet te erg beschadigd is. Kleine oppervlakkige krassen, doffe vlekken of vetvlekken kunnen door het polijsten eenvoudig verwijderd worden. Als de travertin vloer erg ongelijk is gelegd of als er diepe krassen in het natuursteen zijn ontstaan dan is het verstandig om het travertin te slijpen of te schuren.

Marmeren Vloer Polijsten
Travertin Kristalliseren
Travertin Polijsten

Travertin kristalliseren

Buiten het polijsten om hebben we ook nog een andere behandeltechniek namelijk het kristalliseren van een travertin vloer. Door het kristalliseren wordt een spiegel of wetlook effect gerealiseerd. De toplaag raakt hierdoor meer verdicht en heeft hierdoor een hogere impregnerende of beschermde functie. Deze behandeltechniek werkt iets anders dan het polijsten. Onder een boenmachine met high speed functie wordt een staalwol pad bevestigd, hier wordt door middel van een verneveling systeem magnesium fluorsilicaat toegevoegd. Met de boenmachine wordt dit opgepoetst. De reactie van het magnesium fluorsilicaat en het calcium ( kalk) in het travertin zorgen ervoor dat er een verharde, hoogglanzende toplaag is ontstaan. Het kristalliseren van natuursteen kan dan ook alleen op soorten waar veel kalk in zit. Buiten travertin kan dit ook met granito, hardsteen, marmer, kalksteen of terrazzo.

Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Vloer polijsten

Natuursteen laten polijsten door de specialisten? Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte op maat. Bel mail of whats app ons. Wij polijsten travertin vloeren in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en de gehele randstad.

Afspraak maken

Zelf travertin polijsten?

Overweegt u om zelf een natuursteen vloer te gaan polijsten. Denk dan even aan de volgende materialen die u nodig heeft om dit te realiseren:

  • zuurvrije reiniger
  • boenmachine met opnamebord ( huren )
  • speciale boenpads met diamant
  • waterstofzuiger ( huren )
  • Zeep of impregneermiddel om het travertin te beschermen na afloop
Back To Top
×