Ga naar hoofdinhoud

BASALT ANTISLIP MAKEN

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Voorkom ernstig letsel door uw gladde basaltvloer stroef te maken

Antislip maken basalt vloeren

Basalt is een prachtige vulkanische natuurgesteente. Echter, basalt kan bij vocht erg glad worden en dit kan leiden tot vervelende en zelfs ernstige ongelukken. Gelukkig kan dit voorkomen worden en op deze pagina beschrijven wij de verschillende professionele antislip technieken die wij toepassen op de verschillende basalt soorten. Aan bod komen de volgende aspecten:

Antislip behandelmethodes voor basalt vloeren

We gebruiken verschillende toepassingen voor het antislip maken van te gladde basalt of andere magma gesteentes. Hieronder een paar voorbeelden van antislip behandelingen voor basalt of magmatische natuursteen soorten vloeren:

Techniek 1: Etsen van Basalt

Het basalt wordt door een etsende behandeling stroever gemaakt. Over het algemeen verandert er weinig aan het uiterlijk van de vloer. Sommige donkere basalt vloeren zullen esthetisch iets lichter van kleur worden.
Deze antislip behandelmethode wordt veel toegepast in zwembaden en doucheruimtes.

Techniek 2: Branden of vlammen van Basalt

Door het verhitten van basalt wordt een thermische reactie ontwikkelt. Hierdoor springt de toplaag open, waardoor er een betere antislip waarde ontstaat. Een andere reden voor het branden van basalt is om de esthetische uitstraling van een basalt vloer te veranderen.

Techniek 3: Zichtbare valmarkering of trapmerking van Basalt

Zichtbare valmarkering of trapmarkering. Pro Floor Care brengt visueel zichtbare markeringen aan. Dit kunnen verschillende oplossingen zijn. Soms worden er gaten geboord in de traptreden van basalt, deze gaten worden dan gevuld met een 2-componenten epoxy steenlijm of een andere kleur natuursteen, veelal zijn dit lichtere marmersoorten zoals Arabescato of Bianco Carrara. Door deze contrasterende kleur op de tredes kan beter diepte bepaald worden.

Basalt soorten die stroef gemaakt kunnen worden

De volgende soorten basalt kunnen een antislip behandeling ondergaan:

  • Basalt Black Leather
  • Basalt Eastern
  • Basalt Hainan
  • Basalt Hima
  • Basalt Oriental
  • Basalt Twilight
  • Basaltite
  • Vinabasalt
Antislip maken van basalt

Meer weten over het antislip maken? Wij hebben een aparte pagina gemaakt van onze onderhoudsdienst van het antislip maken van tegels. Daarnaast hebben wij ook een pagina waar u meer te weten komt over een antislip meting zelf.

Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Basalt professioneel antislip laten maken?

Heeft u hulp nodig met het antislip maken van uw basalt vloer? Neem dan even contact met ons op, dit kan telefonisch, per App of maak eenvoudig online een afspraak.

Antislip afspraak maken
Back To Top
×