skip to Main Content

Granito vloer repareren

Een granito vloer repareren of herstellen door het aanstorten, schuren en polijsten, hieronder enkele voorbeelden wanneer het verstandig is of wanneer het een esthetische meerwaarde heeft om een granito of terrazzo vloer te repareren en daarna te slijpen of te schuren.

Nieuw gelegd granito

Nieuw gestort granito wordt altijd geschuurd en gepolijst, doet met dit niet dan blijft er een ruwe toplaag over van cement en steentoeslag. Door het schuren en polijsten van het granito komt de esthetische waarde omhoog, nadat het granito is geschuurd heeft het als voordeel dat het eenvoudig is te onderhouden. Vis verwekings bedrijven en slachthuizen hebben bijna allemaal granito vloeren vanwege de hoge hygiënische eisen.

Herstellen van granito in oude woningen  

Granito vloeren werden veel gestort in de jaren 30, 40 en 50 van de vorige eeuw. In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw raakte de granito vloeren in verval. De halletjes en vloertjes werden vervangen door tapijt, linoleum of tegels. Het voordeel van het granito was dat het direct diende als ondervloer voor deze materialen. De laatste jaren verwisselen veel van deze huizen van eigenaar. Bij het renoveren of tijdens het verbouwen komen deze traditionele granito vloertjes weer aan het licht. Veel nieuwe huiseigenaren willen deze ouderwetse granieten vloeren dan ook graag in ere herstellen. Onze specialisten kunnen beschadigingen, scheuren en gaten herstellen of repareren, hierna wordt het granito geschuurd en gepolijst. Het eindresultaat is vaak verbluffend mooi.

Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Granito vloer repareren ?

Voor het schuren, polijsten en het herstellen van Granito, kunt u eenvoudig een afspraak met ons maken

Afspraak maken

Hoe repareren jullie granito?

Granito wordt op verschillende manieren gerepareerd:

  • Traditioneel granito repareren. Aan de hand van bestaand granito worden de verschillende kleuren van marmerkorrels bepaald. Deze marmerkorrels worden samengevoegd met cement. Het cement wordt eventueel met kleurpigmenten donkerder of lichter gemaakt. Hierna wordt het granito mengsel aangebracht en ingeboet. Nadat het granito is ingeboet heeft het een droogtijd nodig van enkele dagen voordat dit geschuurd kan worden.
  • Versneld granito repareren. Aan de hand van bestaand granito worden de verschillende kleuren van marmerkorrels bepaald. In plaats van cement worden de marmerkorrels nu samengevoegd met een sneldrogende 2-k steenlijm. Deze steenlijm wordt eventueel donkerder of lichter gemaakt. Nadat het granito mengsel is aangebracht heeft het een zeer korte droogtijd nodig voordat het weer schuurbaar is. Herstelde beschadigingen van granito kunnen hierdoor dezelfde dag nog afgewerkt worden.

Op wat voor manier schuren jullie granito?

We kunnen granito op verschillende manieren schuren. Over het algemeen schuren we traditionele granito vloeren met een sier kader of bies nat. Het nat schuren heeft als voordeel dat er geen stof vrij komt in uw woning of gebouw. Slib wat vrijkomt tijdens het slijpen of schuren wordt opgezogen met waterstofzuigers.

Droog schuren gebeurt vaak op grotere oppervlaktes, zoals vliegvelden, trein- en metrostations. Hier kunnen wij grote industriële stofzuigers met voorafscheiders plaatsen op de schuurmachine.

Aangeheelde Granito Dorpel
Granito Schuren
Back To Top
×