Ga naar hoofdinhoud

BASALT IMPREGNEREN

Bescherm uw prachtig glanzende basalt vloer tegen ongewenste indringers met een onzichtbare toplaag

Basalt vloer beschermen: maak basalt bestendig tegen vuil, vocht, zuren, vetten of oliën

Door het impregneren van een basalt vloeren wordt deze natuursteen voorzien van een extra onzichtbare beschermlaag. Hierdoor blijft het basalt in optimale conditie en is het immuun tegen ongewenste indringers, zoals zuren, vetten, oliën, vocht of vuil. Op deze pagina beschrijven we verschillende aspecten over het beschermen van basalt, zoals:

Hoe wordt basalt geïmpregneerd?

Wat is het nut en het doel van impregneren?

Het impregneren van basalt vloeren, of andere basalt oppervlakten, zorgt ervoor dat uw het basalt beschermt en niet kan worden doordrongen met een andere stof. Het impregneren zelf is eigenlijk het aanbrengen van een extra, onzichtbare, afstotende laag op het basalt.

Impregneren maakt het basalt waterafstotend, waterbestendig, schimmelwerend, vuil afstotend, en bestendig tegen zuren, vetten en oliën

De impregneren behandeling wordt toegepast op zowel nieuw gelegde basaltvloeren, als op een bestaande vloeren van basalt. Wij maken hier gebruik van impregneermiddelen, die speciaal voor natuursteen ontwikkeld zijn. Deze impregneermiddelen dringen door de steen en verankeren zich. Hierdoor wordt het steenoppervlakte vuil- en vloeistofafstotend.

De behandeltechniek van impregneren wordt eigenlijk altijd toegepast in combinatie met verschillende basaltbehandeltechnieken, zoals het schoonmaken en reinigen van basalt, het polijsten van basalt of het schuren van basalt.

Foto’s behandeling impregneren

Hieronder ziet u een verschillend aantal afbeeldingen en voorbeelden van verschillende basalt vloeren die zijn geïmpregneerd.

 

Onderhoud Van Basalt

Is er een verschil tussen coaten of impregneren?

Bij impregneren wordt er een beschermende, onzichtbare, laag aangebracht op het basalt. Deze laag zal het basalt vervolgens intrekken en het zo beschermen.

Bij het coaten wordt er een extra laag op het gesteente toegevoegd. In tegenstelling tot het impregneren, trekt de coating er niet in, maar blijft het als een aparte beschermlaag over het gesteente liggen. Denk aan het normaal schilderen.

Het coaten van basalt, hardsteen of andere natuurstenen heeft als nadeel dat het de originele glans verandert. Daarom wordt coaten met name alleen op beton toegepast. Voor natuursteen zoals basalt, wordt het wel toegepast op krasgevoelige ondergronden.

We hebben een speciale pagina met allemaal informatie over coaten. Lees hier meer over de mogelijkheden van het coaten van basalt

Kan ik basalt zelf impregneren?

Denkt u eraan om uw basalt vloertegels of basaltblad zelf te impregneren?

Impregneren kunt u in principe prima zelf uitvoeren. U kunt impregneermiddel op basalt op verschillende manieren aanbrengen. Hieronder leggen wij het even kort uit:

a) Airless impregneren van basalt vloeren

Airless – Met deze methode wordt het impregneermiddel onder druk verneveld aangebracht. Dit gebeurt vaak bij grote oppervlaktes van basalt.

Over het algemeen worden impregneermiddelen op basis van water en nano acrylpolymeren airless aangebracht.

b) Impregneren van basalt aanrechtbladen met verfroller of kwast

Verfroller of kwast – Met deze methode wordt het impregneermiddel aangebracht in een verfbakje. Door het kruislings rollen bestrijkt het de gehele oppervlakte van het basalt. Hierdoor hebben we een volledige dekking van het impregneermiddel. Nadat het product een paar minuten is ingetrokken, wordt het overtollig residu weggehaald met een schone pluis vrije doek. Deze manier wordt voornamelijk toegepast in kleinere ruimtes, aanrechtbladen en natte ruimtes.

Deze behandeltechniek wordt veelal toegepast met impregneer middelen op oliebasis of toevoeging van lijnzaad olie.

Meer weten over impregneren? Onze pagina over het impregneren van beton en natuursteen biedt veel informatie over de reden, het nut en de voordelen van deze behandeltechniek.
Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Uw basalt vloer laten impregneren door vakmensen?

Wilt u uw basalt vloer weer mooi glanzend maken en houden? Laat het dan over aan de specialisten van Pro Floor Care. Neem gerust een kijkje hoe wij projecten aanpakken.

Afspraak maken voor het impregneren van uw marmer
Back To Top
×