Skip to content

ANTISLIP MAKEN TEGELS

Er zijn verschillende technieken en manieren om gladde tegels stroef en veilig te maken, zodat ongelukken voorkomen kunnen worden

Tegels antislip maken: Gladde tegels stroef maken in natte ruimtes

Niemand zit te wachten op vervelende- of zelfs ernstige ongelukken door gladheid. Voor het antislip maken van keramische tegels of natuursteen hebben wij verschillende oplossingen. Lees hieronder meer over de verschillende professionele antislip technieken die wij toepassen.

Wat is antislip

Wat betekent antislip

Antislip wil eigenlijk zeggen dat u niet gemakkelijk, of zelfs helemaal niet uitglijdt over een oppervlakte.

In onze natuursteen branche kan deze oppervlakte bijvoorbeeld natuurstenen tegels zijn op een station, of in een ziekenhuis of verzorgingstehuis. Of entrees van bedrijfsgebouwen of een hotel lobby. Of bordessen of trappen. Noem maar op.

Behandel technieken om tegels antislip te maken

Er zijn verschillende manieren om gladde vloertegels stroever en veiliger te maken, zodat ongelukken voorkomen kunnen worden. Hier beschrijven wij de verschillende mogelijkheden en behandeltechnieken die wij voor u kunnen toepassen:

a) Etsende antislip behandeling

Een etsende antislip behandeling is voornamelijk voor vloeren en tegels van keramiek, cotto of natuursteen. Met deze behandeling wordt de vloer door een speciale etsende behandeling stroever gemaakt. Over het algemeen verandert er weinig aan de uitstraling van de vloer, tegels of natuursteen.

Een etsende antislip behandeling wordt veel toegepast in zwembaden, sauna’s en doucheruimtes. Vooraf wordt bij deze toepassing eerst een antislip meting gedaan.

b) Antislip maken door boucharderen van natuursteen en beton

Bij het antislip maken doormiddel van boucharderen, wordt de vloer behandeld met zogeheten bouchardeer hamers. Het uiterlijk van het natuursteen verandert aanzienlijk. Er treedt een zichtbare en voelbare structuurverandering op.

Dit wordt veelal toegepast op traptreden en zwembad randen van natuursteen om de slip weerstand te veranderen. Deze behandeling kan niet op tegels van keramiek of porselein worden toegepast.

c) Antislip maken door stralen van tegels en natuursteen

Het stralen van tegels en natuursteen wordt toegepast om antislip randen te maken in trappen en vloeren. Het uiterlijk van de natuursteen tegels wordt sterk beïnvloed. Na de antislip behandeling, heeft het een schuurpapierachtige uitstraling.

Het is een zeer goede antislip oplossing in veel belopen ruimtes en trappen in gebouwen, zoals museums, banken, overheidsgebouwen en supermarkten. Deze toepassing kan niet op gebakken tegels worden toegepast zoals keramiek, cotto of porselein.

d) Antislip maken door branden of vlammen van natuursteen

Bij het branden of vlammen, wordt natuursteen verhit waardoor een thermische reactie ontstaat.  Hierdoor springt de toplaag open waardoor er een betere antislip waarde ontstaat.

Deze behandeltechniek wordt veel toegepast op bordessen, hellingbanen en traptredes. Branden of stralen kan niet worden toegepast op tegels van keramiek, cotto of porselein.

e) Antislip maken door coating

Een andere mogelijkheid om tegels antislip te maken, is door coating. We kunnen verschillende soorten coatings aanbrengen met daarin korrels of flakes die een hogere slip waarde creëren op de vloer of tegels.

Deze toepassing wordt vaak toegepast aan randen van zwembaden. Deze manier van antislip maken is vooral een goede toepassing voor keramische tegels.

Antislip Maken Van Natuursteen
Anti Slip Meting
Antislip Maken Door Boucharderen

Wat kan er antislip gemaakt worden?

Meestal zijn natuursteen vloeren te glad onder natte omstandigheden. Hieronder enkele voorbeelden waarop antislip behandelingen kunnen worden toegepast:

 • Badkamer vloeren
 • Bordessen en trappen
 • Entrees
 • Hotels en restaurants
 • Kantoren en woningen
 • Natuursteen terassen
 • Sauna’s of natte ruiktes
 • Verzorgingshuizen en bejaardentehuizen
 • Ziekenhuizen
 • Zwembaden van natuursteen

De werkwijze van het etsend antislip maken

Het aanbrengen van een etsende antislip behandeling vergt niet al teveel tijd. Wij kunnen een etsende slip behandeling vaak in een dag uitvoeren:

 1. Eventuele eerste stroefheidsmeting (optioneel).
 2. Diepte reinigen van tegels of natuursteen met een stripper, speciaal reiniger en een boenmachine.
 3. Aanbrengen etsende antislip materiaal. Afhankelijk van de tegel of natuursteensoort is de antislip waarde binnen 30 minuten tot 3 uur bereikt.
 4. Residu wordt verwijderd en de vloer wordt nogmaals gereinigd. Hierna kunt u de vloer direct weer betreden en belasten.
 5. Laatste stroefheidsmeting. U ontvangt de stroefheidsmeting in een rapportage.

Pro Floor Care kan een etsende slip behandeling vaak in één dag uitvoeren

Beton Stralen

Beton stofarm stralen Hornbach Den Haag

Antislip, Beton, Stralen, Zakelijk

Klant HORNBACH ( Bouwmarkt Den Haag ) 1.800 M2 vervuild en te glad beton. Drive-in,…

BEKIJK PROJECT

Antislip laten maken door Pro Floor Care?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van beton. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Wilt u voorkomen dat mensen uitglijden op beton- of natuursteen vloeren, trappen en bordessen of tribunes? Pro Floor Care biedt verschillende professionele oplossingen, specifiek voor uw situatie.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of via ons online contact formulier.

Back To Top
×