Skip to content

GRANIET ANITSLIP MAKEN

Voorkom vervelende ongelukjes en maak uw granieten vloer permanent stroef en antislip

Pro Floor Care maakt granieten vloeren veilig

Graniet is een mooie natuursteen, maar is tevens een gladde steensoort. Zeker als deze nat is geworden. Niemand zit te wachten op vervelende- of zelfs ernstige ongelukken door gladheid. Voor het stroef maken van graniet. zoals een granieten vloer antislip maken, hebben wij verschillende oplossingen. Lees hieronder meer over de verschillende professionele antislip technieken die wij toepassen op graniet, met aandacht voor de volgende onderwerpen:

Behandel technieken om graniet antislip te maken

Manieren om gladde granieten vloer glad te maken

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Maar kan wel vervelende gevolgen hebben die kan leiden tot ernstige ongevallen. Er zijn echter verschillende manieren en oplossingen om gladde granieten vloeren stroever te maken, zodat ongelukken voorkomen kunnen worden. Hier een overzicht. Elke behandelmethode heeft zijn eigen esthetische eigenschappen en plek / situatie waar het wordt toegepast.

Antislip oplossingen voor granieten vloeren, zonder dat het graniet haar natuurlijke glansgraad verliest

a) Etsende antislip behandeling voor graniet

Een etsende antislip behandeling komt veel voor bij granieten vloeren. Met deze behandeling wordt de vloer door een speciale etsende behandeling stroever gemaakt.
Esthetisch: Over het algemeen verandert er weinig aan de uitstraling van de vloer, tegels of natuursteen.
Toepassing: Een etsende antislip behandeling van graniet wordt veel toegepast in zwembaden, sauna’s en doucheruimtes.

Vooraf wordt bij deze toepassing eerst een antislip meting voor graniet gedaan.

b) Antislip maken door boucharderen van graniet

Bij het antislip maken doormiddel van het boucharderen van graniet, wordt de granieten vloer behandeld met zogeheten bouchardeer hamers.
Esthetisch: Het uiterlijk van het natuursteen verandert aanzienlijk. Er treedt een zichtbare en voelbare structuurverandering op.
Toepassing: Dit wordt veelal toegepast op traptreden en zwembad randen van natuursteen om de slip weerstand te veranderen.

c) Antislip maken door stralen van granieten tegels

Het stralen van granieten tegels wordt toegepast om antislip randen te maken in trappen en vloeren.
Esthetisch: Het uiterlijk van het graniet wordt sterk beïnvloed. Na de antislip behandeling, heeft het een schuurpapierachtige uitstraling.
Toepassing: Het is een zeer goede antislip oplossing in veel belopen ruimtes en trappen in gebouwen, zoals museums, banken, overheidsgebouwen en supermarkten.

d) Antislip maken door branden of vlammen van graniet

Bij het branden van graniet of ook wel vlammen genoemd, wordt het graniet verhit, waardoor een thermische reactie ontstaat. Hierdoor springt de toplaag open waardoor er een betere antislip waarde ontstaat.
Toepassing: Deze behandeltechniek wordt veel toegepast op bordessen, hellingbanen en traptreden.

e) Antislip maken door coating van graniet

Een andere mogelijkheid om granieten tegels antislip te maken, is door het coaten van graniet. We kunnen verschillende soorten coatings aanbrengen met daarin korrels of flakes die een hogere slip waarde creëren op de vloer of tegels.
Esthetisch: Nadeel is wel dat door het coaten van graniet, het uiterlijk verandert en het graniet voorzien wordt van een ongewenste lichte glans. Wilt u liever geen glans, dan kunt u het beste kiezen voor het impregneren van graniet.
Toepassing: Deze toepassing wordt vaak toegepast aanranden van zwembaden en is vooral een goede toepassing voor keramische tegels.

Graniet coaten of impregneren?

Wat is het verschil tussen coaten en impregneren van graniet

Even terugkomen op een antislip behandeling door coating van graniet. Wat is dan dus het verschil tussen coaten en impregneren? Coaten en impregneren lijken bijna gelijke technieken, maar er zijn verschillen.

