Profloorcare
voorwaarden   disclaimer   colofon   sitemap
0

Slijpen van vloeren

Het schuren of slijpen van beton en natuursteen vloeren.

Pro Floor Care vernieuwt beton en natuursteen vloeren door beschadigde, versleten of zeer vervuilde toplagen af te schuren. Schuren of slijpen is een oppervlaktebehandeling waarbij doorgaans 0,5 tot 3 mm van de toplaag van het natuursteen of beton wordt afgeschaafd met gebruik van schuurmachines voorzien van roterende diamantschijven. Beschadigingen en gebruikssporen worden verwijderd door grofkorrelige schuursegmenten die over de natuursteen vloer draaien . Vervolgens wordt het oppervlak herhaaldelijk geschuurd met steeds fijnere segmenten waardoor de toplaag steeds dichter en fijner van structuur wordt het zogeheten polijsten van een natuursteen vloer. Dit alles gebeurd met watergekoelde diamantschijven. Hierdoor heeft u geen last van stof op uw natuursteen en in het interieur.

Marmeren vloer schuren prijs. Neem contact met ons op voor de kosten van het schuren en polijsten van een marmeren vloer. Marmer of beton schuren en polijsten.

 

Marmer. Is het behandelen noodzakelijk ?

Wat gebeurt er met schuren van natuursteen en is het schuren of slijpen echt noodzakelijk.

Als u de specialisten van Pro Floor Care uw natuursteenvloer gaat laten schuren is het verstandig zoniet noodzakelijk om uw spullen in een andere ruimte op te slaan. Specialisten zullen eerst de muren af gaan plakken met plastic, dit is om spat- en waterschade te voorkomen. Doordat er met grote, zware schuurmachines ( vanaf 200 kilogram ) wordt gewerkt hebben wij dan ook echt de ruimte nodig, de randen worden geschuurd met zogeheten Flex apparaten. Hierna wordt de vloer weer in fases opgebouwd door het polijsten van uw natuurstenen vloer tot het gewenste glansresultaat. Houd u er rekening mee dat twee personen tussen de 10 a 25 vierkante meter maximaal per dag kunnen schuren .

Een nieuwe vloer schuren:

Soms kiezen architekten, projectontwikkelaars, bedrijven of particulieren ervoor om een nieuwe natuursteen vloer te laten schuren. U denkt dat is raar, natuursteen wordt toch al gepolijst of verzoet vanaf de fabriek verkocht. Dat klopt ! Het is echter zo dat een natuursteenvloer die nieuw gelegd is en daarna geschuurd wordt zo glad is als een biljartlaken en daarbij zijn dan de voegen gelijk aan de hoogte van de vloer. Het resultaat is dan een grote massieve plaat natuursteen zonder onderbreking van diepere voegen. Bijkomend voordeel is dat er nooit vuil achterblijft in de voegen.

Renovatie en schuren:

Vaak kiezen klanten van Pro Floor Care ervoor om een zeer oude natuursteen vloer te renoveren door middel van een vloer opschuren. Na vele jaren achterstallig onderhoud is een natuursteen vloer vaak beschadigd, dof geworden, diepere krassen aanwezig en zogeheten looppaden. Dit is geen probleem ! Na het repareren van scheuren en gaatjes, schuren en het opnieuw in fases polijsten van de natuursteen vloer ziet u niets meer van het achterstallig onderhoud.

Natuursteen vloer opschuren. Marmer slijpen en polijsten. Natuursteen slijpen en polijsten. Marmercomposiet schuren en polijsten. 

Het verschil

Het schuren van graniet of granito, wat is het verschil ?

Hieronder uitgelicht wat de verschillen zijn tussen graniet en granito schuren.

Graniet schuren

Graniet is een van de hardste natuursteen soorten en wordt gedolven als grote blokken uit een natuursteen groeve, de blokken worden verzaagd tot platen van 1 tot 3 centimeter met diamant zagen. Hierna worden ze machinaal gepolijst tot een bepaald niveau zoals verzoet, zijdeglans of hoogglans. Graniet kunt u als bekleding kopen voor vloeren en wanden. Nadat de vloer of wand is geplaatst wordt het zeer moeilijk om het graniet nog te bewerken met de schuurmachines die worden gebruikt door de professionele natuursteen specialisten. Dit heeft een paar redenen, namelijk:

Graniet is zeer hard en de schuurmachines met diamantschijven kunnen te weinig druk uitoefenen op het natuursteen met als resultaat dat diepere krassen en beschadigingen niet verwijderd kunnen worden door het schuren. Tevens is het zo dat als er een te zware belasting op uw vloer komt, de tegels van graniet zullen breken. Wel is het zo dat de glansgraad van graniet terug kan worden gebracht door het mineraliseren of polijsten.

