Skip to content

TRAVERTIN SCHUREN OF SLIJPEN

Tips voor het verwijderen van vlekken, krassen, slijtageplekken en oneffenheden in travertin

Travertin vloer schuren of slijpen

Is het travertin na jaren doffer geworden? Zijn er diepe krassen ontstaan of ligt de vloer ongelijk? Dan is het de hoogste tijd om uw travertin vloer te laten schuren. Pro Floor Care schuurt 1 tot 3 millimeter van de beschadigde toplaag. Hieronder komt dan weer een nieuwe onbeschadigde toplaag zonder doffe plekken of diepe beschadigingen tevoorschijn. Deze nieuwe toplaag van het travertin kunnen we door het schuren en polijsten weer mooi laten glanzen. Lees hier alles over het schuren van travertin én de noodzaak ervan, waarbij de volgende onderwerpen worden aangestipt:

Wanneer moet je een travertin vloer schuren?

Eigenlijk gaan we over tot het schuren of slijpen van travertin, als behandeltechnieken zoals reinigenpolijsten of kristalliseren niet meer afdoende zijn om het doffe en beschadigde travertin weer te laten glanzen. Travertin kunnen we schuren als de vloer erg beschadigd is. Diepe krassen, doffe vlekken of ongelijk gelegde tegels, kunnen door het schuren met diamant goed worden hersteld.

Hoe kun je travertin laten schuren?

Travertin vloer schuren met schuurmachine

Travertin is een poreuze kalksteen of marmer soort met allemaal kleine gaatjes in de structuur. Wij schuren het travertin met diamant en speciale schuurmachines. De eerste fase van schuurproces gebeurt met een zeer grove korrel. Nadat we de eerste fase geschuurd hebben, gaan we het travertin een extra behandeling geven in het schuurproces. Alle poreuze gaatjes die nu nog open zijn worden opgevuld met een 2-componenten steenpasta op kleur aangemaakt. Deze steenpasta wordt in de navolgende schuurfases weg geschuurd. Nadat de vloer geschuurd is het verstandig om de travertin vloer laten polijsten.

Foto’s schuur behandeling van travertin

Bij deze een aantal foto’s van een afgewerkte travertin vloer na het schuren en polijsten.

Marmeren Vloer Polijsten
Travertin Kristalliseren
Travertin Polijsten

Zelf travertin schuren?

Overweegt u om zelf een travertin vloer te gaan schuren? Wij adviseren dit om niet zelf te gaan doen. Travertin is een zachte natuursteen soort met specifieke eigenschappen.

Op onze pagina natuursteen schuren of slijpen, hebben we nog extra relevante informatie over dit onderwerp

Slijpen Of Schuren Van Travertin

Travertin laten schuren of slijpen door Pro Floor Care?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van marmer. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Elk project is anders en behoeft een andere aanpak. Daarnaast kan het ook zo zijn dat een andere behandeltechniek voldoet voor uw specifieke situatie.

Twijfelt u en heeft u behoefte aan een ontmoeting en inspectie ter plekke, dan is dat voor ons geen probleem. Binnen 24 uur heeft u een vrijblijvende offerte op maat. Neem gerust even contact met ons op. Dit kan door ons te bellen, te appen of door met ons online contact op te neven. Wij schuren travertin vloeren in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en de gehele randstad.

Back To Top
×