Skip to content

GRANITO SOORTEN

Granito, een praktisch restmateriaal van marmer en graniet, verfijnd en onderscheidend, verkrijgbaar in ontelbare varianten

Granito, verfijnd en onderscheidend

Granito, of ook vaak benoemd als Terrazzo, is eigenlijk een praktisch restmateriaal van graniet en marmer. Het werd rond de 15e eeuw als eerst toegepast door Venetiaanse natuursteenbewerkers, om de terrassen rondom de huizen mee te bedekken. Er zijn ontelbare varianten mogelijk! Lees hierover op deze pagina, ter sprake komt:

Granito of Terrazzo?

“Volle glans op het granito of terrazzo”? “Hiermee beschermt u het granito of terrazzo”? Klopt dit wel? Jazeker. Eigenlijk is er geen verschil tussen granito en terrazzo. “Terrazzo” komt van het Italiaanse woord terras. Deze benaming wordt in landen als Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk gebruikt. In Frankrijk, Nederland en België spreekt men vaak over granito.

Het enige verschil dat er te bedenken valt, is dat als we over terrazzo praten, we dan vaak over terrazzo vloeren praten. Als we over granito praten, dan praten we vaak over granito aanrechtbladen.

Granito Onderhoud
Terrazzo
Terrazzo Zwart Wit

Welke type granito zijn er?

Op de vraag welke soorten granito er allemaal zijn, moeten we even uitleggen wat granito precies is en waar het uit bestaat. Zoals eerder vermeld, is granito eigenlijk een praktisch restmateriaal van graniet en marmer, dat vermengd is met cement. Overigens hoeven het niet altijd marmer korrels te zijn, het kan ook materiaal van een andere steensoort zijn.

Zo zijn er eigenlijk ontelbaar vele mogelijke combinaties mogelijk van mozaïeken en kleuren van granito

Zo kunt u dus een totaal authentiek granito samenstellen, geheel naar uw wens. U kunt dan kiezen uit verschillende kleuren marmer en deze voorzien van graniet en cement, die zelfs ook op kleur kan worden aangepast.

Doordat het een gefabriceerde steensoort is, oftewel niet in één keer uitgehouwen, is het meer arbeidsintensief om een granito vloer of aanrecht te creëren, dan bijvoorbeeld een marmeren aanrechtblad of vloer. Daarmee is granito dus veelal prijziger dan marmer. Maar u kunt dus wel iets geheel unieks creëren dat niemand anders heeft!

Terrazzo

Uniek granito laten creëren door de vakmensen?

Wilt u graag een authentiek, geheel uniek granito laten maken voor uw vloer of aanrecht, dat niemand anders heeft? Overweeg dan de specialisten van Pro Floor Care. Wij zijn specialist voor het specialistisch herstellen, schuren, polijsten, maar ook het creëren van granito? Maak eenvoudig een afspraak met ons.

Afspraak maken

Lees meer over het duurzame onderhoud van granito in ons blog

Back To Top
×