Skip to content

BASALT IMPREGNEREN

Bescherm uw prachtig glanzende basalt vloer tegen ongewenste indringers met een onzichtbare toplaag

Basalt vloer beschermen: maak basalt bestendig tegen vuil, vocht, zuren, vetten of oliën

Door het impregneren van een basalt vloeren wordt deze natuursteen voorzien van een extra onzichtbare beschermlaag. Hierdoor blijft het basalt in optimale conditie en is het immuun tegen ongewenste indringers, zoals zuren, vetten, oliën, vocht of vuil. Op deze pagina beschrijven we verschillende aspecten over het beschermen van basalt, zoals:

Hoe wordt basalt geïmpregneerd?

Wat is het nut en het doel van impregneren?

Het impregneren van basalt vloeren, basalt oppervlakten, of andere magmatische natuursteen soorten, zorgt ervoor dat uw het basalt beschermt en niet kan worden doordrongen met een andere stof. Het impregneren zelf is eigenlijk het aanbrengen van een extra, onzichtbare, afstotende laag op het basalt.

De impregnatiebehandeling wordt toegepast op zowel nieuw gelegde basaltvloeren, als op een bestaande vloeren van basalt. Wij maken hier gebruik van impregneermiddelen, die speciaal voor natuursteen ontwikkeld zijn. Deze impregneermiddelen dringen door het magmatische gesteente en verankeren zich. Hierdoor wordt het steenoppervlakte vuil- en vloeistofafstotend.

Impregneren maakt het basalt waterafstotend, waterbestendig, schimmelwerend, vuil afstotend, en bestendig tegen zuren, vetten en oliën

De behandeltechniek van impregneren wordt eigenlijk altijd toegepast in combinatie met verschillende basaltbehandeltechnieken, zoals het schoonmaken en reinigen van basalt, het polijsten van basalt of het schuren van basalt.

Foto’s behandeling basalt impregneren

Hieronder ziet u een aantal afbeeldingen van het polijsten en impregneren van een basaltvloer in een Fletcher Hotels. Meer hierover kunt u lezen over dit project van het professioneel polijsten en impregneren van basalt.

Natuursteen Polijsten
Basalt Impregneren
Basalt Polijsten En Impregneren

Is er een verschil tussen coaten of impregneren van basalt?

Bij impregneren wordt er een beschermende, onzichtbare, laag aangebracht op het basalt. Deze laag zal het basalt vervolgens intrekken en het zo beschermen.

Bij het coaten wordt er een extra laag op het gesteente toegevoegd. In tegenstelling tot het impregneren, trekt de coating er niet in, maar blijft het als een aparte beschermlaag over het gesteente liggen. Denk aan het normaal schilderen.

Het coaten van basalt, hardsteen of andere natuurstenen heeft als nadeel dat het de originele glans verandert. Daarom wordt coaten met name alleen op beton toegepast. Voor natuursteen zoals basalt, wordt het wel toegepast op krasgevoelige ondergronden.

We hebben een speciale pagina met allemaal informatie over coaten. Lees hier meer over de mogelijkheden van het coaten van basalt

Kan ik basalt zelf impregneren?

Denkt u eraan om uw basalt vloertegels of basaltblad zelf te impregneren?

Impregneren kunt u in principe prima zelf uitvoeren. U kunt impregneermiddel op basalt op verschillende manieren aanbrengen. Hieronder leggen wij het even kort uit:

a) Airless impregneren van basalt vloeren

Airless – Met deze methode wordt het impregneermiddel onder druk verneveld aangebracht. Dit gebeurt vaak bij grote oppervlaktes van basalt.

Over het algemeen worden impregneermiddelen op basis van water en nano acrylpolymeren airless aangebracht.

b) Impregneren van basalt aanrechtbladen met verfroller of kwast

Verfroller of kwast – Met deze methode wordt het impregneermiddel aangebracht in een verfbakje. Door het kruislings rollen bestrijkt het de gehele oppervlakte van het basalt. Hierdoor hebben we een volledige dekking van het impregneermiddel. Nadat het product een paar minuten is ingetrokken, wordt het overtollig residu weggehaald met een schone pluis vrije doek. Deze manier wordt voornamelijk toegepast in kleinere ruimtes, aanrechtbladen en natte ruimtes.

Deze behandeltechniek wordt veelal toegepast met impregneer middelen op oliebasis of toevoeging van lijnzaad olie.

Meer weten over impregneren? Onze pagina over het impregneren van beton en natuursteen biedt veel informatie over de reden, het nut en de voordelen van deze behandeltechniek
Basalt Polijsten En Impregneren

Uw basalt vloer laten impregneren door vakmensen?

Wilt u uw basalt vloer weer mooi glanzend maken en behouden? Laat het dan over aan de specialisten van Pro Floor Care. Neem gerust een kijkje hoe wij het professioneel polijsten en impregneren van basalt aanpakken.

Afspraak maken voor het impregneren van basalt

Veel gestelde vragen over het impregneren van basalt

Basalt impregneren: oma weet raadt!

Zo af en toe krijgen wij vragen over het impregneren van basalt. Wat zijn de kosten van het impregneren van een basaltvloer? Kun je zelf basalt impregneren? Is impregneren genoeg om een vloer van basalt te laten glanzen? Hoe vaak moet je impregneren?

Gemakshalve hebben wij een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet. Basalt impregneren: De gouden raad van Tante Kaat.

Is impregneren genoeg om een vloer van basalt te laten glanzen?

Impregneren van basalt is eigenlijk het beschermen van het basalt. Om het basalt te laten glanzen, moet het basalt gepolijst worden. Het impregneren wordt gedaan na het polijsten van basalt.

Lees meer over het polijsten en impregneren van basaltvloeren over ons project bij één van de Fletcher Hotels.

Wat is het verschil tussen basalt coaten en impregneren?

Bij impregneren wordt er een beschermende, onzichtbare, laag aangebracht op het basalt. Deze laag zal het basalt vervolgens intrekken en het zo beschermen.

Bij het coaten wordt er een extra laag op het gesteente toegevoegd. In tegenstelling tot het impregneren, trekt de coating er niet in, maar blijft het als een aparte beschermlaag over het magmatische gesteente liggen. Denk aan het normaal schilderen.

Wat kost het om een basaltvloer te impregneren?

De prijs van het impregneren van basalt, zoals basaltvloeren, hangt af van verschillende factoren. Om hoeveel oppervlakte gaat het? Moet de vloer eerst nog gereinigd en gepolijst worden?

Om u een goede indicatie te geven, kunt u gebruik maken van ons offerte formulier voor impregneren van basalt. Hierbij kunt u de situatie beschrijven en zelfs foto’s meesturen. Zo kunnen wij een inschatting maken van de werkzaamheden en de kosten.

Hoe vaak basalt impregneren?

Hoe vaak u basalt of ander magmatisch gesteente moet impregneren, hangt af van de intensiteit van het gebruik en waar het gesteente zich bevindt. Over het algemeen wordt aangeraden om het basalt één keer per jaar te impregneren.

Voor meer informatie, verwijzen wij u naar onze paragraaf hoe vaak natuursteen impregneren.

Back To Top
×