Skip to content

BETON POLIJSTEN

Waarom het polijsten van beton zo populair aan het worden is

Gepolijst beton. Naast een esthetische uitstraling heeft het polijsten van beton nog vele voordelen!

Een betonvloer polijsten is een milieuvriendelijke en daardoor een duurzame oplossing voor bestaande gebouwen en nieuwe gebouwen. Vroeger werd beton afgeschilderd als kil, koud en niet representatief. Tegenwoordig wordt het polijsten of het polieren van beton gezien als een serieuze aanvulling op het gebied van esthetische uitstraling in industriële panden, grote kantoren, opslag en distributie magazijnen, vlees verwerking bedrijven en showroom vloeren. Gepolijst beton is dan ook niet meer weg te denken als het gaat om vloer en wand afwerkingen van de hoogste kwaliteit. Op deze pagina leggen wij hier alles over uit , aan bod komt:

Alle grote voordelen van beton polijsten op een rij

Waarom beton polijsten

Twijfelt u nog aan het polijsten van uw beton, zoals een beton terras, of een betonvloer? Hikt u op tegen de kosten van betonvloer polijsten of vraagt u zich af wat de prijs voor gepolijst beton is?

We hebben een aantal redenen op een rijtje gezet waarom beton polijsten zeker de moeite en het geld waard is!

Energiebesparing door beton polijsten

Doordat er een zeer hoge glans ontstaat na het polijsten van een beton vloer is het mogelijk om te reduceren in verlichting, dit lijdt tot een hogere energiebesparing. Deze hoge glans op de betonvloer ontstaat door de verdichting of het verkleinen van de poriën in de harde betonlaag. Hierdoor heb je geen sporen meer van heftruck banden of autobanden op het gepolijst beton.

Gepolijst beton is eenvoudig en goedkoop te onderhouden

Dagelijks en periodiek onderhoud van gepolijst beton is zeer eenvoudig en goedkoop, door de verdichte toplaag van het beton is het onderhoud veel eenvoudiger. Een beetje water met groene zeep of een ander neutraal reinigingsproduct voor beton volstaat voor een goede reiniging. Meestal wordt na of tijdens het beton polijsten de vloer nog speciaal behandeld met een speciale curing compound of verdichter. Hierdoor wordt de toplaag van het beton nog harder en komt er nog meer glans op de betonvloer. Bij het beton polijsten is dit een van de laatste stappen in het proces.

Slipvrij: een gepolierde betonvloer wordt NIET glad

Gepolijst beton is antislip of slipvrij. Ondanks de hoge glans na het beton polijsten, behoudt het beton een hoge R-waarde. Dit betekent dat een gepolijste betonvloer niet glad wordt. R-waardes worden op grote projecten, zoals het schuren en slijpen van beton in parkeergarages, altijd gemeten. Meer weten over anti-slip methingen voor beton.

Gepolierd of gepolijst beton is brandwerend

ESD of Electro Static Discharge. Bij een professioneel gepolijste betonvloer is er veel minder kans op een elektrostatische ontlading. Tegenwoordig wordt dit toegepast in grote afgesloten server ruimtes, in de automotive branche of fabriekshallen. Gepolierd of gepolijst beton is brandwerend.

Beton vloerpolijsten is milieuvriendelijk

Het polijsten van beton is milieuvriendelijk. Tevens verlengt een goed geslepen en gepolijste betonvloer de levensduur aanzienlijk. Bij een nieuw gestorte betonvloer worden tegenwoordig veel gerecyclede producten gebruikt en aan het duurzame betonmengsel toegevoegd. Zoals steen granulaten, of andere producten, zoals grind. Dit geeft na het schuren en het polijsten een zeer mooi karakter aan de betonvloer. We praten dan over het zogeheten “terrazzo beton”. Overigens is dit niet te vergelijken met het traditionele granito natuursteen of terrazzo natuursteen.

Een “bestaande betonvloer” polijsten hoort ook gewoon tot de opties. Verouderde betonvloeren kunnen wij ook gewoon weer opknappen tot een esthetisch mooie vloer.

Gepolijst beton behoort hiermee dan ook tot een van de betere vloeroplossingen van de toekomst

Foto’s van beton polijst behandeling

Bij deze een aantal impressies van het behandelen van betonvloeren. Zowel machinaal, als met de hand.

Natuursteen Schuren
Beton Schuren Met Schuurmachine
Granito Polijsten

Hoe krijgt u nu een mooie gepolijste betonvloer?

Werkwijze polijsten beton

Vraagt u zich af wat er allemaal bij komt kijken voor een mooi gepolijste betonvloer? Hieronder leggen wij stap voor stap uit wat beton polijsten eigenlijk inhoud.

