skip to Main Content

Anitslip meting en stroefheidsmeting

Voorkomen is beter dan genezen

Dagelijks vallen mensen op natte en droge vloeren door een te gladde vloer, een antislip meting met een gepaste anti slip behandeling biedt dan een oplossing.

Wat doen wij voor u om een vloer veiliger te maken ?

Dagelijks gebeuren er nog steeds ongelukken door het uitglijden op te gladde ondergronden, denkt u dan aan vloeren in zwembaden, badkamers, entrees, galerijen, keukens of portieken in woningen en openbare gebouwen. Waarschijnlijk begint u nu te twijfelen en denkt bij u zelf hoe zit bij ons ? Dit kunnen wij niet beoordelen voordat er een antislip meting of stroefheidsmeting is gedaan ! Wel bieden wij een oplossing die relatief goedkoop is en de oplossing kan zijn voordat er iemand zich echt verwond.

Meten is weten

U maakt met ons een afspraak telefonisch, per e-mail of u vraagt direct een vrijblijvende offerte aan . Wij komen op locatie een antislip meting uitvoeren bij u. Deze antislip meting op een vloer, helling of trap gebeurt soms in een droge situatie maar altijd in een natte situatie, hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende zooltjes, namelijk een van rubber, een van kunststof en een van leer, dit traject wordt door een geijkte machine over een traject van 65 centimeter uitgevoerd. De machines van FSC gelden als een van de normeringen die Europees bepaald zijn. Wij meten volgens de norm NEN 7909.

Wat zijn de kosten ?

Een antislip meting of stroefheidsmeting kost bij Pro Floor Care tussen de € 350,- en € 750,-, dit is afhankelijk van het aantal metingen op locatie. Voor het meten op verschillende locaties adviseren wij u om even contact op te nemen met ons. U ontvangt van ons een rapportage met daarin de meetresultaten. Al onze antislip metingen of stroefheidsmetingen worden gedaan met de apparaten van MCS Mechanik.

Voor wie doen wij antislip metingen?

Antislip metingen of stroefheidsmetingen kunnen op vele vloeren worden toegepast voor verschillende doelgroepen. Kijk hieronder of een anti slip meting van toepassing is.

Gladde badkamer vloeren

Vloeren in badkamers, douchecabines en toiletten zijn plaatsen waar veel vocht voorkomt. Een ongelukje zit dan ook in een klein hoekje. Hier is een antislip meting met een antislip behandeling vaak een goede oplossing. Voorkom uitglijden in een badkamer of douchecabine. Een antislip meting en een antislip behandeling kunnen wij in combinatie zeer voordelig offreren en uitvoeren. Bel, mail of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Supermarkten of winkels

Winkelend publiek en een regenachtige dag, dit lijdt nogal eens tot uitglijders of valpartijen in of voor supermarkten, winkelcentra’s of winkels. Hierin hebben wij een snelle en doeltreffende oplossing. Een antislip meting of slipmeting en een antislipbehandeling. Door het gebruik van onze geavanceerde antislip behandeling ondervindt niemand hiervan de hinder. Na de anti slip behandeling ontvangt u van ons een rapportage met daarin de meetgegevens voor de antislipbehandeling en na de de antislipbehandeling.

Keukens en horeca

Met de antislip methode die wij toepassen in grootkeukens, horeca gelegenheden en bij keukens in particulier gebruik voldoet u aan alle normen die door de ARBO en de HACCP worden geëist. De duidelijk voelbare stroefbaarheid die ontstaat heeft geen effect op het normale reinigingsproces na de antislipbehandeling. Een antislip meting en een anti slip behandeling vindt meestal binnen een paar uur plaats, hierdoor heeft u een minimale hinder in het werkproces.

Zwembaden en sauna’s

We hebben het allemaal wel eens ondervonden, het uitglijden op een natte tegelvloer bij het zwembad. Met een antslip meting en een antislipbehandeling behoort dit tot het verleden. De voelbare stroefheid die ontstaat door de anti slip behandeling voorkomt vele uitglijders en valpartijen. Na de antislip behandeling is de tegelvloer gewoon normaal te reinigen.

Stroefheidsmeting en de meest voorkomende plaatsen:

  • Antislipmeting in zwembaden
  • Antislipmeting in parkeergarages
  • Antislipmeting op stations en metrostations
  • Antislipmeting op vliegvelden
  • Antislipmeting in winkelcentra
  • Antislipmeting infrawerken

Een antislip meting of stroefheidsmeting is toepasbaar op verschillende vloeren, zoals :

  • alle soorten natuursteen, tegels en keramische tegels
  • marmoleum, linoleum, pvc vloeren en andere vloeren van kunststof
  • houten vloeren
Anti Slip Meting

Normering

Aan welke eisen voldoet een antislip meting ?

In een aantal landen waaronder België en Nederland zijn wettelijke normeringen betreffende de stroefheid van verschillende vloeren. Wij meten volgens de norm NEN 7909 .Volgens deze normering wordt een antislip rapportage afgegeven.

Hoe wordt deze normering uitgedrukt ?

De antislip meting met de Floor Slide Control wordt uitgedrukt in μ. (MU). Voor de beoordeling hiervan zijn gemiddelde waarden van belang. Wij meten op de verschillende ondergronden onder natte omstadigheden, deze gemiddelde waardes worden omgezet in R-waardes.

Alle R-waardes onder de 10 zullen geen acceptabel antislip effect kunnen geven.

R10: μ= 0.18 – 0.34
R11: μ= 0.34 – 0.51
R12: μ= 0.51 – 0.71
R13: μ= 0.71 en daarboven

Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Antislip meting laten uitvoeren ?

Wilt u weer zeker zijn van een veilige vloer ? Bel ons of maak een afspraak via ons online afspraken formulier

Afspraak maken

Back To Top
×