skip to Main Content

Zelf graniet schoonmaken

Zelf graniet schoonmaken volgens het drie stappenplan, reinigen, beschermen en onderhouden. Vloeronderhoud van graniet. Graniet tegels schoonmaken.

De basis bij het zelf reinigen van natuursteen

Bij nieuwe vloeren hanteren we de volgende uitzonderingsregel voor een optimaal vloer onderhoud van uw natuursteen.

Nieuwe gelegde granieten vloeren in de specie of in de mortel, laat de vloer minimaal 6 tot 8 weken natuurlijk drogen.( geen vloerverwarming aan ) Houd u er rekening mee dat dit richtlijnen zijn en deze kunnen afwijken door natuur of weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer alleen met schoon lauw water. Vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met de HMK R155 grondreiniger van Moeller Stone Care.

Voor nieuw gelegde granieten vloeren die in de lijm zijn gezet hanteren we het volgende tijdspad. U laat de vloer minimaal 3 tot 4 weken natuurlijk drogen. ( geen vloerverwarming aan ) Houd u er rekening mee dat ook dit richtlijnen zijn en dat deze kunnen afwijken door verschillende weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer met schoon lauw water. Eventuele vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met de HMK R 155 grondreiniger zuurvrij van Moeller Stone Care.

3 Stappenplan schoonmaken graniet

Graniet schoonmaken volgens het drie stappenplan, namelijk reinigen, beschermen en onderhouden.

Geen Natuursteen Is Hetzelfde

1.) Natuursteen reinigen – u reinigt de granieten tegel vloer intensief met de zuurvrije grondreiniger de hmk r155, doseer dit prdocut met schoon water zoals aangegeven op de fles, laat het product goed inweken circa 10 tot 20 minuten, laat de grondreiniger nooit intrekken, neem hierna het graniet goed af met schoon water. Voor het perfecte vloeronderhoud van graniet herhaald u deze stap desgewenst nog eens. U laat de granieten vloer nu 12 tot 24 uur drogen voor de volgende stap, het beschermen van graniet.
Benodigdheden: Emmer of mopset. Schone dweil, mop of microvezeldoek

2.) Natuursteen beschermen of impregneren -De tweede stap in het graniet onderhoud. Het kleurverdiepen, coaten of impregneren. Schud het gewenste beschermingsproduct goed voor gebruik. Breng het product aan in een verfbakje. Breng met een lakrolletje het product zo dun mogelijk aan, hoe dunner u het aanbrengt, hoe mooier het resultaat. Verwijder na enkele tot tientallen minuten het overtollig residu met een pluisvrije doek.

Overzicht van alle coatings, kleurverdiepers en imregneermiddelen van Moeller Stone Care.
Benodigdheden: Verfset ( lakroller met verfbakje ) van de grotere bouwmarkten zoals Praxis, Karwei of Gamma. Schone pluisvrije doek of microvezeldoek.

3.) Natuursteen onderhoud – Bij het onderhoud van graniet hebben we 2 manieren, droog en nat reinigen van natuursteen. We noemen dit kort periodiek reinigen, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks. Droog reinigen van graniet, gebruik een zachte bezem, stofzuiger of wisser. Om minder vuil zoals zand of vuil in uw huis tegen te gaan zorgt u dat er een goede inloopmat ligt bij de voordeur. Het nat reingen van graniet. Doe een scheutje groene zeep, carolin zeep of edelzeep HMK P324 in een emmer met lauw water. Breng het product aan met een dweil of mop. Laat het product natuurlijk opdrogen. Voor sterk belopen oppervlakte wisselt u eenmaal per 4 a 5 keer af met de P323 Slijtvaste coating of de speciale granietpolish de HMK P319 van Moeller Stone Care.
Benodigdheden: Emmer of mopset met een schone dweil, mop of microvezeldoek.

Natuursteen zelf repareren

Mocht u tijdens het reinigen kleine beschadigingen tegenkomen dan kunt u deze tegenwoordig eenvoudig zelf herstellen met de speciaal ontwikkelde pasta’s of epoxy’s voor natuursteen.

Uitermate geschikt voor het repareren van granieten aanrechtbladen en het repareren van granieten keukenbladen 

Graniet onderhoud.

De fabrikant/leverancier is niet aansprakelijk voor directe of indirecte gevolgen van het niet juist toepassen van de door haar geleverde producten. De enige verplichting van de fabrikant/leverancier is het product te vervangen welke niet geschikt is bevonden. Men dient vooraf vast te stellen of het te gebruiken product geschikt is voor het beoogde doel; deze vaststelling geschiedt op eigen risico.

Pro Floor Care Helpt En Adviseert
Back To Top
×