skip to Main Content

Granieten vloer herstellen

Wij behandelen scheuren en gaten die door schade zijn ontstaan aan bestaand en nieuw graniet. Wij herstellen professioneel een granieten vloer. 

Hoe moet je een granieten vloer herstellen?

We kunnen granieten vloeren op verschillende manieren repareren. Hieronder verschillende mogelijkheden met betrekking tot het herstellen van een granieten vloer.

  • Reparatie kit of steenlijm – Het beschadigde gedeelte van de granieten vloert wordt eerst goed ontvet en gereinigd, dit voor een optimale hechting. Hierna wordt de steenlijm of reparatie kit ter plaatse aangemaakt met de juiste kleurstof. Hierna wordt er een 2e component met verharder toegevoegd aan de kunststof hars. Hierna wordt het product met spatels aangebracht op de granieten vloer. Door het snelle uitharding proces is het mogelijk om de herstelde beschadiging mee te schuren en te mineraliseren. Dit vermindert de zichtbaarheid van de opgevulde beschadiging op de bestaande granieten vloer Deze toepassing wordt veel toegepast bij het herstellen van bestaand graniet.
  • Reparatie of restauratie mortel – Deze behandeling wordt veelal op gevels, ornamenten en rozetten toegepast van graniet. Het te behandelen granieten gesteente wordt eerst goed ontvet en gereinigd. Reparatie mortel wordt ter plaatse aangemaakt en voorzien van de juiste kleurstof of kleurpigment. Hierna wordt de mortel professioneel aangebracht, bij diepe beschadigingen zal dit opgebouwd worden in verschillende fases. Deze reparatie of restauratie mortels worden ook toegepast bij het vervangen of op kleur maken van speciaal voegen tussen het graniet. De reparatie mortels zijn in bijna iedere kleur te maken. Deze manier van graniet repareren wordt vaak toegepast in langdurige renovatie projecten.
Granito Polijsten

Je granieten vloer repareren?

Een granieten vloer herstellen met behulp van professionals, neem dan even contact met ons op, dit kan telefonisch, via de app of  eenvoudig online.

Afspraak maken voor het herstellen van een granieten vloer.

Zelf een granieten vloer repareren?

Wil je zelf graag een granieten vloer gaan repareren of herstellen, hieronder wat praktische tips die je nodig hebt bij het herstel van je beschadigd graniet.

  1. Neutrale reiniger en thinner of wasbenzine om het graniet te reinigen en te ontvetten.
  2. Steenlijm of een reparatie mortel speciaal voor natuursteen, dit koop je bij de echte specialistische bedrijven gelieerd aan de natuursteen branche. Spaan of spatel om de lijm of mortel goed uit te strijken.
  3. Schuurpapier in verschillende korrel groottes, dit om het overtollige materiaal glad te schuren en polijsten.
Marmer Repareren
  • Een granieten vloer schuren is niet zo eenvoudig als het schuren van een marmeren vloer, dit heeft te maken met de hardheid van het graniet. Houdt hier rekening mee tijdens het zelf repareren van de granieten vloer.
  • Een granieten vloer polijsten is niet geheel de juiste benaming. Vanwege de hardheid van het graniet wordt hier een andere manier van werken toegepast namelijk het mineraliseren van graniet.
  • Een granieten vloer heeft niet zoals een marmeren vloer een hoge kalkwaarde, hierdoor is graniet minder kwetsbaar voor vlekvorming en beschadigingen, echter door de hardheid is een granieten vloer moeilijker te herstellen of te repareren.
Pro Floor Care Helpt En Adviseert
Back To Top
×