Skip to content

BASALT POLIJSTEN

Misschien wel de goedkoopste techniek om een basalt vloer weer prachtig te laten glanzen

Prachtig vulkanisch en energierijk basalt in glans herstellen door polijsten

Na jaren van intensief gebruik op magmatisch natuursteen zoals basalt, kan het voorkomen dat uw vloer er dof uit gaat zien. Het polijsten van een basalt vloer behoort dan tot één van de oplossingen om het basalt in glans te herstellen. Deze techniek is tevens de snelste en één van de behandelmethodes om de basalt vloer weer te laten glanzen. U leest hier alles over het polijsten van basalt, met aandacht voor de volgende onderwerpen:

Hoe wordt basalt gepolijst?

Werkwijze van polijsten van basalt

Hieronder beschrijven wij één van de vele behandeltechnieken die wij toepassen op basalt om doffe vlekken en kleine krasjes te verwijderen. In dit voorbeeld beschrijven wij hoe wij een basaltvloer polijsten en vervolgens beschermen door impregnatie.

Een basalt vloerpolijsten en impregneren begint met de beton en natuursteen specialist

Polijsten van basalt met grove korrel

De basaltvloer wordt licht geschuurd met een grove diamant pad. Hiermee wordt de structuur van het basalt geopend en worden kleine krasjes verwijderd. De basalt vloer is nu zeer poreus en heeft een matte uitstraling.

Polijsten van basalt met middelgrove korrel

Wederom wordt de basalt vloer behandeld met een diamantpad, maar dan middel grof. In deze fase wordt de vloer weer opgebouwd en de structuur van het basalt zal zich weer gaan sluiten. Het natuursteen is nu minder poreus en krijgt een meer gepolijst, glanzende uitstraling.

Polijsten van basalt met fijne korrel

De vloer van basalt wordt opgeboend of gepolijst met een fijne pad. De structuur van het basalt is nu bijna gesloten en de vloer krijgt zijn glanzend gepolijst effect terug. Deze fase wordt meerdere malen herhaald. Vaak ook nog met polijst poeder om zo een hogere glansafwerking te bewerkstelligen.

Basalt beschermen door impregneren

Na deze fase wordt het basalt geïmpregneerd met een afwijzend impregneer- of hydrofobeer middel. Het impregneren van basalt, maakt het basalt waterafstotend, waterbestendig, schimmelwerend, vuil afstotend, en bestendig tegen zuren, vetten en oliën. Tevens is de basaltvloer na een polijst en impregneerbehandeling gemakkelijker te onderhouden.

Foto’s polijsten van basalt behandeling

Hieronder ziet u een aantal afbeeldingen van het impregneren van een basaltvloer in een particulier huis.

Basalt onderhouden door polijsten
Basalt onderhoud
Polijsten van basaltvloeren

Meer weten over het polijsten? Lees alles over het hoe en waarom, het nut en de kosten van het polijsten van natuursteen. Onze pagina over het polijsten van marmer biedt ook veel informatie over het toepassen van polijsten op natuursteen.

Natuursteen Polijsten

Basalt polijsten Fletcher Hotels

Basalt, Impregneren, Natuursteen, Polijsten, Zakelijk

Klant Fletcher hotel Trivium 600 M2 Reinigen, polijsten en impregneren van basalt. Openbare ruimte, restaurant…

BEKIJK PROJECT

Basalt specialistisch laten polijsten?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van natuursteen, waaronder zeker ook het basalt gesteente. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten. Elk project is anders en behoeft een andere aanpak. Wij hebben 3 varianten onderhoudscontracten.

Wij onderhouden en behandelen basalt in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en alle overige delen van Nederland en België is voor ons ook geen brug te ver.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of via ons online contact formulier.

Veel gestelde vragen over polijsten van basalt

Basalt polijsten: oma weet raadt!

Regelmatig krijgen wij vragen over het polijsten van een basalt natuursteen. Wat zijn de kosten van het polijsten van basalt? Is het polijsten van basalt afdoende om een vloer blijvend in glans te herstellen?

Gemakshalve hebben wij een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet. Basalt polijsten: De gouden raad van Tante Kaat.

Hoe krijg je glans terug op basalt?

Doffe plekken op basalt kunt u schoonmaken en reinigen middels ons 3 stappenplan: het specialisistich reinigen, beschermen en onderhouden van basalt. Is het basalt dermate hardnekkig dof of zijn er diepe krassen, dan moet u overgaan tot het polijsten van basalt.

Welke glansgraden bestaan er voor basalt?

Voor natuursteen bestaan er 3 soorten glans:

  1. Hoogglans: zorgt voor een stralend en spiegelend oppervlakte
  2. Zijde- of satijnglans: is minder stralend dan hoogglans en zorgt voor meer diepte
  3. Matglans of gezoet (of verzoet): is de minst stralende variant

Als u de originele glansgraad van uw vloer wilt bepalen, dan kunt u het best kijken naar een plekje onder de radiator of in een hoekje achter de gordijnen.

Wat kost basalt polijsten?

Er zijn verschillende factoren die de prijs bepalen in de prijsvorming voor het polijsten van basalt. Denk aan het aantal meters, de bereikbaarheid, of is het bijvoorbeeld een appartementencomplex zonder lift?

Om tot een goed beeld te komen qua kosten, bieden wij u een vrijblijvende offerte voor het polijsten van een basalt of ander magmatisch gesteente. Hierbij kunt u de situatie beschrijven en zelfs een aantal foto’s meesturen. U kunt ons eventueel ook direct via WhatsApp de foto’s sturen. Indien nodig, dan komen wij gewoon langs, dat is ook geen probleem.

Back To Top
×