skip to Main Content

Basalt polijsten

Na jaren van intsensief gebruik op magmatisch natuursteen zoals basalt kan het voorkomen dat u vloer er dof uit gaat zien. Het polijsten van een basalt vloer behoort dan tot een van de oplossingen.

Hoe wordt basalt gepolijst?

Hieronder een van de vele behandeltechnieken die wij toepassen op basalt om doffe vlekken en kleine krasjes te verwijderen. Een basalt vloer polijsten en impregneren begint met de beton en natuursteen specialist.

 • Grove korrel – De vloer van basalt wordt licht geschuurd met een grove diamantpad. Hiermee wordt de structuur van het basalt geopend en worden kleine krasjes verwijderd. De basalt vloer is nu zeer poreus en heeft een matte uitstraling.
 • Middelgrove korrel – Wederom wordt de basalt vloer behandelt met een diamantpad maar dan middelgrof. In deze fase wordt de vloer weer opgebouwd en de structuur van het basalt zal zich weer gaan sluiten. Het natuursteen is nu minder poreus en krijgt een meer gepolijst, glanzende uitstraling.
 • Fijne korrel – De vloer van basalt wordt opgeboend of gepolijst met een fijne pad. De structuur van het natuursteen is nu bijna gesloten en de vloer krijgt zijn glanzend gepolijst effect terug. Deze fase wordt meerdere malen herhaalt vaak ook nog met polijst poeder om zo een hogere glansafwerking te bewerkstelligen.
 • Impregneren – Na deze fase wordt het basalt geïmpregneerd met een afwijzend impregneer of hydrofobeer middel. Het impregneren van basalt heeft als voordeel dat de vloer meer vocht en vuil afwijzend wordt. Tevens is de vloer na een polijst en impregneer behandeling makkelijker te onderhouden.

Benieuwd hoe Pro Floor Care werkt ?

Bent u benieuwd hoe wij te werk gaan en hoe wij projecten aanpakken ?

Alles over onze werkwijze

Verschillende soorten basalt waarop een schuur- of polijstbehandeling kan worden toegepast :

 • Basalt Black Leather
 • Basalt Eastern
 • Basalt Hainan
 • Basalt Hima
 • Basalt Oriental
 • Basalt Twilight
 • Basaltite
 • Vinabasalt

Nat schuren van basalt

Het nat schuren van natuursteen zoals basalt in verschillende fases:

 1. Muren, deuren en kastjes worden afgeplakt met afplakfolie, onze specialisten plakken af tot 110 cm
 2. Basalt wordt geschuurd met korrel of grid 30, de gehele toplaag verdwijnt en voegen komen voor 80 tot 90% gelijk te liggen met het geschuurde basalt
 3. Eventuele diepe beschadigingen, afgebroken stukjes en beschadigde voegen worden hersteld met een 2-componenten steenlijm, deze steenlijm wordt speciaal op kleur aangemaakt. Door de snelle droging van de steenlijm kan er tijdig worden doorgestapt naar de volgende schuurfase
 4. Het basalt schuren gebeurt nu met een fijnere korrel of grid van 60. Hierdoor worden opgevulde beschadigingen of voegen gelijk geschuurd aan het natuursteen. Ook verdwijnt de ergste krasvorming van de eerste schuurfase
 5. In deze fase wordt er nog fijne geschuurd, met een korrel of grid van 120 is de krasvorming verdwenen. Het basalt heeft nog een doffe uitstraling. Na deze fase wordt er overgestapt naar het polijsten van basalt,  polijsten gebeurt met andere hulpmaterialen

Droog schuren van basalt

Het droog schuren van basalt vloeren met diamant gebonden schuurschijven wordt op dezelfde manier toegepast zoals eerder beschreven, echter tijdens het droogschuren wordt een vacuüm gecreërd met een industriële stofzuiger. Door het vacuüm komt er nagenoeg geen fijnstof vrij. Droog schuren van basalt wordt toegepast in omgevingen waar het niet mogelijk is om met water te werken, denkt u dan aan metro of treinstations.

Pro Floor Care schuurt de Amsterdamse metro stations

Check hoe wij de Amsterdamse metro stations hebben gerenoveerd, door onder andere het droog schuren van de basalt vloeren.

Basalt schuren van metro stations Amsterdam

Back To Top