skip to Main Content

Granieten vloer polijsten

Een granieten vloer polijsten, hoe gaat dit in zijn werk?

5 Stappenplan voor het polijsten van een granieten vloer.

  • Grove pad – De vloer wordt licht geschuurd met een grove diamantpad. Hiermee wordt de structuur van het graniet minimaal geopend en worden kleine oppervlakkige krasjes verwijderd. De granieten vloer heeft een matte uitstraling.
  • Middelgrove pad – Wederom wordt de granieten vloer behandelt met een diamantpad maar dan middel grof. In deze fase wordt de vloer weer opgebouwd en de structuur van het natuursteen zal zich weer gaan sluiten. De granieten vloer is nu minder poreus en krijgt een meer gepolijst, glanzende uitstraling.
  • Fijne pad – De vloer wordt opgeboend, gepolijst met een fijne meestal witte pad. De structuur van het natuursteen is nu bijna gesloten en de vloer krijgt zijn glanzend gepolijst effect terug. Deze fase wordt meerdere malen herhaalt vaak ook nog met een speciale pasta voor granieten vloeren om zo een hogere glansafwerking te bewerkstelligen.
  • Wij adviseren u na het polijsten het graniet te impregneren of te hydrofoberen. Hiervoor gebruiken wij speciale steenzepen, hydrofobeermiddelen of impregneermiddelen op waterbasis vanwege de dichte structuur van het graniet.
Natuursteen Onderhoud

Meer weten over de voordelen van polijsten ?

Graniet, granito of terrazzo?

Wat zijn nou de grote verschillen tussen een granieten, granito of terrazzo vloer?

Olivian Black Basalt
  • Graniet – is een diepgesteente, ontstaan uit magma,  het is geleidelijk afgekoeld en onder hoge druk gevormd. Verschillende mineralen zijn bij deze samensmelting toegetreden, hierdoor is een grote verscheidenheid ontstaan in uitstraling, kleur en korrelige structuur. Granieten vloeren zijn eenvoudig te onderhouden. Echter granieten vloeren laten zich moeilijk schuren en polijsten vanwege de hardheid. Granieten vloeren zijn vorst bestendig en worden zowel buiten als binnen toegepast. In graniet zit geen kalk, hierdoor is graniet niet vlek gevoelig.
  • Granito of terrazzo – marmer of graniet korrels samengevoegd met cement of klei. Cement of klei veelal aangemaakt met een gekleurd pigment voor verschillende kleur schakeringen. Nadat dit is samengevoegd wordt het aangebracht en heeft het een droogtijd nodig van enkele dagen, nadat het terrazzo of granito uitgehard is wordt het geschuurd en gepolijst tot een mooie glanzende, gesloten toplaag. Deze techniek is enkele honderden jaren oud en ontstaan in de buurt van het Italiaanse Venetië. In Nederland is terrazzo of granito rond de jaren 30 en 40 van de 19e eeuw geïntroduceerd. Verschillende termen zoals een granieten vloer, granito vloer of terrazzo vloer zijn normaal in Nederland.

Een granieten vloer zelf polijsten?

Wij adviseren u om in tegenstelling tot een granito of terrazzo vloer een granieten vloer zelf niet te polijsten. Door de hardheid van de toplaag in het graniet is het niet eenvoudig om met alleen het polijsten het gewenste resultaat te behalen.

Graniet is een zeer hard gesteente, eenvoudig schoon te maken. Echter moeilijk te schuren of te polijsten 

Hardsteen Polijsten En Impregneren
Basalt Onderhoud
Back To Top
×