Ga naar hoofdinhoud

GRANIETEN VLOER POLIJSTEN

Alles wat u moet weten over het polijsten van graniet. Wat zijn de mogelijkheden en wat zijn de beperkingen

Hoe krijg ik mijn graniet weer mooi glanzend?

U heeft een mooie granieten aanrechtblad, -keukenblad, -vloer of vensterbank en deze is zijn glans aan het verliezen? Vaak voldoet een sopje van groene zeep. Maar als het reinigen van graniet niet meer afdoende is, dan zijn er andere technieken nodig. Polijsten van graniet is één van die oplossingen. Echter, het polieren van graniet (zoals het ook wel eens wordt genoemd) is een specialistisch aangelegenheid. Op deze pagina vertellen we u hier alles over en de volgende onderwerpen komen onder de aandacht:

Granieten vloer polijsten stappenplan

Een granieten vloer polijsten, hoe gaat dit in zijn werk?

Graniet is een ander soort natuursteen, dan bijvoorbeeld marmer. Het is een zeer hard gesteente die veel minder gemakkelijk gepolierd (oftewel gepolijst) kan worden. Het is wel te doen, maar het is wel een specialistische aangelegenheid. We hebben een 5 Stappenplan opgesteld die wij toepassen voor het polijsten van een granieten vloer. Dat komt hierop neer:

1) Grove pad – De granieten vloer, of het granieten blad, wordt licht geschuurd met een grove diamantpad. Hiermee wordt de structuur van het graniet minimaal geopend en worden kleine oppervlakkige krasjes verwijderd.

Resultaat van deze stap: Het graniet heeft een matte uitstraling.

2) Middelgrove pad – Wederom wordt de granieten vloer, of het granieten blad, behandeld met een diamantpad, maar dan middel grof. In deze fase wordt de vloer weer opgebouwd en de structuur van het natuursteen zal zich weer gaan sluiten. De granieten vloer is nu minder poreus.

Resultaat van deze stap: Het graniet krijgt een meer gepolijst, glanzende uitstraling.

3) Fijne pad – De granieten vloer, of het granieten blad, wordt opgeboend, gepolijst met een fijne meestal witte pad. De structuur van het natuursteen is nu bijna gesloten en de vloer krijgt zijn glanzend gepolijst effect terug. Deze fase wordt meerdere malen herhaald, vaak ook nog met een speciale pasta voor granieten vloeren om zo een hogere glansafwerking te bewerkstelligen.

Resultaat van deze stap: Het graniet krijgt een nog hogere glansafwerking.

Vervolgstappen: Wij adviseren u na het polijsten, om het graniet te impregneren of te hydrofoberen. Hiervoor gebruiken wij speciale steenzepen, hydrofobeermiddelen of impregneermiddelen op waterbasis vanwege de dichte structuur van het graniet.

Graniet, granito of terrazzo?

Wat zijn nou de grote verschillen tussen een granieten, granito of terrazzo vloer? Hier is veel verwarring over. Even heel kort: Graniet is een diepgesteente, ontstaan uit magma en is beschikbaar in vele soorten. Granito of terrazzo zijn eigenlijk marmer of graniet korrels samengevoegd met cement of klei.

Wat is dan het verschil tussen granito en terrazzo? Hier hebben we een mooi blog over geschreven “Terug van weggeweest! Granito of terrazzo“. Héél informatief

Foto’s van gepolierd graniet

Bij deze een aantal impressies van de resultaten van gepolierd graniet.

Olivian Black Basalt
Graniet Ghibly
Terrazzo Zwart Wit

Een granieten vloer zelf polijsten?

Wij adviseren u, om in tegenstelling tot een granito of terrazzo vloer, een granieten vloer zelf niet te polijsten. Door de hardheid van de toplaag in het graniet is het niet eenvoudig om met alleen het polijsten het gewenste resultaat te behalen.

Graniet is een zeer hard gesteente, eenvoudig schoon te maken. Echter moeilijk te schuren of te polijsten

Natuursteen Onderhoud

Graniet specialistisch polijsten?

Wilt u meer weten over het polijsten van graniet, zoals granieten vloeren, -vensterbanken, -aanrechtbladen, of granieten keukenbladen, neem dan even contact met ons op, dit kan telefonisch of maak eenvoudig online een afspraak. Tevens kunnen wij u uitstekend helpen met het specialistisch polijsten van graniet.

Afspraak maken voor polijsten van graniet
Back To Top
×