skip to Main Content

Kleurverdiepen

Onderhouden natuursteen, Pro Floor Care

Het donkerder maken en beschermen van natuursteen zoals Belgisch hardsteen, Chinees hardsteen, graniet, leisteen en marmer.

Pro Floor Care kan de kleur van natuursteen een diepere glans, een glimmend oppervlak of juist een matte uitstraling geven door middel van verschillende impregneermiddelen of coatings. Elke steensoort reageert door zijn unieke samenstelling verschillend op deze middelen. Pro Floor Care adviseert over het juiste gebruik hierin.

Oplossingen kleurverdiepen

Op iedere natuursteensoort toepasbaar

Onze specialisten gebruiken natuursteenverdieper. Dit product voorkomt intensieve vervuiling van poreuze en sterk zuigende natuursteensoorten. Het product verdiept de kleur, impregneert en beschermt het natuursteen tegen vlekken en kringen.
De bescherming verandert het oorspronkelijke karakter van het materiaal niet en is binnen en buiten toepasbaar. Het materiaal wordt niet geheel afgesloten maar blijft ademen. De kleurverdieper kan door specialisten van Pro Floor Care op iedere soort natuursteen worden aangebracht. In het voortraject maken we samen met u eerst een inventarisatie van de situatie waarin de vloer zich bevindt en de te verwachten belasting. Tijdens uitvoering zal het te behandelen oppervlak gereinigd worden waarna de kleurverdieper wordt aangebracht. Overtollig product wordt vrijwel direct uitgewreven. Gebeurt dit niet dan zal de vloer een soort plakkende laag behouden.

De natuurlijke wassen, oliën en alifatische koolwaterstoffen van het verdiepmiddel worden op deze wijze egaal verspreid over het gehele oppervlak. De vloer is pas na 48 uur volledig beloopbaar. Afhankelijk van de poreusiteit van het materiaal zal deze verdieping zorgdragen voor een goede bescherming van de poriën in het vloeroppervlak. Verstoringen en vervuilingen kunnen zich moeilijk op de vloer vastzetten en zijn gemakkelijker te verwijderen.

Na deze behandeling kunt u er vanuit gaan dat het behandelde oppervlak minimaal 1 jaar volledig beschermd blijft, mits er volgens het onderhoudsvoorschrift wordt onderhouden. Als de vloer slijtageplekken vertoont, zijn deze plaatselijk te herstellen. Verdieper verandert de eigenschappen van het natuursteen niet. Dit betekent dat kalkhoudende vloeren nog altijd kwetsbaar blijven voor zuren.

Richtprijzen voor kleurverdiepen

Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Wat kost kleurverdiepen ?

Prijzen zijn vanaf € 11,50 per vierkante meter, exclusief btw. Neemt u voor een vrijblijvende offerte gerust contact op met een van onze specialisten.

Vraag offerte aan

Back To Top
×