Skip to content

HARDSTEEN ANTISLIP MAKEN

Voorkom uitglijden op een te gladde vloer. Uw Belgisch hardstenen vloer stroef en veilig door een antislip behandeling van Pro Floor Care

Karakteristiek en veilig Belgisch hardsteen door antislip behandeling

Jaarlijks glijden er vele mensen uit op een te gladde vloer. Dit kan tot vervelende ongelukken leiden, met in sommige gevallen, zeer ernstig letsel. Dit kan voorkomen worden. Pro Floor Care biedt verschillende oplossingen doormiddel van antislip behandelingen voor hardsteen. Lees hier alles over hardsteen antislip maken. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Antislip behandelingen voor hardsteen

Er zijn meerdere mogelijkheden om hardsteen stroever te maken. De beste oplossing hangt af van de situatie. Bij deze hebben wij alle technieken, voor het antislip maken van Chinees- of Belgisch hardsteen, voor u op een rijtje gezet:

Techniek 1:  Etsen van hardsteen

Etsen van hardsteen is antislip behandeling voor hardsteen vloeren, hellingbanen en bordessen. Het hardsteen wordt door een etsende behandeling stroever gemaakt. Over het algemeen verandert het uiterlijk van de vloer; deze wordt namelijk iets doffer van glans en kleur.

Techniek 2:  Boucharderen van hardsteen

Bij het boucharderen van hardsteen, wordt de vloer behandeld met zogeheten bouchardeer hamers. Deze techniek wordt veelal toegepast op traptreden van hardsteen om de antislip waarde te veranderen. Het uiterlijk van het hardsteen verandert esthetisch; er is een blijvende zichtbare en voelbare structuurverandering.

Techniek 3:  Stralen van hardsteen

Het stralen van hardsteen wordt veelal toegepast om antislip randen te maken in hardsteen trappen en hellingbanen. Het uiterlijk van het hardsteen wordt sterk beïnvloedt. Het is een zeer goede antislip oplossing in veel belopen ruimtes en trappen, in gebouwen zoals museums, banken, overheidsgebouwen en supermarkten. Het stralen van hardsteen zorgt voor een schuurpapier achtige uitstraling na de antislip behandeling.

Techniek 4:  Branden of vlammen van hardsteen

Branden of vlammen van hardsteen. Door het verhitten van het hardsteen, wordt een thermische reactie ontwikkelt. Hierdoor springt de toplaag open, waardoor er een betere antislip waarde ontstaat. Deze techniek wordt veel toegepast op bordessen, hellingbanen en traptreden. Het wordt ook toegepast om de volledige uitstraling van het hardsteen te veranderen.

Techniek 5:  Zichtbare valmarkering of trapmarkering van hardsteen

We brengen visueel zichtbare markeringen aan. Dit kunnen verschillende oplossingen zijn. Soms worden er gaten geboord in de traptreden van hardsteen. Deze gaten worden dan gevuld met een 2-componenten epoxy of een andere kleur. Door deze contrasterende kleur op de tredes, kan de diepte beter bepaald worden. Deze manier van valmarkering is ook in strookvorm te realiseren.

Hardsteen boucharderen

Hardsteen professioneel antislip laten maken?

Heeft u hulp nodig met het antislip maken van uw hardstenen vloer? Neem dan even contact met ons op, dit kan telefonisch, per App of maak eenvoudig online een afspraak.

Antislip afspraak maken

Waar worden de antislip behandelingen toegepast?

Antislip behandelingen voor hardsteen, kunnen op verschillende plekken worden toegepast. Bij deze een overzichtje:

  • Badkamer vloeren
  • Bordessen, trappen en hellingbanen
  • Entree bedrijfsgebouw
  • Hotels en restaurants
  • Kantoren en woningen
  • Sauna’s
  • Verzorgingshuizen, bejaardentehuis
  • Terrassen van hardsteen
  • Ziekenhuizen
  • Zwembaden met natuursteen

Foto’s van een hardsteen antislip behandeling

Bij deze een aantal impressies van het stroef maken van een hardsteen vloer en een hardsteen trap via een trapmarkering behandeling.

Boucharderen
Boucharderen Met Pneumatische Hamers
Hardsteen Boucharderen

Wilt u meer weten over het antislip maken? Wij hebben een aparte pagina gemaakt van onze onderhoudsdienst van het antislip maken van tegels, met wat extra informatie. Daarnaast hebben wij ook een pagina waar u meer te weten komt over een antislip meting zelf.

Back To Top
×