Granito schuren

Granito of terrazzo is een benaming voor een specifieke Italiaanse manier voor het storten van stukjes marmer, graniet, kwarts of andere kleine natuursteen stukjes in een cementgebonden vloer. Deze behandeling werd in Nederland veelvuldig toegepast rond de '40 en '50 er jaren van de 19e eeuw. Tegenwoordig wordt granito of terrazzo veel toegepast in badkamers en keukenbladen.

Het schuren van granito of terrazzo is een stuk eenvoudiger, dit komt doordat de kleine stukjes marmer, graniet of kwarts worden gestort in cement. De structuur van cement is makkelijk te schuren en hierna te polijsten, zowel bij nieuwe als bij bestaande granito vloeren. Dit geldt ook voor de opstaande plinten en de zogeheten zwarte kaders. Wilt u een offerte voor het schuren van granito of terrazzo, ga dan naar het contactformulier.

Terrazzo schuren. Granito schuren. Het schuren van marmer. Marmer slijpen.  Granito vloer schuren. Schuren en polijsten van natuursteen. Natuursteen slijpen. 

Uiteindelijk gaan we na het schuren door met het polijsten van een marmeren vloer. 

Traditioneel of modern

Traditioneel schuren van natuursteen of modern schuren van natuursteen.

Bij Pro Floor Care en nog een paar andere bedrijven In Nederland wordt er nog op verschillende manieren natuursteen geschuurd of geslepen, hieronder de verschillen:

Traditioneel

Het schuren of slijpen van natuursteen wordt nog op de traditionele manier toegepast. Deze schuurmachines hebben een ronddraaiende kop met een diameter van 30 cm, hieronder worden schuurelementen van natuursteen geplaatst in verschillende hardheid gradaties, dit kan variëren van een korrel 30, 60 of 120. Het voordeel van traditioneel schuren of slijpen is dat er veel minder kans op krassen ontstaat op het natuursteen. Ook zogeheten komvorming wordt hierbij uitgesloten. Het schuren of slijpen op de traditionele manier gebeurt nog met de ouderwetse schuurmachines en slijpstenen speciaal voor natuursteen van het Italiaanse merk Cassani. Het traditineel schuren wordt veelal toegepast op beton, granito, terrazzo, kalksteen, travertin en zachtere marmer soorten.Dit zijn natuursteen soorten met een hoge kalkwaarde. Ook wordt deze vorm van schuren nog veel toegepast bij het authentiek restaureren van vloeren in monumentale panden. Traditioneel schuren van natuursteen of beton vergt veel tijd en wordt dan veelal toegepast in kleinere ruimtes. Voor het slijpen van grote natuursteen vloeren of objecten wordt tegenwoordig alles op de moderne manier geschuurd met planetaire schuurmachines. Het traditioneel schuren stamt uit de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw, echter door innovatie loopt deze manier van schuren in zijn geheel niet achter op het modern schuren of slijpen van natuursteen. Traditioneel schuren van natuursteen wordt door veel granito en terrazzo bewerkers toegepast als ook een paar specialistische natuursteen onderhoudsbedrijven in Nederland. Pro Floor Care biedt beide schuurmethodes aan.

Modern

Het schuren of slijpen van natuursteen op de moderne manier. Deze schuurmachines worden sinds de jaren '80 van de vorige eeuw veelal ingezet voor het schuren of slijpen van natuursteen. Deze schuurmachines of slijpmachines speciaal voor natuursteen of beton hebben meestal drie verschillende planetaire schuurkoppen, werkbreedtes variëren van 45 centimeter tot 120 centimeter. Er wordt geslepen of geschuurd met verschillende korrels, korrelgrootes zijn 30, 60, 120, 200 oplopend tot 5000. De schuurelementen zijn in de ruwste fases van ijzer of staal gebonden met diamantkorrels. Moderne schuurmachines hebben als voordeel dat er grote vloeroppervlaktes van natuursteen of beton sneller en efficiënter geschuurd of geslepen kunnen worden. Moderne schuurmachines zijn veel zwaarder dan de traditionele schuurmachines voor natuursteen, hierdoor is het eenvoudiger om bepaalde soorten natuursteen en betonvloeren eenvoudiger af te vlakken, te slijpen of te schuren. 

 

 

Traditioneel geschuurde vloer

Traditioneel geschuurde granito of terrazzo vloer

Vorige pagina
Herengracht 282
1016 BX, Amsterdam
Nederland

T.: 020 217 07 04
F.: 020 217 07 05
E.: info@profloorcare.nl

K.v.K.: 34389793
Btw: NL 822.329.268.B01

Natuursteen onderhoud, restauratie en renovatie 

Vloeronderhoud beton, slijpen en polijsten