Skip to content

BASALT SOORTEN

Basalt, een warme oersteen met helende energie, verkrijgbaar in vele soorten

Basalt, tijdloos en ongemoeid

Basalt is een lavasteen en staat erom bekend de warmte lang vast te houden. Omdat deze natuursteen onbewerkt is, wordt dit effect extra vergroot. Je wordt als het ware gevoed door de warme, helende energie van deze oerstenen. Er zijn verschillende soorten en die benoemen we op deze pagina.

Verschillende basalt soorten

Een overzicht van de vele basalt soorten, die op de bewezen manier van “reinigen, beschermen en onderhoud” behandeld kunnen worden. Reinigen en impregneren is op deze basalt soorten veelal van toepassing:

  • Basalt Black Leather
  • Basalt Eastern
  • Basalt Hainan
  • Basalt Hima
  • Basalt Oriental
  • Basalt Twilight
  • Basaltite
  • Vinabasalt

Er zijn nog vele andere namen en andere soorten van basalt, waarop het reinigen en impregneren van toepassing is. Basalt tegels onderhoud.

Basalt Ming
Olivian Black basalt
Basalt Olivian Black

Wanneer kiezen voor basalt

Waar wordt basalt voor gebruikt

Waar kun je graniet als natuursteen voor toepassen? Natuursteen zien we zoal terug in toepassingen als vloeren, terrastegels, vensterbanken, douche- en wasbakken, aanrechtbladen, keukenbladen en tafelbladen. Er zijn vele soorten natuursteen met elk zijn eigen eigenschappen en karakteristieken.

Basalt is een vulkanische natuursteen, ontstaan uit gesmolten lava. Deze natuursteen staat erom bekend de warmte lang vast te houden en dit effect wordt nog vergroot doordat de stenen onbewerkt (dus puur) zijn. Daarnaast is basalt kleurvast, krasvast, slijtvast, zeker ten opzichte van de meeste andere natuursteen soorten. Maar basalt kan niet zo goed tegen zuren.

Basalt als natuursteen, is daarom ideaal voor:

  • Aanrechten van basalt. Keukenbladen of aanrechtbladen van basalt zijn kleurvast, krasvast, en slijtvast. Echter, basalt kan niet zo goed tegen zuren, dus oppassen met morsen.
  • Vloeren van basalt. Basaltvloeren zijn kleurvast, krasvast, en slijtvast en staan erom bekend om warmte lang vast te houden.

Basalt is een lavasteen dat erom bekend staat de warmte lang vast te houden en is daarom ideaal als vloer

Basalt optimaal onderhouden

Praktische tips voor het schoonmaken en onderhouden van basalt

Het optimaal schoonmaken, reinigen of onderhouden van basalt lijkt gemakkelijk en is veelal ook zelf te doen. Maar in sommige gevallen blijkt dit toch een specialistische aangelegenheid. Zeker als het gaat om het schuren of polijsten van basaltvloeren of tegels van basalt. In dat geval is het verstandig om de behandeling uit te laten vooruit door deskundigen.

Basalt is erg hard waardoor het duurzaam, slijtvast, sterk en onderhoudsvriendelijk is

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van natuursteen, zoals basalt. Onze natuursteen specialisten hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Wij onderhouden graniet in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en de gehele randstad, maar ook in de rest van Nederland en België is voor ons ook geen probleem. Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of via ons online contact formulier.

Wij hebben een speciale pagina gemaakt voor praktische tips voor het schoonmaken en onderhouden van basalt, volgens een uniek stappenplan, het zogenaamde ‘3 stappenplan: Reinigen, beschermen en onderhouden‘. Doe er u voordeel mee. Heeft u vervolgens nog hulp nodig, dan kunt u altijd bij ons aankloppen.

Veel gestelde vragen over basalt soorten

Basalt soorten: oma weet raadt!

Tijdens ons contact met onze klanten, krijgen wij zo af en toe wat vragen over de soorten van basalt. Wat is het verschil tussen de soorten? Is de éne soort sterker, of geschikter dan de ander?

Wij hebben voor u een aantal veel voorkomende vragen op een rijtje gezet. Basalt soorten: de gouden raad van Tante Kaat!

Is basalt een natuursteen?

Ja, basalt is een natuursteen soort.

Waar is basalt van gemaakt?

Basalt is een vulkanische natuursteen dat wordt gevormd door de stolling van het lava aan de aardoppervlak. Daarmee wordt het ook wel een uitvloeiingsgesteente genoemd.

Hoe sterk is basalt?

Basalt is een harde natuursteen soort. Het is kleurvast, krasvast, slijtvast, zeker ten opzichte van de meeste andere natuursteen soorten. Basalt is daardoor duurzaam, sterk en onderhoudsvriendelijk.

Hoe herken je basalt?

Basalt is een vulkanisch gesteente, dat over het algemeen zwart van kleur is en ontstaan is door het stollen van lava. Door de kleine kristallen heeft basalt een prachtige, subtiele glinstering en een hele luxe uitstraling.

Deze natuursteen staat erom bekend de warmte lang vast te houden en dit effect wordt nog vergroot doordat de stenen onbewerkt (dus puur) zijn. Daarmee word je als het ware gevoed door de warme, helende energie van deze oerstenen.

Back To Top
×