Skip to content

GRANIET MINERALISEREN

Alles wat u moet weten over het mineraliseren van graniet, zoals aanrechten en vloeren. Wat zijn de voegt het toe en hoe gaat het in zijn werk

Graniet in hoogglans is statusverhogend!

U heeft een mooie granieten aanrechtblad, -keukenblad, -vloer of vensterbank en deze is zijn glans aan het verliezen? Eén van de manieren om de glans te herstellen, is door graniet te mineraliseren. Dit geeft een hogere glans dan het polijsten van graniet. Dit is vaak juist ook de wens, zeker omdat graniet in hoogglans statusverhogend werkt. Op deze pagina leggen wij u graag alles uit over de behandeltechniek, die niet voor alle natuursteen soorten is weggelegd. Aan bod komen de volgende onderwerpen:

Wat is graniet mineraliseren

Hoe graniet mineraliseren

Graniet is een keiharde natuursteen. Het is een diepgesteente, ontstaan uit magma. Het is geleidelijk afgekoeld en onder hoge druk gevormd. Er zit geen kalk in natuursteen is zeer vlek- en zuurbestendig. Het mineraliseren van graniet is eigenlijk het samenvoeging van oxaalzuur (zuringzuur) en kristallijn silica (kwarts mineraal). Zo ontstaat er een chemische reactie en wordt gevormd tot een pasta. Middels een boenmachine, met daaronder een staalwollenpad, ontstaat een reactie die een glazige verharde laag over het graniet legt. Dit zorgt voor een zeer hoge glans, die statusverhogend werkt en tevens beschermt dit het graniet.

Graniet mineraliseren zorgt voor een zeer hoge en diepe glans, die statusverhogend werkt en tevens het graniet beschermt tegen ongewenste indringers, zoals vuil, vlekken, oliën, vocht, water en andere vloeistoffen

Graniet polijsten of mineraliseren

Wat is het verschil tussen polijsten van graniet en mineraliseren van graniet

Bij het polijsten en mineraliseren is het doel om het graniet in glans te herstellen. Het grote verschil zit hem in de mate van glans. Mineraliseren zorgt voor een veel diepere en hogere glans dan het polijsten van graniet.

Vaak is het niet de vraag de één of de ander. Het wordt vaak in combinatie uitgevoerd. Eerst wordt de granieten vloer of aanrecht gepolijst en vervolgens gemineraliseerd. Als er alleen gepolijst wordt, dan is de glans vaak niet afdoende. Als er alleen gemineraliseerd wordt, dan moet de vloer wel eerst gereinigd worden en met polijsten wordt dat gedaan en wordt er ook een effect gecreëerd.

Dan hebben we ook nog eens het kristalliseren. Wat is dat dan ten opzichte van polijsten en mineraliseren?

In zekere zin zorgt kristalliseren van natuursteen voor het zelfde effect als mineraliseren van natuursteen. Het zorgt voor een hogere en diepere glans dan het polijsten van natuursteen. Het verschil tussen kristalliseren en mineraliseren zit hem de samenstelling van het natuursteensoort. Kristalliseren is voor kalkhoudend natuursteen. Mineraliseren geldt voor NIET kalkhoudend natuursteen, zoals gneis, kwartsiet en dus ook graniet.

Polijsten en mineraliseren van graniet wordt eigenlijk altijd in combinatie, achter elkaar toegepast

Waarom graniet mineraliseren

Voordelen van mineraliseren van granieten vloeren en bladen

Er zijn dus meerdere zogenaamde afwerktechnieken om natuursteen in haar glans te herstellen. Voor graniet kunnen we dat het beste bereiken door het graniet eerst te polijsten en vervolgens te mineraliseren.

Nog even op een rijtje wat het resultaat is van mineraliseren graniet:

  • De toplaag van het graniet wordt verhard en is daardoor minder gevoelig voor slijtage en krassen.
  • Door het verdichten van de toplaag, is het graniet bestendig tegen vlekken, vuil, vocht, water en andere ongewenste indringers.
  • Bovenal zorgt mineraliseren voor een sublieme hoogglans van het graniet.

Foto’s van gemineraliseerd graniet

Bij deze een aantal impressies van de resultaten van graniet dat gemineraliseerd is.

Olivian Black Basalt
Graniet Ghibly
Terrazzo Zwart Wit

Een granieten aanrecht of vloer zelf mineraliseren?

Zelf graniet mineraliseren

Mineraliseren is een specialistische aangelegenheid. Zeker door de samenvoeging van oxaalzuur (zuringzuur) en kristallijn silica (kwarts mineraal) en de pasta die uiteindelijk ontstaat door deze chemische reactie. Als het mineraliseren niet goed wordt uitgevoerd, dan kan het graniet beschadigd worden, zelfs onherstelbaar beschadigd.

Wij adviseren dus om het mineraliseren van graniet over te laten aan vakmensen. Pro Floor Care heeft een team van natuursteen specialisten voor u klaar staan.

Graniet mineraliseren is een zeer specialistische behandeltechniek die zeer zorgvuldig moeten worden uitgevoerd

Natuursteen Onderhoud

Graniet specialistisch laten mineraliseren door vakmensen?

Heeft u behoefte om uw granieten aanrechtblad of vloer specialistich te laten mineraliseren? Neem dan even contact met ons op, dit kan telefonisch of maak eenvoudig online een afspraak. Wij onderhouden graniet in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en de gehele randstad, maar ook in de rest van Nederland en België is voor ons ook geen probleem

Afspraak maken voor mineraliseren van graniet

Veel gestelde vragen over het mineraliseren van graniet

Graniet mineraliseren: Oma weet raadt!

Van tijd tot tijd krijgen wij vragen over het mineraliseren van graniet. Hoe krijg ik mijn granieten aanrechtblad weer glanzend? Wat is nu eigenlijk het verschil tussen polijsten en mineraliseren van graniet?

Gemakshalve hebben wij een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet. Graniet mineraliseren: De gouden raad van Tante Kaat.

Hoe krijg ik mijn granieten aanrechtblad weer glanzend?

Er zijn verschillende manieren om graniet glanzend te krijgen.

Gaat het om oppervlakkige vlekken, dan verwijzen wij u naar onze granieten schoonmaak pagina, waar kun je granieten aanrechten en vloeren mee schoonmaken.

We hebben ook een uniek 3 stappenplan waarmee u graniet gemakkelijker kunt schoonhouden en onderhouden.

Zijn de vlekken hardnekkiger, dan is het wellicht nodig om het graniet te polijsten. Aangeraden wordt, om na het polijsten, over te gaan op het mineraliseren van graniet.

Wat is het verschil tussen graniet mineraliseren en polijsten?

Bij het polijsten en mineraliseren is het doel om het graniet in glans te herstellen. Het grote verschil zit hem in de mate van glans. Mineraliseren zorgt voor een veel diepere en hogere glans dan het polijsten van graniet.

Meer hierover kunt u lezen in onze paragraaf graniet polijsten of mineraliseren.

Back To Top
×