Skip to content

SCHUREN of SLIJPEN

Wanneer het echt nodig is om natuursteen of beton te schuren of slijpen en waarom dit zo belangrijk is

De noodzaak van het schuren of slijpen van beton of natuursteen

Veel mensen onderschatten het belang van een schuren van hun vloer, zien er de noodzaak niet van in, of vinden het zonde van het geld. Maar is uw beton- of natuursteen vloer beschadigd met diepe krassen, zijn er verzakkingen of grote oneffenheden tussen de tegels, dan zijn alternatieve oplossingen niet afdoende meer en is het echt verstandig (lees noodzakelijk) om een natuurstenen vloer te laten slijpen of schuren. Lees hier alles over schuren van betonnen- en natuurstenen vloeren.

Waarom natuursteen of beton schuren?

Het is helaas niet te voorkomen. Na verloop van tijd ontstaan er doffe vlekken op uw natuursteen vloer, raakt uw vloer beschadigd of ontstaan er oneffenheden. Alleen als door het te gebruiken, wordt de kwaliteit aangetast. Zo kunnen zandkorrels zorgen voor krassen in uw natuursteen.

Vaak voldoen behandeltechnieken als reinigen van natuursteenpolijsten van natuursteen, of een techniek als kristalliseren, dan helaas niet meer om u vloer glad te strijken en is het echt nodig om uw natuursteen vloer te schuren of te slijpen.

Door de vloer te schuren, komt er een nieuwe laag van het natuursteen tevoorschijn. Beschadigingen, krassen, vlekken, hoogteverschillen tussen de tegels of stenen, worden door schuren of slijpen hersteld.

Vervolgens wordt de vloer afgewerkt en beschermd. Het afwerken van de vloer doen we doormiddel van polijsten. Het beschermen van de vloer doen we doormiddel van impregneren.

Een groot bijkomend voordeel van het schuren of slijpen van uw beton- of natuursteenvloer, is dat deze nu gelijk gemakkelijker te onderhouden en schoon te maken is

Wat is schuren of slijpen van beton of natuursteen?

Bij het schuren of slijpen van natuursteen of beton wordt de beschadigde toplaag weg geschuurd. Dit varieert soms van 1 tot 3 millimeter. Het voordeel van de vernieuwde laag, is dat deze volledig vrij is van doffe plekken, diepe krassen of andere beschadigingen. Door het slijpen of schuren natuursteen verdwijnen ook oneffenheden tussen de verschillende tegels. De geschuurde vloer krijgt nu een uitstraling als een groot vlak en niet een vloer van verschillende gelegde natuursteen tegels.

Marmer Schuren
Marmer Herstellen Schuren
Hardsteen Schuren En Polijsten

Wanneer schuren of slijpen?

Wanneer moet u een betonvloer of natuurstenen vloer schuren? Hieronder staan een aantal praktijk situaties beschreven:

  • Verwijderen van lijmresten op een bestaande natuurstenen of betonnen vloer
  • Loslatende coatings of verouderde coatings wegschuren
  • Oneffenheden van een vloer schuren en wegwerken
  • Gevlinderd monoliet van een betonvloer schuren voor een betere hechting
  • Verregende betonvloer vlakschuren

Hoe werkt het schuren van een natuursteen- of betonnen vloer?

Bij het schuren van een natuursteen- of betonvloer komt er iets meer kijken dan een stukje beton of een opstaand betonnen randje wegschuren met een haakse slijper.

Vooral betonvloeren hebben vaak grote oppervlaktes. Voor deze grote oppervlaktes heeft Pro Floor Care speciale schuurmachines, die excentrisch draaien. Dit betekent dat er verschillende schuur- of slijpsegmenten, met ronddraaiende beweging, de toplaag van het beton afschuren of -slijpen.

Het schuren van een betonvloer gebeurt met diamant. De grofste schuurkorrel is 16/20 en wordt na deze fase steeds fijner. Dit wordt dan schuurkorrel 30/40, schuurkorrel 60/80 en schuurkorrel 140/150. Al deze schuursegmenten zijn van metaal, met daarin ruwe diamantkorrels. Op onze pagina over natuursteen schuren, kunt u uitgebreid lezen over het schuren met schuurmachines.

Maar wat is dan het verschil tussen stralen of schuren?

Twijfelt u of uw betonvloer geschuurd of gestraald moet worden? Wilt u meer weten over de verschillen en voordelen van stofvrij stralen of stofvrij schuren? Lees dan ons blog artikel over beton stralen of beton schuren.

Marmer Schuren En Polijsten

Marmer behandelen Arthur van den Dorpe Gent

Klant Arthur vandenDorpe, Ghent - België 35 vierkante meter marmer herstel, tegels en lambrisering 200…

BEKIJK PROJECT

Professioneel schuren of slijppen door Pro Floor Care?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van beton en natuursteen. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen. Tevens bieden wij de mogelijkheid om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten.

Pro Floor Care werkt met schuurmachines die aangesloten staan op industriële stofzuigers, deze stofzuigers hebben hiervoor nog extra speciale fijnstof afscheiders. Door het vacuüm komt er een miniem aan stof vrij tijdens het glad schuren van betonvloeren.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of via ons online contact formulier.

Back To Top
×