Skip to content

GRANITO IMPREGNEREN

Bescherm uw granito met een extra laag en maak de oppervlakte vocht-, vuil- en vloeistofafstotend

Bescherm uw glanzende granito vloer met een onzichtbare toplaag tegen ongewenste indringers

Impregneren = beschermen. Door het impregneren van granito wordt deze natuursteen voorzien van een extra onzichtbare beschermlaag. Hierdoor behoudt granito zijn glans en kwaliteit, blijft het in optimale conditie en is het immuun tegen ongewenste indringers, zoals zuren, vetten, oliën, vocht of vuil. Lees hier alles over het nut en de redenen van het impregneren van granito. De volgende onderwerpen worden aangestipt:

Wat is impregneren van granito?

Letterlijk betekent het impregneren: “het verzadigen van een vaste stof met een vloeistof”. In dit geval is de vaste stof “granito”, zoals een vloer van granito. Het “impregneermiddel” is in dit geval de vloeistof. Het laagje impregneermiddel trekt in het granito en beschermt deze van binnenuit tegen invloeden van buitenaf. Het zorgt ervoor dat andere vloerstoffen zoals water, oliën, vetten, zuren en vuil het granito niet meer kunnen beschadigen.

Het impregneermiddel verankerd zich in de toplaag van het granito en krijgt het specifieke eigenschappen. Zo wordt het granito oppervlakte vuil-, vlek-, vloeistof-, en graffiti afstotend.

Impregneren van granito is eigenlijk niets anders dan het aanbrengen van een beschermende, onzichtbare, afstotende toplaag.

Hoe wordt granito geïmpregneerd?

Graniet heeft, net zoals alle natuurstenen, de eigenschap om vloeistoffen op te zuigen. Denk dan aan vloeistoffen, zoals water, oliën, vetten en zuren. Deze vloeistoffen beïnvloeden niet alleen het uiterlijk van uw granieten aanrechtblad, maar ook de kwaliteit en hygiëne ervan.

Het impregneren van granito keukenbladen, aanrechtbladen of granito vloeren, zorgt dus voor bescherming van het granito. Zo kan het graniet niet worden doordrongen met vloeistoffen, zoals water, oliën, vetten en zuren.

Wij maken hier gebruik van impregneermiddelen, die speciaal voor natuursteen ontwikkeld zijn. Deze impregneermiddelen dringen door in het granito en verankeren zich erin. Hierdoor wordt het granito oppervlakte vuil- en vloeistofafstotend.

De behandeltechniek van impregneren wordt eigenlijk altijd toegepast in combinatie met verschillende basaltbehandeltechnieken, zoals het schoonmaken en reinigen van granito, het polijsten van granito of het schuren van granito.

Foto’s van een impregnatie behandeling van granito

Bij deze een aantal foto’s van het beschermen van een granito vloer door een impregneren behandeling.

Granito Polijsten
Granito Impregneren
Granito Polijsten

Is er een verschil tussen impregneren en coaten van granito?

Bij impregneren wordt er dus een beschermende, onzichtbare, laag aangebracht op het granito. Deze laag zal een paar millimeter in het granito intrekken en zal het zo beschermen.

Bij het coaten van granito wordt er een extra laag op het granito toegevoegd. Er verschillende vormen van coating, qua texturen, kleuren en diktes. Het is echter niet gebruikelijk om natuursteen te coaten, dit wordt meer toegepast op beton. De reden is dat door het coaten van natuursteen en hardsteen, het uiterlijk en de natuurlijke glansvorm verandert. Er voorziet graniet van een lichte glans.

Het wordt echter wel toegepast op krasgevoelige ondergronden van natuursteen. Meer weten? Lees hier meer over het coaten van granito, beton, hardsteen en overige natuurstenen.

Hoe vaak impregneren van granito

Hoe vaak u uw granito vloer moet impregneren, hangt af van waar het grantio zich bevindt. De volgende richtlijnen zijn een mooie indicatie:

  • Granito dat zich binnen bevindt: eens in de 5 jaar
    Denk hierbij aan vloeren, aanrechtbladen en tafels
  • Granito dat zich buiten bevindt : 1 keer per jaar
    Denk hierbij aan terras tegels
  • Granito dat zich in vochtige ruimtes bevindt: 1 keer per jaar
    Denk hierbij aan badkamers, sanitaire ruimtes

Zelf granito impregneren?

Denkt u er aan om zelf uw granito vloertegels, of aanrechtbladen zelf te impregneren? 

Wij beschrijven hoe uw natuursteen zelf kunt impregneren. Doe er uw voordeel mee! Voor specifieke vragen kunt uw natuurlijk altijd bij ons terecht.

Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Granito laten impregneren door Pro Floor Care?

Granito laten impregneren door vakmensen? Bij ons bent u aan het juiste adres. Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van granito. Wij hebben jarenlange ervaring en zijn VCA gecertificeerd. Voor zowel nieuwe, als oude granito vloeren, kunt u bij ons terecht.

Afspraak maken
Back To Top
×