Impregneren van graniet – Bij impregneren wordt er met impregneermiddelen een beschermende, onzichtbare, laag aangebracht op het granieten aanrechtblad of granieten vloer. Deze laag zal het graniet intrekken en zo het aanrechtblad of vloer beschermen.

Coaten van graniet – Bij het coaten van graniet wordt er een extra laag op het graniet toegevoegd. Er zijn verschillende vormen van coating, qua texturen, kleuren en diktes. Nadeel is wel dat door het coaten van graniet, het uiterlijk verandert en het graniet voorzien wordt van een ongewenste lichte glans. Wilt u liever geen glans, dan kunt u het graniet het beste impregneren.

Bij het coaten van graniet, verandert het uiterlijk en wordt het graniet voorzien van een ongewenste lichte glans

Foto’s van een antislip behandeling van graniet

Bij deze een aantal impressies van het het meetapparatuur dat gebruikt wordt voor het stroever maken van granieten vloeren.

Antislip Maken Van Natuursteen
Antislip Meting
Antislip Meting Op Graniet

De werkwijze van het etsend antislip maken

Glad graniet stroef maken door etsende behandeling

Zoals eerder vermeld op deze pagina, het aanbrengen van een etsende antislip behandeling op graniet vergt niet al teveel tijd. Wij kunnen een etsende slip behandeling vaak in een dag uitvoeren:

  1. Eventuele eerste stroefheidsmeting (optioneel).
  2. Diepte reinigen van granieten tegels met een stripper, speciaal reiniger en een boenmachine.
  3. Aanbrengen van etsende antislip materiaal op graniet. De antislip waarde is binnen 30 minuten tot 3 uur bereikt.
  4. Verwijderen van het residu en de vloer wordt nogmaals gereinigd. Hierna kunt u de granieten vloer direct weer betreden en belasten.
  5. Laatste stroefheidsmeting. U ontvangt de stroefheidsmeting in een rapportage.
Natuursteen Onderhoud

Graniet specialistisch antislip laten maken?

Antislip maken is uiteindelijk best een specialistische aangelegenheid. Pro Floor Care is zeer bedreven in deze behandeltechniek. Wij doen antislip behandelingen op granieten vloeren in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en de gehele randstad. Wilt u van onze diensten gebruik maken, neem dan even contact met ons op, dit kan telefonisch of maak eenvoudig online een afspraak.

Afspraak voor antislip maken van graniet

Veel gestelde vragen over het antislip maken van graniet

Graniet antislip maken: Oma weet raadt!

Zo nu en dan krijgen wij vragen over het ruw maken van graniet. Hoe voorkom je ongelukken op gladde granieten ondergronden? Wordt de glans van mijn graniet niet aangetast door een antislip behandeling? Wat kost een antislip behandeling van graniet?

Gemakshalve hebben wij een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet. Graniet antislip maken: De gouden raad van Tante Kaat.

Hoe maak ik mijn granieten vloer antislip?

Er zijn verschillende manieren om een granieten vloer antislip te maken. De meest voorkomende behandeling is voor een granieten vloer, is om graniet etsend antislip te maken.

Verandert een antislip behandeling het uiterlijk van graniet?

Het hangt af van de keuze van behandeltechniek of het uiterlijk van graniet verandert of niet. Bij het etsen van graniet, verandert er weinig aan de uitstraling van graniet. Dit is tevens de meest gebruikte methode om graniet stroef te maken.

Bij de andere technieken, zoals het boucharderen van graniet, het stralen van graniet, het branden of vlammen van graniet, of het coaten van graniet, verandert het uiterlijk wel aanzienlijk.

Hoe vaak een antislip behandeling op een granieten vloer?

Als een granieten vloer etsend antislip is gemaakt, dan moet u denken aan een onderhoud elke 5 à 8 jaar.

Bij twijfel kunt u natuurlijk altijd even contact met ons opnemen. Dat kan op verschillende manier, via ons online contactformulier, via WhatsApp of via een belletje.

Back To Top
×