Skip to content

ANTI SLIP METING

Meten is weten, voorkom ongelukken. Laat je vloer professioneel meten. NEN-norm 7909:2015

Antislip vloer meting en stroefheidsmeting: Voorkomen is beter dan genezen

Dagelijks vallen mensen op natte en droge vloeren door een te gladde vloer. Dit kan leiden tot ernstige ongelukken en dat willen we natuurlijk voorkomen. Een antislip meting met een gepaste anti slip behandeling biedt dan een oplossing. Lees hier alles over de mogelijkheden.

Wat doen wij voor u om een vloer veiliger te maken?

Dagelijks gebeuren er nog steeds ongelukken door het uitglijden op te gladde ondergronden. Denk hierbij aan vloeren in zwembaden, badkamers, entrees, galerijen, keukens of portieken in woningen en openbare gebouwen. Waarschijnlijk begint u nu te twijfelen en denkt u “hoe zit bij ons?” Dit kunnen wij niet beoordelen voordat er een antislip meting of stroefheidsmeting is gedaan. Wel bieden wij een oplossing die relatief goedkoop is en de oplossing kan zijn voordat er iemand zich echt verwond.

Meten is weten

U maakt met ons een afspraak telefonisch, per e-mail of u vraagt direct een vrijblijvende offerte aan . Wij komen op locatie een antislip meting uitvoeren bij u. Deze antislip meting op een vloer, helling of trap, gebeurt soms in een droge situatie. Maar eigenlijk bijna altijd in een natte situatie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende zooltjes, namelijk één van rubber, één van kunststof en één van leer. Dit traject wordt door een geijkte machine over een traject van 60 centimeter uitgevoerd. De tribo machines gelden als één van de normeringen die Europees bepaald zijn. Wij meten volgens de norm NEN 7909: 2015.

Wat zijn de kosten?

Een antislip meting of stroefheids meting kost bij Pro Floor Care tussen de € 450,- en € 1.150,-. Dit is afhankelijk van het aantal metingen op locatie. Voor het meten op verschillende locaties, adviseren wij u om even contact op te nemen met ons. U ontvangt van ons een rapportage met daarin de meetresultaten volgens de geldende NEN norm 7909. Al onze antislip metingen of stroefheidsmetingen worden gedaan met geijkte apparaten.

Anti Slip Meting
Anti Slip Meting Doen
Antislip Maken Van Natuursteen

Voor wie kunnen wij antislip vloer metingen verrichten?

Antislip metingen of stroefheids metingen kunnen op vele vloeren worden toegepast voor verschillende doelgroepen. Kijk hieronder of een anti slip meting voor uw situatie van toepassing is.

Gladde badkamer vloeren

Vloeren in badkamers, douchecabines en toiletten zijn plaatsen waar veel vocht voorkomt. Een ongelukje zit dan ook in een klein hoekje. Hier is een antislip meting met een antislip behandeling vaak een goede oplossing. Voorkom uitglijden in een badkamer of douchecabine. Een antislip meting en een antislip behandeling kunnen wij in combinatie zeer voordelig offreren en uitvoeren. Bel, mail of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Supermarkten of winkels

Winkelend publiek en een regenachtige dag… Dit lijdt nogal eens tot uitglijders of valpartijen in of voor supermarkten, winkelcentrums of winkels. Hierin hebben wij een snelle en doeltreffende oplossing. Een antislip meting of stroefheids meting en een antislip behandeling.
Door het gebruik van onze geavanceerde antislip behandeling, ondervindt niemand hiervan de hinder. Na de anti slip behandeling ontvangt u van ons een rapportage met daarin de meetgegevens van voor de antislip behandeling en van na de de antislip behandeling.

Keukens en horeca

Met de antislip methode die wij toepassen in grootkeukens, horeca gelegenheden en bij keukens in particulier gebruik, voldoet u aan alle normen die door de ARBO en de HACCP worden geëist. De duidelijk voelbare stroefheid die ontstaat, heeft geen effect op het normale reinigingsproces na de antislip behandeling. Een antislip meting en een anti slip behandeling vindt meestal binnen een paar uur plaats, hierdoor heeft u een minimale hinder in het werkproces.

Zwembad en sauna

We hebben het allemaal wel eens ondervonden, het uitglijden op een natte tegelvloer bij het zwembad. Met een antislip meting en een antislip behandeling behoort dit tot het verleden. De voelbare stroefheid, die ontstaat door de anti slip behandeling, voorkomt vele uitglijders en valpartijen. Na de antislip behandeling is de tegelvloer gewoon normaal te reinigen.

Antislip metingen in de praktijk

De meest voorkomende plaatsen voor een stroefheidsmeting:

 • Antislip meting in zwembaden
 • Antislip meting in parkeergarages
 • Antislip meting op stations en metrostations
 • Antislip meting op vliegvelden
 • Antislip meting in winkelcentra
 • Antislip meting infra werken

Een antislip meting of stroefheidsmeting is toepasbaar op verschillende vloeren, zoals :

 • Alle soorten natuursteen, tegels en keramische tegels
 • Marmoleum, linoleum, pvc vloeren en andere vloeren van kunststof
 • Houten vloeren
 • Coating in parkeergarages, verzorgingshuizen of ziekenhuizen
 • Beton vloeren
Natuursteen Branden
Betonvloer Stralen
Boucharderen Beton, Ruw Maken

Normering antislip meting

Aan welke eisen voldoet een antislip meting?

In een aantal landen waaronder België en Nederland zijn wettelijke normeringen betreffende de stroefheid van verschillende vloeren. Wij meten volgens de norm NEN 7909; 2015. Volgens deze normering wordt een antislip rapportage afgegeven.

Hoe wordt deze normering uitgedrukt?

De antislip meting met de tribometer wordt uitgedrukt in μ. (MU). Voor de beoordeling hiervan zijn gemiddelde waarden van belang. Wij meten op de verschillende ondergronden onder droge of natte omstandigheden, deze gemiddelde waardes worden omgezet in R-waardes.

R10: μ= 0.18 – 0.34
R11: μ= 0.35 – 0.50
R12: μ= 0.51 – 0.70
R13: μ= 0.71 en daarboven

Boucharderen Met Bushhammers

Boucharderen gemeente Apeldoorn, Stationsplein

Boucharderen, Graniet, Zakelijk

Klant Gemeente Apeldoorn 550 vierkante meter fietspaden 350 vierkante meter voetpaden

BEKIJK PROJECT

Professionele antislip meting door Pro Floor Care?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van beton en natuursteen. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Wilt u weer zeker zijn van een veilige vloer? Wilt u een antislip meting die voldoet aan de wettelijke normering, de NEN 7909. Wilt u een rapportage met de meetgegevens van de antislip meting voor en na de behandeling?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of via ons online contact formulier.

Back To Top
×