skip to Main Content

Marmer repareren

Het reinigen, repareren en het opnieuw laten glanzen van marmer

Na jaren van intensief gebruik op het natuursteen zoals marmer, travertin en kalksteen kan het voorkomen dat het natuursteen beschadigd raakt. Scheuren, gaatjes en afgebroken steen delen van marmer repareren wij professioneel.

Hoe repareren wij marmer?

  • Reparatie kit of steenlijm – Het beschadigde gedeelte van marmer wordt eerst goed ontvet en gereinigd, dit voor een optimale hechting. Hierna wordt de steenlijm of reparatie kit ter plaatse aangemaakt met de juiste kleurstof. Hierna wordt er een 2e component met verharder toegevoegd aan de kunststof hars. Hierna wordt het met spatels aangebracht. Door het snelle uithardings proces is het mogelijk om de herstelde beschadiging mee te schuren en te polijsten. Dit vermindert de zichtbaarheid van de opgevulde beschadiging op het bestaande marmer. Zeer goede oplossing voor gebroken marmer.
  • Reparatie of restauratie mortel – Deze toepassing wordt veelal op gevels, ornamenten en rozetten toegepast van marmer. Het te behandelen gedeelte wordt eerst goed ontvet en gereinigd. Reparatie mortel wordt ter plaatse aangemaakt en voorzien van de juiste kleurstof. Hierna wordt het product aangebracht, bij diepe beschadigingen zal dit opgebouwd worden in verschillende fases. Deze reparatie of restauratie mortels worden ook toegepast bij het vervangen of op kleur maken van speciaal voegen tussen het natuursteen zoals marmer, kalksteen en travertin. Deze reparatie mortels zijn in bijna iedere kleur te maken. Beschadigd marmer herstellen.
Marmer Repareren
Marmer Repareren
Marmer Repareren, Borstelen

Waarom gebroken marmer repareren?

Voorkom verdere beschadigingen en het intrekken van vuil door het marmer te herstellen. 

Als scheuren, gaten of afgebroken tegels van marmer niet hersteld worden dan wordt het marmer kwetsbaar voor het intrekken van vuil en vocht, tevens blijft het marmer wat niet hersteld is kwetsbaar voor verdere breuk of scheurvorming. Marmer repareren doen wij met uiterste precisie en is dan ook vakwerk.

Marmer Herstellen En Repareren
Reparatie Mortel

Zelf marmer herstellen?

Wat heeft u nodig om zelf marmer te repareren of te restaureren ?

U denkt eraan om zelf uw natuursteen te gaan herstellen, repareren of restaureren. Hieronder beschreven wat u zoal nodig heeft om beschadigd marmer te repareren:

  1. Reinigingsproducten om de vloer te reinigen, gebruik altijd voor natuursteen zoals marmer, travertijn, kalksteen en hardsteen een goede neutrale reiniger
  2. Steenlijm, reparatiemortel en spatels of andere materialen om het aan te brengen.
  3. Schuurpapier in verschillende gradaties van zeer grof tot zeer fijn

Marmer laten repareren door Pro Floor Care ?

Wilt u uw marmer laten repareren door specialisten ? Maak dan eenvoudig een afspraak met ons.

Afspraak maken

Back To Top
×