Skip to content

GRANITO REPAREREN

Gaten en scheuren in Granito herstellen en repareren? Wij hebben voor u alle oplossingen op een rij

Onderscheidend en verfijnd granito repareren en herstellen

Granito is weer helemaal terug van weggeweest. Bijna letterlijk en figuurlijk. Vaak duikt er een granito vloer op bij de verbouwing van een aangekocht huis. Het kan zijn dat de granito vloer verzakt of gescheurd is, of dat er delen van de vloer zijn afgebroken of verdwenen. Een granito vloer repareren en herstellen is een professioneel karwei. Onze specialisten kunnen het granito weer op verschillende manieren herstellen of repareren. Lees meer over onze restauratie of renovatie werkzaamheden aan vloeren en aanrechtbladen. Aan bod komen de volgende onderwerpen:

Beschadigd granito herstellen door het aanstorten, schuren en polijsten

Een granito vloer repareren of herstellen door het aanstorten, schuren en polijsten. Een bewezen methode. Hieronder enkele voorbeelden wanneer het verstandig is, of wanneer het een esthetische meerwaarde heeft, om een granito of terrazzo vloer te repareren en daarna te slijpen of te schuren.

Nieuw gelegd granito

Nieuw gestort granito wordt altijd geschuurd en gepolijst. Doet met dit niet, dan blijft er een ruwe toplaag over van cement en steentoeslag. Door het schuren van granito en het polijsten van het granito komt de esthetische waarde omhoog. Daarnaast; nadat het granito geschuurd is, heeft het als voordeel dat het eenvoudig is te onderhouden. Visverwekingsbedrijven en slachthuizen hebben bijna allemaal granito vloeren vanwege de hoge hygiënische eisen.

Herstellen van granito in oude woningen  

Granito vloeren werden veel gestort in de jaren 30, 40 en 50 van de vorige eeuw. In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw raakte de granito vloeren in verval. De halletjes en vloertjes werden vervangen door tapijt, linoleum of tegels. Het voordeel van het granito was, dat het direct diende als ondervloer voor deze materialen. De laatste jaren verwisselen veel van deze huizen van eigenaar. Bij het renoveren of tijdens het verbouwen komen deze traditionele granito vloertjes weer aan het licht.

Veel nieuwe huiseigenaren willen deze ouderwetse, onderscheidende en verfijnde granito vloeren dan ook graag in ere herstellen

Onze specialisten kunnen beschadigingen, scheuren en gaten herstellen of repareren. Vervolgens wordt het granito geschuurd en gepolijst. Het eindresultaat is vaak verbluffend mooi!

Foto’s van reparatie behandeling van granito

Bij deze een aantal impressies van de behandeling en de resultaten van het herstellen van een granito vloer.

Aangeheelde Granito Dorpel
Granito Schuren

Hoe repareren jullie beschadigd granito?

Granito wordt op verschillende manieren gerepareerd:

Traditioneel granito repareren

Aan de hand van bestaand granito, worden de verschillende kleuren van marmerkorrels bepaald. Deze marmerkorrels worden samengevoegd met cement. Het cement wordt eventueel met kleurpigmenten donkerder of lichter gemaakt. Hierna wordt het granito mengsel aangebracht en ingeboet. Nadat het granito is ingeboet, heeft het een droogtijd van enkele dagen nodig, voordat dit geschuurd kan worden.

Versneld granito repareren

Aan de hand van bestaand granito worden de verschillende kleuren van marmerkorrels bepaald. In plaats van cement worden de marmerkorrels nu samengevoegd met een sneldrogende 2-k steenlijm. Deze steenlijm wordt eventueel donkerder of lichter gemaakt. Nadat het granito mengsel is aangebracht heeft het een zeer korte droogtijd nodig voordat het weer schuurbaar is.

Herstelde beschadigingen van granito kunnen hierdoor dezelfde dag nog afgewerkt worden

Granito Schuren

Beschadigd granito professioneel repareren of herstellen?

Een granito vloer repareren en herstellen is een professioneel karwei. Onze specialisten kunnen het granito weer op verschillende manieren herstellen of repareren. Interesse? U kunt eenvoudig een afspraak met ons maken.

Afspraak maken
Back To Top
×