Gepolijst beton met een beton polijsten machine

Beton polijsten is een techniek waarbij de betonnen oppervlaktes door schuur machines of polijst machines worden verdicht en van een glans worden voorzien.

Door middel van diamanten schuursegmenten onder de schuur machine wordt voor het beton polijsten het bovenste laagje van het beton af geschuurd, het bovenste laagje bestaat voornamelijk uit cement, in vaktermen spreekt men dan over het verwijderen van de cementhuid. Hierna gaan we polijsten.

Stap 1 gepolijst beton

Het beton wordt gepolijst met een gebonden diamanten schuursegment. Hiermee wordt de structuur van het beton verdicht. Kleine krasjes zijn nu volledig verdwenen, het granulaat in het beton begint nu licht te glanzen of glimmen. Het cement behoudt haar grijze doffe uitstraling.

Stap 2 beton polijsten

Het beton wordt gepolijst met een middel grove diamant gebonden schuursegment, dit geeft het beton nog meer glans.

Stap 3 gepolierde betonvloer

Met een zeer fijn schuursegment wordt het beton nu opgepoetst of gepolijst tot een hoog glanzende vloer. Het granulaat en het cement in het beton hebben nu een hoge glans.

Vervolgstappen na het polijsten van beton

Uw gepolierde betonvloer is nu gepolijst en heeft een mooie glans, zijn we nu klaar? Eigenlijk niet. Wij adviseren u om beton, na polijsten, goed te beschermen. Zo blijft een betonvloer langer goed en is het gemakkelijker te onderhouden.

Stap 4 beschermen van gepolijst beton

Het impregneren van beton, of een coating aanbrengen op een betonnen vloer behoren nu nog tot de opties. Wij adviseren na het beton polijsten altijd de vloer te behandelen met een beschermend afstotend product tegen vuil en vocht.

Sterk en duurzaam beton met de Pro Floor Care Superfloor

Een revolutionaire behandelmethode voor een verouderde of nieuwe betonvloer

Deze nieuwe behandelmethode voor een betonvloer is revolutionair te noemen. In een paar stappen gaat u naar een duurzame oplossing en deze oplossing is eenvoudig. Een betonvloer die is geslepen en gepolijst volgens de Superfloor methode, heeft bijna geen extra onderhoud meer nodig. De aanvankelijke kosten zijn gelijk of zelfs lager dan traditionele vloeroplossingen. Echt een ongelooflijke revolutionaire behandelmethode.

Milieuvriendelijke betonvloer in hoogglans, met een eindeloze levensduur. Lees alles over de voordelen van een Superfloor!

Beton Schuren En Polijsten

Meer weten over beton polijsten?

Meer weten over het glanzend maken van beton, of het polijsten van betonvloeren? Neem gerust even contact op met een van onze betonspecialisten.

Profiel van Maike, onze beton specialist

Veel gestelde vragen over een betonvloer polijsten

Beton polijsten: oma weet raadt!

Wij krijgen veelal vragen met betrekking tot het polijsten van beton. Waarom is het nu van belang, wat zijn de voordelen en kun je het zelf doen?

Gemakshalve hebben wij een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet. Beton polieren: de gouden raad van Tante Kaat!

Wat is het nut van het polijsten van een betonvloer?

Het voordeel van een gepolijste betonvloer is dat deze zeer eenvoudig te onderhouden is nadat deze is behandeld door het polijsten. Tevens heeft gepolierd beton een mooie glans en een stoer en robuust karakter.

Er zijn nog vele voordelen. Lees hier over alle grote voordelen van beton polijsten

Kun je een betonvloer zelf polijsten?

Ja, een betonvloer zelf polijsten is met de juiste materialen en machines goed te doen. Om een goed resultaat te behalen bij het polijsten van een betonvloer, is het verstandig om alle professionele producten aan te schaffen. Denk dan aan speciale boen pads die met diamant gebonden zijn. Maar denk ook aan de juiste reinigingsmiddelen en impregneermiddelen die nodig zijn om een betonnen vloer goed te polijsten. Onze beton specialisten van Pro Floor Care kunnen u hier uitstekend bij adviseren en helpen.

Moet ik een gepolijste betonvloer onderhouden?

Ja, een betonvloer die gepolijst is, heeft ook onderhoud nodig. Nadat een betonvloer gepolijst is, is deze ook vaak geïmpregneerd. Het impregneermiddel vertraagd het binnendringen van vuil en vocht. Om het impregneermiddel intact of langer werkzaam te laten, adviseren wij om de vloer toch minimaal één keer per maand te dweilen met schoon water en een dopje groene zeep eraan toegevoegd. Bij goed onderhoud moet een betonvloer één keer per 5 à 7 jaar opnieuw gepolijst en geïmpregneerd worden.

Wij hebben een uniek 3 stappenplan ontwikkeld voor het schoonmaken en onderhouden van beton.

Back To Top
×