Skip to content

MARMER REPAREREN

Alles wat u moet weten over beschadigd marmer herstellen en marmer behandelen

Het repareren en het opnieuw beschermen van marmer

Op deze pagina omschrijven we verschillende manieren om marmer te repareren en te herstellen. Na jaren van intensief gebruik van het marmer, kan het voorkomen dat het natuursteen beschadigd raakt. Wij repareren scheuren, gaatjes en afgebroken steendelen van marmer op een professionele manier. Voor zowel bedrijven als particulieren. Kortom, lees hier alles over het repareren, herstellen en behandelen van beschadig of gebroken marmer. Aan bod komen:

Waarom gebroken marmer repareren?

Voorkom verdere beschadigingen door het marmer te herstellen

Marmer wordt kwetsbaar als het beschadigd is. Vuil en vocht kunnen dan eenvoudig in het marmer binnendringen. Het is daarom van belang om beschadigd of gebroken marmer op tijd te repareren.

Scheuren, gaten of gebroken tegels van marmer dienen dus hersteld te worden. Door marmer op tijd te herstellen, voorkomt u verdere breuk- of scheurvorming van marmer.

Repareren van marmer doet Pro Floor Care met uiterste precisie en is dan ook vakwerk

Foto’s herstellen van marmeren vloer

Bij deze een aantal impressies van de behandeling en de resultaten van het herstellen en aanhelen van een marmeren vloer.

Marmer Tegels Leggen
Marmer Tegels Leggen
Marmer Tegels Aanhelen

Hoe repareren en herstellen wij beschadigd marmer?

Werkwijze voor het herstellen van beschadigd of gebroken marmer

Er zijn 2 technieken om beschadigd marmer te herstellen en om gebroken marmer te repareren. Even een korte beschrijving en waar deze technieken van toepassing zijn:

a) Beschadigd marmer herstellen met reparatie kit of steenlijm

Reparatie kit of steenlijm – Voor vloeren, tafels, bladen, tafelbladen, aanrechtbladen en vensterbanken van marmer.

Beschadigd marmer wordt eerst goed ontvet en gereinigd. Dit voor een optimale hechting. De steenlijm of reparatie kit wordt ter plaatse aangemaakt met de juiste kleurstof. De pasta wordt met spatels aangebracht. Door het snelle uithardingsproces is het mogelijk om de herstelde beschadiging mee te schuren en te polijsten. Dit vermindert de zichtbaarheid van de opgevulde beschadiging op het bestaande marmer. Deze manier van marmer repareren is een goede oplossing voor gebroken marmer.

a) Beschadigd marmer renoveren met reparatie of restauratie mortel

Reparatie of restauratie mortel – Voor gevels, schouwen, ornamenten en rozetten van marmer.

Beschadigd marmer wordt ontvet en gereinigd. Reparatie mortel wordt ter plaatse aangemaakt en voorzien van de juiste kleurstof. De reparatie mortel wordt aangebracht. Bij diepe beschadigingen zal dit worden herhaald. Reparatie of restauratie mortels worden ook toegepast bij het vervangen of op kleur maken van speciaal voegen tussen het natuursteen zoals marmer, kalksteen en travertin. Deze reparatie mortels zijn in bijna iedere kleur te maken.

Zo kunt u beschadigd marmer herstellen.

Foto’s van marmer restauratie behandeling

Bij deze een aantal afbeeldingen van een restauratie behandeling en de resultaten van het repareren van een marmeren badkamer.

Marmer Herstellen
Natuursteen Repareren
Beschadigd Marmer Herstellen
Beschadigd Natuursteen Repareren
Natuursteen Repareren
Natuursteen Repareren

Zelf marmer herstellen?

Wat u nodig heeft om zelf marmer te repareren of te restaureren

Wilt u gebroken marmer herstellen of repareren? Denkt u eraan om zelf uw marmer te gaan herstellen, repareren of restaureren? Goed plan! Hieronder staat beschreven wat u zoal nodig heeft om beschadigd marmer te herstellen:

Stappenplan voor het repareren of herstellen van marmer

Uw “marmer reparatieset”. Wat u nodig heeft voor het repareren en herstellen marmer:

 1. Reinigingsproducten om de vloer te reinigen, gebruik voor natuursteen zoals marmer, travertijn, kalksteen en hardsteen altijd een goede neutrale reiniger.
 2. Steenlijm, reparatiemortel en spatels of andere materialen om het aan te brengen.
 3. Schuurpapier in verschillende gradaties van zeer grof tot zeer fijn.

Wat voor marmer zelf repareren

Wilt u een scheur in uw marmeren vloer repareren? Of gaten in marmer vullen?

Deze reparatie tips kunt u toepassen voor:

 • Marmeren vloer repareren
 • Marmeren schouw repareren
 • Marmeren vensterbank repareren
 • Marmeren tafelblad repareren
 • Marmer blad repareren
 • Marmer aanrechtblad repareren
 • Marmer tafel repareren

Marmer vloer beschermen door het behandelen van marmer

Hoe kan het marmer worden beschermd na reparatie of herstel?

