Skip to content

KLEURVERDIEPEN

Geef de kleur van natuursteen een diepere glans, een glimmend oppervlak of juist een matte uitstraling

Kleurverdiepen, op iedere natuursteensoort toepasbaar

Pro Floor Care kan de kleur van natuursteen een diepere glans, een glimmend oppervlak of juist een matte uitstraling geven, door middel van verschillende impregneermiddelen of coatings. Door zijn unieke samenstelling, reageert elke steensoort verschillend op deze middelen. Pro Floor Care kan u adviseren over het juiste gebruik. Lees hier alles over kleurverdiepen.

Wat is kleurverdiepen?

Kleurverdiepen is eigenlijk het donkerder maken en het beschermen van natuursteen zoals Belgisch hardsteen, Chinees hardsteen, graniet, leisteen en marmer.

Onze specialisten gebruiken natuursteenverdieper. Dit product voorkomt intensieve vervuiling van poreuze en sterk zuigende natuursteensoorten. Het product verdiept de kleur, impregneert en beschermt het natuursteen tegen vlekken en kringen.

De bescherming verandert het oorspronkelijke karakter van het materiaal niet en is voor zowel binnen, als buiten toepasbaar. Het materiaal wordt niet geheel afgesloten maar blijft ademen. De kleurverdieper kan door specialisten van Pro Floor Care op iedere soort natuursteen worden aangebracht.

Handmatig Boucharderen
Hardsteen Boucharderen

De werkwijze van de behandeling kleurverdiepen

In het voortraject maken wij, samen met u, eerst een inventarisatie van de situatie waarin de vloer zich bevindt en de te verwachten belasting. Tijdens uitvoering zal het te behandelen oppervlak gereinigd worden, waarna de kleurverdieper wordt aangebracht. Overtollig product wordt vrijwel direct uitgewreven. Gebeurt dit niet, dan zal de vloer een soort plakkende laag behouden.

De natuurlijke wassen, oliën en alifatische koolwaterstoffen van het verdiepmiddel, worden op deze wijze egaal verspreid over het gehele oppervlak. De vloer is pas na 48 uur volledig beloopbaar. Afhankelijk van de porositeit van het materiaal, zal deze verdieping zorgdragen voor een goede bescherming van de poriën in het vloeroppervlak. Verstoringen en vervuilingen kunnen zich moeilijk op de vloer vastzetten en zijn gemakkelijker te verwijderen.

Na deze behandeling kunt u er vanuit gaan dat het behandelde oppervlak minimaal 1 jaar volledig beschermd blijft, mits er volgens het onderhoudsvoorschrift wordt onderhouden. Als de vloer slijtageplekken vertoont, zijn deze plaatselijk te herstellen. Verdieper verandert de eigenschappen van het natuursteen niet. Dit betekent dat kalkhoudende vloeren nog altijd kwetsbaar blijven voor zuren.

Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Richtprijzen kleurverdiepen

Wat kost kleurverdiepen?

Prijzen zijn vanaf € 11,50 per vierkante meter, exclusief btw. Neemt u voor een vrijblijvende offerte gerust contact op met een van onze specialisten.

Vraag offerte aan

Zelf kleur verdiepen?

Zelf aan de gang gaan met een kleurverdieper voor natuursteen?

Wij hebben een aantal tips opgesteld voor als u zelf aan de slag wilt gaan met een kleurverdieper. Daarbij maken wij onderscheid tussen een nieuw gelegde vloer, een bestaande natuursteen vloer of gevel, of natuursteen voor buiten.

Nieuw gelegd natuursteen

 • Zorg dat de vloer goed gedroogd is en eventuele cementsluier volledig verwijderd is. Dit kan enkele weken tot meerdere maanden duren.
 • Reinig het natuursteen een dag van te voren met een zuurvrije grondreiniger, speciaal geschikt voor natuursteen. Zet altijd de vloerverwarming een paar dagen van te voren uit.
 • Breng de kleurverdieper met een zachte roller of een pluis vrije doek aan. Hoe dunner u het product aanbrengt, hoe mooier het resultaat. Het beste kunt u een kleur verdieper aanbrengen als de temperatuur tussen de 12 en 25 graden is.
 • Verwijder eventueel residu met een tissue of een droge pluisvrije doek.
 • Herhaal dit desgewenst nog een keer voor een nog donkerdere uitstraling.
 • Voor het dagelijks of wekelijks onderhoud van natuursteen gebruikt u bijvoorbeeld een marmermelk, groene zeep of edelzeep, vermengd met een beetje water.

Bestaande natuursteen vloer of gevel 

 • Reinig het natuursteen een dag van te voren met een speciale zuurvrije grondreiniger voor natuursteen, zet de vloerverwarming een paar dagen van te voren uit.
 • Breng de kleurverdieper met een zachte roller of een pluis vrije doek aan. Hoe dunner u het product aanbrengt, hoe mooier het resultaat. Het beste kunt u een kleur verdieper aanbrengen als de temperatuur tussen de 12 en 25 graden is.
 • Verwijder eventueel residu met een tissue of een droge pluisvrije doek.
 • Herhaal dit desgewenst nog een keer voor een nog donkerdere uitstraling.Voor het dagelijks of wekelijks onderhoud van natuursteen gebruikt u bijvoorbeeld een marmermelk, groene zeep of edelzeep, vermengd met een beetje water.

Natuursteen voor buiten

 • Dit past u toe op dezelfde manieren zoals hierboven omschreven, laat hierbij de laatste stap achterwege, door de verschillende weer typen heeft dit geen zin.

Bent u dan voor altijd klaar?

Het antwoord hierop is nee. Kleurverdiepers en impregneermiddelen zijn tijdelijke oplossingen. U moet dit bijvoorbeeld door slijtage en weersomstandigheden periodiek herhalen.

U kunt de kleurverdiepende bescherming gebruiken op verschillende soorten natuursteen zoals marmer, travertin, kalksteen, verschillende graniet soorten, Belgisch hardsteen, Chinees hardsteen en leisteen soorten.

Contracten voor periodiek onderhoud

Pro Floor Care kan u zeer gunstige onderhoudscontracten aanbieden. Samen met Pro Floor Care kunt u geheel vrijblijvend een meerjarig onderhoudsplan opstellen zonder verborgen kosten en tegen gereduceerde tarieven.

Contacteer ons vrijblijvend via app, telefoon of mail. U kunt ook direct naar de online agenda module voor een afspraak op maat

Back To Top
×