skip to Main Content

Hardsteen schuren en polijsten

Wat doen jullie met het schuren van hardsteen?

Onze specialisten vernieuwen beschadigde, versleten of zwaar vervuilde hardsteen vloeren door deze te schuren met diamant. Schuren of slijpen van hardsteen is een oppervlaktebehandeling waarbij doorgaans 0,5 tot 3 mm van de toplaag van het natuursteen wordt afgeslepen. Dit gebeurt met speciale schuurmachines voorzien van roterende diamantschijven.

Tijdens de specialistische behandeling worden beschadigingen en gebruikssporen verwijderd door grofkorrelige schuursegmenten over het hardsteen te schuren. Vervolgens wordt het oppervlak herhaaldelijk geschuurd met steeds fijnere segmenten waardoor de toplaag steeds dichter en fijner van structuur wordt. Na verschillende schuurfases stappen we over naar het hardsteen polijsten.

Hardsteen Polijsten
Hardsteen Polijsten
Hardsteen Polijsten En Impregneren

Op wat voor manier schuren jullie hardsteen?

Nat schuren van hardsteen vloeren

Het nat schuren van hardsteen in verschillende fases:

  1. Muren, deuren en kastjes worden afgeplakt met afplak folie, onze specialisten plakken af tot 140 cm
  2. Het hardsteen wordt geschuurd met korrel of grid 30, de gehele toplaag verdwijnt en voegen komen voor 80 tot 90% gelijk te liggen met het geschuurde hardsteen.
  3. Eventuele diepe beschadigingen, afgebroken stukjes en beschadigde voegen worden hersteld met een 2-componenten steenlijm, deze steenlijm wordt speciaal op kleur aangemaakt. Door de snelle droging van de steenlijm kan er tijdig worden doorgestapt naar de volgende schuurfase.
  4. Het hardsteen schuren gebeurt nu met een fijnere korrel of grid van 60. Hierdoor worden opgevulde beschadigingen of voegen gelijk geschuurd aan het natuursteen oppervlakte. Ook verdwijnt de ergste krasvorming van de eerste schuurfase.
  5. In deze fase wordt er nog fijner geschuurd, met een korrel of grid van 120 is de krasvorming verdwenen. Het hardsteen heeft nu nog een doffe uitstraling. Na deze fase wordt er overgestapt naar het polijsten, het zogeheten hardsteen polijsten gebeurt met andere hulpmaterialen.

Droog schuren van marmer

Het droog schuren van hardsteen vloeren met diamant gebonden schuurschijven wordt op dezelfde manier toegepast zoals eerder beschreven, echter tijdens het droogschuren wordt een vacuüm gecreërd met een industriële stofzuiger. Door het vacuüm komt er nagenoeg geen fijnstof vrij. Droog schuren van hardsteen wordt toegepast in omgevingen waar het niet mogelijk is om met water te werken, denkt u dan aan kantoren, metro of treinstations.

Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Waarom hardsteen schuren?

Er ontstaan altijd gebruikerssporen op hardsteen vloeren. Denk aan zuur, etsvlekken of loopsporen en vervuiling die de vloer grauw en dof maken. Dit doet vaak af aan de esthetische uitstraling van het hardsteen.

Door de kleine krasjes, beschadigingen en het doffe oppervlakte van het hardsteen  wordt vloer nog gevoeliger voor vervuiling en vocht.

Bij hoogteverschillen wordt het schuren van hardsteen ook toegepast. Deze hoogteverschillen geven vaak een verstorend beeld qua glans op de hardsteen vloer.

Wij kunnen het hardsteen volledig renoveren door het schuren en polijsten.

Back To Top
×