Na het repareren of herstellen van uw marmeren vloer, moet u niet vergeten het te beschermen. Anders is uw marmer vloer binnen de kortste tijd weer toe aan een renovatie beurt.

Er zijn verschillende manieren om een marmeren vloer te behandelen. Elk heeft zijn eigen functie. Pro Floor Care heeft meerdere specialisten in dienst en wij kunnen u uitstekend adviseren en helpen bij het behandelen en beschermen van marmer. De verschillende behandelingen op een rijtje:

a) Marmer coaten

Door coating van marmer, wordt de marmeren vloer voorzien van een extra toplaag. Deze is volledig vloeistofdicht en is bestand tegen chemicaliën en machinale belasting.

b) Marmer impregneren

Door marmer te impregneren wordt de marmeren vloer voorzien van een onzichtbare beschermlaag. Kleur verdiepende impregneermiddelen kunnen op vele verschillende marmeren oppervlakten aangebracht worden.

c) Marmer polijsten

Door marmer te polijsten krijgt de marmeren vloer haar glans terug. De marmervloer wordt gereinigd en hierna op glans gebracht in verschillende polijst fases. Een verzoet niveau en zijdeglans zijn de meest voorkomende polijst oplossingen voor marmer.

d) Marmer kristalliseren

Door marmer te kristalliseren wordt het oppervlak van de marmer gedicht. De kristallen hechten zich in het marmer en beschermen van binnenuit, zodat deze minder gevoelig is voor vlekken en vuil. De verharde toplaag remt ook eventuele slijtage in de toekomst. Bovendien ziet u de mooie glans van binnenuit weer terug.

Hiermee gaat kristalliseren eigenlijk een stap verder en kan het worden gezien als een combinatie van coaten, impregneren en polijsten.

Marmer Herstellen

Marmer repareren grachtenpand Singel Amsterdam

Marmer, Natuursteen, Particulier, Repareren, Zakelijk

Klant J.P. van Eesteren 3 ronde boorgaten camoufleren die op de verkeerde plaats zijn uit…

BEKIJK PROJECT

Beschadigd marmer laten repareren door Pro Floor Care?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van marmer. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten. Elk project is anders en behoeft een andere aanpak. Wij hebben 3 varianten onderhoudscontracten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of via ons online contact formulier.

Veel gestelde vragen over repareren en herstellen van marmer

Marmer repareren en herstellen: Oma weet raadt!

Van tijd tot tijd krijgen wij vragen of marmer gerepareerd kan worden en op welke manier. Kun je gebroken marmer repareren? Kun je marmer herstellen? Kun je zelf marmer repareren?

Gemakshalve hebben wij een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet. Marmer herstellen en repareren: De gouden raad van Tante Kaat.

Valt gebroken marmer te repareren?

Gebroken marmer kan gelukkig gerepareerd worden. Pro Floor Care gebruikt hiervoor 2 technieken:

 • Reparatie kit of steenlijm – Voor vloeren, tafels, bladen, tafelbladen, aanrechtbladen en vensterbanken van marmer.
 • Reparatie of restauratie mortel – Voor gevels, schouwen, ornamenten en rozetten van marmer.

Meer informatie kunt u lezen bij onze werkwijze voor het herstellen van beschadigd of gebroken marmer.

Kun je marmer herstellen?

Marmer kan hersteld worden. Het hangt alleen af van de situatie en de mate van beschadiging.

U kunt gebruik maken van ons gratis schaderapport voor marmer. U kunt hier de situatie beschrijven en ook foto’s bijvoegen. Op deze manier kunnen wij al een goede inschatting maken van de situatie en wat er nodig is om het marmer te herstellen. Als u het fijn vindt dat wij bij u langs komen, dan is dat ook geen probleem. Wij repareren en herstellen marmer in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en de gehele randstad, maar ook in de rest van Nederland en België is voor ons ook geen probleem.

Kun je marmer lijmen?

Marmer kan worden gelijmd. Dit doen wij via een reparatie kit of steenlijm. Het beschadigde marmer wordt eerst goed ontvet en gereinigd. Dit voor een optimale hechting. De steenlijm of reparatie kit wordt ter plaatse aangemaakt met de juiste kleurstof. De pasta wordt met spatels aangebracht.

Dit is ideaal voor:

 • Marmer tafel herstellen
 • Marmer keukenblad herstellen
 • Marmer aanrechtblad repareren
 • Marmer vloer reparatie
 • Marmer vensterbank reparatie

Kun je marmer zelf repareren?

U kunt marmer zelf herstellen en repareren doormiddel van een marmer reparatieset. Wij hebben een stappenplan voor het zelf repareren en herstellen van marmer, waarbij wij beschrijven van u nodig heeft om zelf marmer te repareren of te restaureren.

Back To Top
×