skip to Main Content

Zelf basalt schoonmaken

Zelf basalt tegels schoonmaken volgens het drie stappenplan, reinigen, beschermen en onderhouden. Vloer onderhoud van natuursteen basalt tegels was nog nooit zo simpel.

De basis bij het zelf schoonmaken van basalt tegels

Bij nieuwe basalt vloeren hanteren we de volgende uitzonderingsregel voor een optimaal vloeronderhoud van uw natuursteen.

Nieuwe gelegde basalt vloeren in de specie of in de mortel, laat de vloer minimaal 6 tot 8 weken natuurlijk drogen. Houd u er rekening mee dat dit richtlijnen zijn en deze kunnen afwijken door natuur of weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer alleen met schoon lauw water. Vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met een neutrale reiniger speciaal voor natuursteen.

Voor nieuw gelegde basalt vloeren die in de lijm zijn gezet hanteren we het volgende tijdspad. U laat de vloer minimaal 3 tot 4 weken natuurlijk drogen. Houd u er rekening mee dat ook dit richtlijnen zijn en dat deze kunnen afwijken door verschillende weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer met schoon lauw water. Eventuele vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met een neutrale reiniger voor natuursteen.

Basalt schoonmaken volgens het drie stappenplan, namelijk reinigen, beschermen en onderhouden

1.) Basalt reinigen – u reinigt de vloer intensief met een neutrale reiniger, doseer dit product met schoon water zoals aangegeven op de fles, laat het product goed inweken circa 10 tot 20 minuten, laat schoonmaakproducten nooit intrekken of opdrogen, neem hierna het basalt goed af met schoon water. Voor het perfecte vloeronderhoud van basalt herhaalt u deze stap desgewenst nog eens. U laat de vloer van basalt nu 24 tot 48 uur drogen voor de volgende stap.
Benodigdheden: Emmer of mopset. Schone dweil, mop of microvezeldoek.

Tip ! Vet en olie achtige vlekken verwijderd u met oplosmiddelen zoals thinner, wasbenzine of lösefix.

2.) Basalt beschermen of impregneren -De tweede stap in het onderhoud van basalt. Het kleurverdiepen, coaten of impregneren. Schudt het gewenste beschermingsproduct goed voor gebruik. Breng het product aan in een verfbakje. Breng met een lakrolletje het product zo dun mogelijk aan, hoe dunner u het aanbrengt, hoe mooier het resultaat. Verwijder na enkele tot tientallen minuten het overtollig residu met een microvezel doek.

Benodigdheden: Verfset ( lakroller met verfbakje ) van de grotere bouwmarkten zoals Praxis, Karwei of Gamma. Schone pluisvrije doek of microvezeldoek.

3.) Onderhoud basalt vloer – Bij het onderhoud van marmer hebben we 2 manieren, droog en nat reinigen van natuursteen. We noemen dit kort periodiek reinigen, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks.
Droog reinigen van basalt, gebruik een zachte bezem, stofzuiger of wisser. Om minder vuil zoals zand of vuil in uw huis tegen te gaan zorgt u dat er een goede inloopmat ligt bij de voordeur. 
Het nat reinigen van basalt. Doe een scheutje groene zeep, carolin zeep of Marseille zeep in een emmer met lauw water. Breng het product aan met een dweil of mop. Laat het product natuurlijk opdrogen.
Benodigdheden: Emmer of mopset met een schone dweil, mop of microvezeldoek.

Basalt tegels onderhoud begint hier.

Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Hulp nodig met het schoonmaken van Basalt ?

Twijfelt u over het zelf schoonmaken of impregneren van basalt, geen probleem. Bel of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvende offerte basalt vloer

Back To Top
×