skip to Main Content

Zelf granito schoonmaken

Zelf een granito vloer schoonmaken volgens het drie stappenplan, reinigen, beschermen en onderhouden. Vloer onderhoud van granito was nog nooit zo simpel. Granito vloer herstellen.

De basis bij het zelf reinigen van granito

Bij nieuwe vloeren hanteren we de volgende uitzonderingsregel voor een optimaal vloeronderhoud van uw natuursteen.

Nieuwe gelegde granito vloeren in de specie of in de mortel, laat de vloer minimaal 3 tot 4 weken natuurlijk drogen.( geen vloerverwarming aan ) Houd u er rekening mee dat dit richtlijnen zijn en deze kunnen afwijken door natuur of weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer alleen met schoon lauw water. Vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met een neutrale reiniger voor natuursteen.

Voor nieuw gelegde granito vloeren die in kunststof hars of epoxy zijn gezet hanteren we het volgende tijdspad. U laat de vloer minimaal 3 tot 4 weken natuurlijk drogen. Houd u er rekening mee dat ook dit richtlijnen zijn en dat deze kunnen afwijken door verschillende weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer met schoon lauw water. Eventuele vlekken en lichte cementsluier verwijderd u wederom met een neutrale reiniger zonder zuur.

Granito Polijsten
Belgisch Hardsteen Onderhouden
Graniet Bethel White

Granito schoonmaken volgens het drie stappenplan, namelijk reinigen, beschermen en onderhouden

1.) Granito reinigen – u reinigt de vloer intensief met een zuurvrije grondreiniger, doseer dit prdocut met schoon water zoals aangegeven op de fles, laat het product goed inweken circa 10 tot 20 minuten, laat de grondreiniger nooit intrekken, neem hierna het granito goed af met schoon water. Voor het perfecte vloeronderhoud van granito herhaald u deze stap desgewenst nog eens. U laat de granito vloer nu 24 tot 48 uur drogen voor de volgende stap, het beschermen van granito.
Benodigdheden: Emmer of mopset. Schone dweil, mop of microvezeldoek.

Tip ! Vaak komen granito vloeren tevoorschijn bij het restaureren of het renoveren van een woning, eventuele lijmresten van linoleum of vloertapijt verwijderd u veelal niet eenvoudig. Het schuren en polijsten van een granito vloer behoort dan tot de opties.

2.) Granito beschermen of impregneren – De tweede stap in het granito onderhoud. Het kleurverdiepen, coaten of impregneren. Schudt het gewenste beschermingsproduct goed voor gebruik. Breng het product aan in een verfbakje. Breng met een lakrolletje het product zo dun mogelijk aan, hoe dunner u het aanbrengt, hoe mooier het resultaat. Verwijder na enkele tot tientallen minuten het overtollig residu met een pluisvrije doek.

Coatings, kleurverdiepers en impregneermiddelen zijn er van verschillende leveranciers zoals Akemi, HG of Moeller Stone Care.
Benodigdheden: Verfset ( lakroller met verfbakje ) van de grotere bouwmarkten zoals Praxis, Karwei of Gamma. Schone pluisvrije doek of microvezeldoek.

3.) Granito onderhoud – Bij het onderhoud van granito of terrazzo hebben we 2 manieren, droog en nat reinigen van natuursteen. We noemen dit kort periodiek reinigen, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks. Droog reinigen van granito, gebruik een zachte bezem, stofzuiger of wisser. Om minder vuil zoals zand of vuil in uw huis tegen te gaan zorgt u dat er een goede inloopmat ligt bij de voordeur.

Het nat reingen van marmer. Doe een scheutje groene zeep, carolin zeep of edelzeep in een emmer met lauw water. Breng het product aan met een dweil of mop. Laat het product natuurlijk opdrogen.
Benodigdheden: Emmer of mopset met een schone dweil, mop of microvezeldoek.

Granito zelf repareren

Mocht u tijdens het reinigen kleine beschadigingen tegenkomen dan kunt u deze tegenwoordig eenvoudig zelf herstellen met de speciaal ontwikkelde reparatiesetjes voor natuursteen van. Uitermate geschikt voor het repareren van terrazzo en granito. Granito vloer herstellen. Granito vloer repareren. Granito schoonmaken.

Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Granito laten onderhouden door Pro Floor Care ?

Voor het schuren, polijsten en het repareren van Granito, kunt u eenvoudig een afspraak met ons maken

Afspraak maken

Back To Top
×