skip to Main Content

Beton polijsten

Waarom wordt een betonvloer gepolijst nadat deze geschuurd of geslepen is?

Gepolierd beton?

Beton polijsten is een milieuvriendelijke en daardoor een duurzame oplossing voor bestaande gebouwen en nieuwe gebouwen. Vroeger werd beton afgeschilderd als kil, koud en niet representatief. Tegenwoordig wordt het polijsten of het polieren van beton gezien als een serieuze aanvulling op het gebied van esthetische uitstraling in industriële panden, grote kantoren, opslag en distributie magazijnen, vleesverwerkingsbedrijven en showroom vloeren. Gepolijst beton is dan ook niet meer weg te denken als het gaat om vloerafwerkingen van de hoogste kwaliteit.

Gepolierd beton behoort hiermee dan ook tot een van de betere vloeroplossingen van de toekomst.

De voordelen op een rij bij een gepolierde betonvloer:

  • Doordat er een zeer hoge glans ontstaat na het polijsten van een betonvloer is het mogelijk om te reduceren in verlichting, dit lijdt tot een hogere energiebesparing. Deze hoge glans op de betonvloer ontstaat door de verdichting of het verkleinen van de poriën. Hierdoor heb je geen sporen meer van heftruckbanden of autobanden op het gepolijste beton.
  • Dagelijks en periodiek onderhoud van een gepolijst beton is zeer eenvoudig en goedkoop, door de verdichte toplaag van het beton is het onderhoud veel eenvoudiger. Een beetje water met groene zeep of een ander neutraal reinigingsproduct voor beton volstaat voor een goede reiniging. Meestal wordt na of tijdens het beton polijsten de vloer nog speciaal behandelt met een speciale curing compound of verdichter. Hierdoor wordt de toplaag van het beton nog harder en komt er nog meer glans op de betonvloer.
  • Antislip of slipvrij, ondanks de hoge glans na het beton polijsten, behoudt het beton een hoge R-waarde, dit betekent dat een gepolijste betonvloer niet glad wordt. R-waardes worden op grote projecten zoals het slijpen in parkeergarages altijd gemeten. Meer weten over antsilip metingen voor beton.
  • ESD of Electro Static Discharge, bij een professioneel gepolijste betonvloer is er veel minder kans op een elektrostatische ontlading. Tegenwoordig wordt dit toegepast in grote afgesloten server ruimtes, automotive branche of fabriekshallen. Een gepolierd beton is brandwerend.
  • Milieuvriendelijk, een goed geslepen en gepolijste betonvloer verlengt de levensduur aanzienlijk. Bij nieuw gestorte betonvloeren worden tegenwoordig veel gerecyclede producten zolas gebruikte steen granulaten of andere producten aan het duurzame betonmengsel toegevoegd, dit geeft na het schuren en het polijsten een zeer mooi karakter aan de betonvloer. We praten dan over het zogeheten terrazzo beton.
  • een “bestaande betonvloer” polijsten hoort ook gewoon tot de opties. Verouderde betonvloeren kunnen wij ook gewoon weer opknappen tot een esthetisch mooie vloer.

Meer weten ?

Meer weten over het glad maken van beton of het schuren en polijsten van betonvloeren. Neem gerust even contact op met een van onze betonspecialisten.

Profiel van Maaike, onze beton specialist

Back To Top