Skip to content

GRANIETEN VLOER POLIJSTEN

Alles wat u moet weten over het polijsten van graniet. Wat zijn de mogelijkheden en wat zijn de beperkingen

Hoe krijg ik mijn graniet weer mooi glanzend?

U heeft een mooie granieten aanrechtblad, -keukenblad, -vloer of vensterbank en deze is zijn glans aan het verliezen? Vaak voldoet een sopje van groene zeep. Maar als het reinigen van graniet niet meer afdoende is, dan zijn er andere technieken nodig. Polijsten van graniet is één van die oplossingen. Echter, het polieren van graniet (zoals het ook wel eens wordt genoemd) is een specialistisch aangelegenheid. Op deze pagina vertellen we u hier alles over en de volgende onderwerpen komen onder de aandacht:

Waarom graniet polijsten?

Wat zijn de oorzaken en redenen om graniet te polijsten

U komt er niet onderuit. Het is niet te vermijden. Natuursteen verliest uiteindelijk haar glans. Ook het keiharde graniet. Dat kan verschillende oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld:

  • Het is een natuurlijk slijtageproces.
  • Vloeren, aanrechtbladen of keukenbladen worden dagelijks gebruik.
  • Foutief gebruik van schoonmaakproducten.

Door een granieten aanrecht of vloer te polijsten, herstelt u niet alleen de glans, maar is het vervolgens ook beter te onderhouden en schoon te maken. Graniet is vaak ook een status symbool en om het graniet een nog hogere glans te geven, gaan we ná het polijsten over naar het mineraliseren van graniet.

Graniet, granito of terrazzo?

Is granito hetzelfde als graniet?

Nog even dit. Want hier is veel verwarring over. Is granito nu hetzelfde als graniet en is terrazzo nu dan ook hetzelfde?

Even heel kort: Graniet is een diepgesteente, ontstaan uit magma en is beschikbaar in vele soorten. Granito of terrazzo zijn eigenlijk marmer of graniet korrels, samengevoegd met cement of klei. Dus graniet is niet hetzelfde als granito en tevens ook niet als terrazzo.

Even voor alle duidelijkheid: Graniet is niet hetzelfde als granito

Graniet polijsten stappenplan

Hoe granieten vloer of aanrechtblad polijsten

Graniet is een ander soort natuursteen, dan bijvoorbeeld marmer. Het is een zeer hard gesteente die veel minder gemakkelijk gepolierd (oftewel gepolijst) kan worden. Het is wel te doen, maar graniet polijsten is een specialistische aangelegenheid. We hebben een 5 Stappenplan opgesteld die wij toepassen voor het polijsten van een granieten vloer. Dat komt hierop neer:

1) Grove pad – De granieten vloer, of het granieten blad, wordt licht geschuurd met een grove diamantpad. Hiermee wordt de structuur van het graniet minimaal geopend en worden kleine oppervlakkige krasjes verwijderd.

Resultaat van deze stap: Het graniet heeft een matte uitstraling.

2) Middelgrove pad – Wederom wordt de granieten vloer, of het granieten blad, behandeld met een diamantpad, maar dan middel grof. In deze fase wordt de vloer weer opgebouwd en de structuur van het graniet zal zich weer gaan sluiten. De granieten vloer of aanrechtblad is nu minder poreus.

Resultaat van deze stap: Het graniet krijgt een meer gepolijst, glanzende uitstraling.

3) Fijne pad – De granieten vloer, of het granieten blad, wordt opgeboend, gepolijst met een fijne meestal witte pad. De structuur van het graniet is nu bijna gesloten en de vloer krijgt zijn glanzend gepolijst effect terug. Deze fase wordt meerdere malen herhaald, vaak ook nog met een speciale pasta voor granieten vloeren om zo een hogere glansafwerking te bewerkstelligen.

Resultaat van deze stap: Het graniet krijgt een nog hogere glansafwerking.

Vervolgstappen: Zoals reeds eerder beschreven op deze pagina, is hoogglans statusverhogend. Om deze hoogglans te bewerkstelligen, moeten we overgaan tot het graniet worden gemineraliseerd. Ook voor deze behandeltechniek hebben een we pagina toegewijd: Het mineraliseren van graniet.

Na het polijsten en eventueel mineraliseren, adviseren wij u om het graniet te impregneren of te hydrofoberen. Dit zorgt ervoor dat u nieuwe glans wordt beschermd tegen ongewenste indringers, zoals vuil en vlekken. Het maakt het graniet tevens waterafstotend.

