Ga naar hoofdinhoud

BASALT POLIJSTEN

Misschien wel de goedkoopste techniek om een basalt vloer weer prachtig te laten glanzen

Prachtig vulkanisch en energierijk basalt in glans herstellen door polijsten

Na jaren van intensief gebruik op magmatisch natuursteen zoals basalt, kan het voorkomen dat uw vloer er dof uit gaat zien. Het polijsten van een basalt vloer behoort dan tot één van de oplossingen. Deze techniek is tevens de snelste en één van de behandelmethodes om de basalt vloer weer te laten glanzen. U leest hier alles over het polijsten van basalt, met aandacht voor de volgende onderwerpen:

Hoe wordt basalt gepolijst?

Hieronder beschrijven wij één van de vele behandeltechnieken die wij toepassen op basalt om doffe vlekken en kleine krasjes te verwijderen. Een basalt vloerpolijsten en impregneren begint met de beton en natuursteen specialist:

  • Grove korrel – De vloer van basalt wordt licht geschuurd met een grove diamant pad. Hiermee wordt de structuur van het basalt geopend en worden kleine krasjes verwijderd. De basalt vloer is nu zeer poreus en heeft een matte uitstraling.

  • Middelgrove korrel – Wederom wordt de basalt vloer behandeld met een diamantpad, maar dan middel grof. In deze fase wordt de vloer weer opgebouwd en de structuur van het basalt zal zich weer gaan sluiten. Het natuursteen is nu minder poreus en krijgt een meer gepolijst, glanzende uitstraling.

  • Fijne korrel – De vloer van basalt wordt opgeboend of gepolijst met een fijne pad. De structuur van het basalt is nu bijna gesloten en de vloer krijgt zijn glanzend gepolijst effect terug. Deze fase wordt meerdere malen herhaald. Vaak ook nog met polijst poeder om zo een hogere glansafwerking te bewerkstelligen.

  • Impregneren – Na deze fase wordt het basalt geïmpregneerd met een afwijzend impregneer of hydrofobeer middel. Het impregneren van natuursteen, zoals basalt heeft als voordeel dat de vloer meer vocht en vuil afwijzend wordt. Tevens is de vloer na een polijst en impregneer behandeling makkelijker te onderhouden.

Foto’s polijsten van basalt behandeling

Hieronder ziet u een verschillend aantal afbeeldingen van een basalt vloer die geïmpregneerd is.

 

Basalt onderhouden door polijsten
Basalt onderhoud

Meer weten over het polijsten? Lees alles over het hoe en waarom, het nut en de kosten van het polijsten van natuursteen. Onze pagina over het polijsten van marmer biedt ook veel informatie over het toepassen van polijsten op natuursteen.

Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Benieuwd hoe wij een basalt vloer behandelen?

Graag je basalt vloer laten polijsten en nieuwsgierig hoe wij projecten aanpakken ?

Alles over onze werkwijze
Back To Top
×