skip to Main Content

Natuursteen schuren of slijpen

Als je een natuurstenen vloer laat leggen wordt hij vaak geschuurd in het werk. Soms zeggen ze dat dat niet nodig is maar het is wel het mooist. Alle ongelijkheden, je praat echt over minder dan één millimeter tot drie millimeter  de voegen liggen dan helemaal gelijk en krassen verdwijnen. Ook een bestaande vloer van natuursteen waar looppaden , doffe of kale plekken en krasjes zijn ontstaan worden weer als nieuw. Het schuren van natuursteen is geen eenvoudige klus en wij adviseren dan ook om het door een specialist te laten doen.Wij kunnen u altijd vrijblijvend adviseren.

Een natuurstenen vloer is een investering en onderhoud zorgt voor behoud

Natuursteen schuren, de werkwijze

  • Allereerst moet de natuurstenen vloer vrij zijn van obstakels. Schuren of slijpen doen de specialisten van Pro Floor Care meestal met water daarom is het van belang dat de muren goed afgeplakt worden. De reden hiervoor is omdat fijnstof een hoop schade aan gezondheid aanricht en in de lucht blijft hangen daarnaast koelt het water ook de diamant segmenten die onder de schuurmachine zitten. Soms zijn er uitzonderingen. Dan gebeurt het schuren wel droog, het stof wordt dan afgezogen met industriële stofzuigers. Het schuren of slijpen van uw natuurstenen vloer gebeurt met een zware planetaire schuurmachine.  Afhankelijk van het aantal meters, stroomvoorziening en de bereikbaarheid van de natuursteen vloer zullen we bekijken of we met de kleine of grote machines gaan slijpen.
  • Als eerste fase starten we met metaal gebonden diamanten segmenten korrel 30/60 te slijpen. Deze fase duurt altijd het langst. Eventuele hoogteverschillen verdwijnen. Na deze fase dient er na het afzuigen goed gekeken te worden of er nog beschadigingen zijn die dieper liggen, deze diepere beschadigingen kunnen opgevuld worden met een op kleur gebrachte 2 componenten steenlijm. Hoeken en randen zullen handmatig worden aangepakt met kleinere haakse schuurmachines. Bij travertin, granito of terrazzo wordt de vloer eerst gespachteld na de eerste fase.In de tweede fase schuren we het natuursteen met metaal gebonden diamantsegmenten korrel 100/120.Bij elke fase zullen we hoeken en randen met dezelfde korrelgrootte behandelen met een handmachine. Na het afzuigen zie je dat de krasvorming steeds minder wordt.
  • Bij de derde, vierde en vijfde fase stappen we over van metaal gebonden diamant segmenten naar kunststof diamant gebonden schuurschijven in korrel 100/120, 200 en 400. Op dit moment afhankelijk van het soort natuursteen spreken we van een verzoet of gezoet natuurstenen vloer. De krassen van de schuur of slijp fases hiervoor zijn nu geheel verdwenen.
  • Als de glans op uw natuurstenen vloer nog niet voldoende is kunnen we nu door met het polijsten van uw natuursteen.
granito polijsten
schuren
Back To Top
×