Ga naar hoofdinhoud

GRANIET HERSTELLEN

Alle mogelijkheden op een rij voor het herstellen en repareren van scheuren en gaten in graniet

Granieten vloer repareren en herstellen

Is uw bestaande vloer van terrazzo verzakt, gescheurd of zijn er delen van de vloer afgebroken of verdwenen? Heeft u behoefte aan trapherstel van uw graniet? Heeft u een granieten keukenblad die gerepareerd moet worden? Graniet repareren en herstellen is een professioneel karwei. Onze specialisten kunnen het graniet weer op verschillende manieren herstellen of repareren. Lees meer over onze restauratie of renovatie werkzaamheden aan vloeren, aanrechtbladen of trappen. Aan bod komen de volgende onderwerpen:

Manieren voor herstellen van graniet

Hoe graniet glans herstellen?

Voor zowel bestaand als nieuw graniet, behandelen wij scheuren en gaten die door schade zijn ontstaan. Bij Pro Floor Care bent u aan het juiste adres voor het professioneel herstellen van een graniet, in welke vorm of toepassing dan ook. Denk dan aan:

 • Herstellen van een graniet aanrechtblad
 • Graniet keukenblad herstellen
 • Graniet werkblad herstellen
 • Graniet vloer herstellen

We kunnen graniet op verschillende manieren repareren en herstellen. Dat kan door een zogenaamde graniet reparatieset. Hierbij vindt u een beschrijving:

Reparatie kit of steenlijm

Deze toepassing wordt veel toegepast bij het herstellen van bestaand graniet:

 1. Het beschadigde gedeelte van de granieten vloer wordt eerst goed ontvet en gereinigd. Dit zorgt voor een optimale hechting.
 2. Hierna wordt de steenlijm of reparatie kit ter plaatse aangemaakt met de juiste kleurstof.
 3. Vervolgens wordt er een 2e component met verharder toegevoegd aan dekunststof hars.
 4. Hierna wordt het product met spatels aangebracht op de granieten vloer.

Door het snelle uitharding proces is het mogelijk om de herstelde beschadiging mee te schuren en te mineraliseren. Dit vermindert de zichtbaarheid van de opgevulde beschadiging op de bestaande granieten vloer

Reparatie of restauratie mortel

Deze behandeling wordt veelal op gevels, ornamenten en rozetten van graniet toegepast:
 1. Het te behandelen granieten gesteente wordt eerst goed ontvet en gereinigd.
 2. Reparatie mortel wordt ter plaatse aangemaakt en voorzien van de juiste kleurstof of kleurpigment.
 3. Hierna wordt de mortel professioneel aangebracht. Bij diepe beschadigingen zal dit opgebouwd worden in verschillende fases.

Deze reparatie of restauratie mortels worden ook toegepast bij het vervangen, of het op kleur maken van speciale voegen tussen het graniet. De reparatie mortels zijn in bijna iedere kleur te maken. Deze manier van graniet repareren wordt vaak toegepast in langdurige renovatie projecten.

Foto’s reparatie behandeling van graniet

Bij deze een aantal impressies van een behandeling voor het herstellen van een granieten trap.

 

Trap Van Graniet
Granieten Trap Herstel
Graniet Trapherstel Hotel Amsterdam

Zelf graniet repareren en herstellen?

Een simpel stappenplan voor het zelf repareren van graniet.

Wilt u zelf graag een granieten vloer gaan repareren of herstellen? Of wilt u een scheur in uw granieten aanrechtblad repareren? Is er een stukje uit uw granieten aanrechtblad of keukenblad? Of heeft u misschien putjes in uw granieten blad?

Hieronder hebben wij wat praktische tips beschreven die u nodig heeft bij het herstel van uw beschadigd graniet:

 1. Neutrale reiniger en thinner of wasbenzine om het graniet te reinigen en te ontvetten.
 2. Steenlijm of een reparatie mortel speciaal voor natuursteen. Dit koopt u bij de echte specialistische bedrijven, gelieerd aan de natuursteen branche.
 3. Spaan of spatel om de lijm of mortel goed uit te strijken.
 4. Schuurpapier in verschillende korrel groottes, dit om het overtollige materiaal glad te schuren en polijsten.

Een paar belangrijke feitjes voor het herstellen van graniet

 • Een granieten vloer schuren is niet zo eenvoudig als het schuren van een marmeren vloer. Dit heeft te maken met de hardheid van het graniet. Houdt hier rekening mee tijdens het zelf repareren van de granieten vloer.
 • Een granieten vloer polijsten is niet geheel de juiste benaming. Vanwege de hardheid van het graniet wordt hier een andere manier van werken toegepast namelijk het mineraliseren van graniet.
 • Een granieten vloer heeft niet, zoals een marmeren vloer, een hoge kalkwaarde. Hierdoor is graniet minder kwetsbaar voor vlekvorming en beschadigingen. Echter door de hardheid is een granieten vloer moeilijker te herstellen of te repareren.
Granito Polijsten

Uw granieten vloer of trap repareren en herstellen?

Een granieten vloer herstellen is niet altijd zo eenvoudig als het repareren van een marmeren vloer. Dit heeft te maken met de hardheid van het graniet. Wilt u uw granieten vloer herstellen met behulp van professionals, neem dan even contact met ons op. Dit kan telefonisch, via de App of eenvoudig online.

Afspraak maken voor herstellen van graniet.
Back To Top
×