Graniet is een zeer hard gesteente en het polijsten van graniet is een specialistische aangelegenheid

Foto’s van gepolierd graniet

Bij deze een aantal impressies van de resultaten van gepolierd graniet.

Olivian Black Basalt
Graniet Ghibly
Terrazzo Zwart Wit

Graniet zelf polijsten?

Zelf uw granieten vloer of aanrechtblad polijsten?

Wij adviseren u, om in tegenstelling tot een granito of terrazzo vloer, een granieten vloer of aanrechtblad niet zelf te polijsten. Door de hardheid van de toplaag in het graniet is het niet eenvoudig om dit te bewerkstelligen en het gewenste resultaat te behalen.

Graniet is een zeer hard gesteente, eenvoudig schoon te maken. Echter moeilijk te schuren of te polijsten

Natuursteen Onderhoud

Graniet specialistisch polijsten?

Wilt u meer weten over het polijsten van graniet, zoals granieten vloeren, -vensterbanken, -aanrechtbladen, of granieten keukenbladen, neem dan even contact met ons op, dit kan telefonisch of maak eenvoudig online een afspraak. Tevens kunnen wij u uitstekend helpen met het specialistisch polijsten van graniet.

Afspraak maken voor polijsten van graniet

Veel gestelde vragen over het polijsten van graniet

Graniet polijsten: Oma weet raadt!

Van tijd tot tijd krijgen wij vragen over het polijsten van graniet, zoals granieten vloeren, -aanrechtbladen, -keukenbladen en granieten vensterbanken. Hoe krijg je vlekken uit graniet? Hoe krijg ik mijn graniet weer zwart? Hoe krijg ik mijn granieten aanrechtblad weer glanzend?

Gemakshalve hebben wij een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet. Graniet polijsten: De gouden raad van Tante Kaat.

Kun je graniet polijsten?

Graniet kan gepolijst worden. Graniet is echter één van de hardste natuursteen soorten en vooral de behandeltechnieken polijsten, mineraliseren en schuren zijn niet zo gemakkelijk te bewerkstelligen, als op andere soorten natuursteen. Het polijsten van graniet is een specialistische aangelegenheid en Pro Floor Care heeft een team van graniet vakmensen voor u klaar staan.

Kun je zelf graniet polijsten met de hand?

Graniet is één van de moeilijkste natuursteen soorten om te polijsten. Het is een specialistische behandeltechniek. Onze paragraaf graniet zelf polijsten legt dit kort en bondig uit.

Hoe krijg ik mijn granieten aanrechtblad of vloer weer glanzend?

Er zijn verschillende manieren om graniet glanzend te krijgen.

Gaat het om oppervlakkige vlekken, dan verwijzen wij u naar onze granieten schoonmaak pagina, waar kun je granieten aanrechten en vloeren mee schoonmaken.

We hebben ook een uniek 3 stappenplan waarmee u graniet gemakkelijker kunt schoonhouden en onderhouden.

Zijn de vlekken hardnekkiger, dan is het wellicht nodig om het graniet te polijsten. Aangeraden wordt, om na het polijsten, over te gaan op het mineraliseren van graniet.

Hoe krijg je vlekken uit graniet?

Graniet staat erom bekend dat het een vrij vlekbestendige natuursteen soort is. Dat wil niet zeggen dat er helemaal geen vlekvorming voor kan komen. Het gaat er even om, om te bepalen hoe hardnekkig de vlekken zijn.

Gaat het om oppervlakkige vlekken, dan verwijzen wij u naar onze granieten schoonmaak pagina, waar kun je granieten aanrechten en vloeren mee schoonmaken.

Zijn de vlekken hardnekkiger, dan is het wellicht nodig om het graniet te polijsten. Aangeraden wordt, om na het polijsten, over te gaan op het mineraliseren van graniet. Om het graniet vervolgens te beschermen, gaan we over tot het impregneren van graniet.

Hoe granieten vloer polijsten?

Pro Floor Care is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het onderhoud en renovatie van natuursteen (en beton). Het polijsten van granieten vloeren is een zeer specialistische aangelegenheid, zeker omdat graniet zo hard is en daarom moeilijker te bewerken is.

Wij hebben een speciaal stappenplan voor het polijsten van granieten vloeren.

Back To Top
×