skip to Main Content

Beton impregneren

Impregneren of hydrofoberen van beton

Wij krijgen vaak de vraag wat het verschil is tussen hydrofoberen van beton of het impregneren van beton. Hieronder uitgelegd wat de grote verschillen zijn:

Beton impregneren

Het imprgeneren van betonnen wanden, gevels of vloeren. Letterlijk gezegd, we gaan een vaste stof verzadigen met een vloeistof. In dit geval is het betonnen element zoals een gevel, een vloer of een wand de vaste stof. Het impregneermiddel is in dit geval de vloeistof. Door de verzadiging van het impregneermiddel in de toplaag van het beton, krijgt het specifieke eigenschappen zoals vuil, water en grafiti afstotend. Impregneermiddelen hebben een bredere toepassing, zo zijn er nog veel impregneermiddelen op oliebasis en met oplosmiddelen. Vernieuwde technieken zoals nano impregnanten of impregneermiddel op waterbasis zien we steeds vaker. Impregneren wordt op gevels, vloeren, en wanden van beton of prefab beton toegepast. Het impregneren van beton moet periodiek herhaald worden. Het periodiek herhalen heeft een frequentie van één keer per jaar tot één keer per twee jaar.

Beton hydrofoberen

Beton hydrofoberen op gevels, wanden en vloeren van beton en prefab beton. “Hydro” betekent water, en “foberen” betekent afstoten. Bij het hydrofoberen spreken we dan over het waterafstotend maken van beton of prefab beton. Hydrofoberen wordt veelal op gevels, wanden en vloeren toegepast. Bijna alle hydrofoboren voor beton zijn op waterbasis of nano acrylpolymeren.

Wanneer impregneren of hydrofoberen van beton?

Pro Floor Care beschermt en verzegelt betonnen vloeren, wanden en gevels met doordringende impregneermiddelen of hydrofobeer producten. Deze impregnanten of hydrofoben dringen door de steen en verankeren zich, waardoor de toplaag van beton vuil- en vloeistofafstotend wordt.

Deze behandeltechniek wordt vaak toegepast op nieuw geplaatste beton vloeren, wanden en gevels, ook wordt het hydrofoberen of impregneren toegepast na verschillende behandeltechnieken zoals het reinigen, schuren en polijsten.

Impregneren of hydrofoberen van betonnnen oppervlaktes heeft in feite dan ook bijna dezelfde eigenschappen.
Hieronder wat termen die gebruikt worden:

  • Beton hydrofoberen
  • Impregneren van beton
  • Beton impregneren
  • Hydrofoberen van beton
Back To Top