Profloorcare
voorwaarden   disclaimer   colofon   sitemap
0

Reinigen marmer, Belgisch hardsteen, Chinees hardsteen, graniet en travertin vloeren

Enkele handige tips voor het reinigen en behandelen van Belgisch hardsteen, Chinees hardsteen, marmer en graniet vloer schoonmaken. Vloeronderhoud. Onderhoud marmeren vloer.

Na jaren van intsensief gebruik op het natuursteen zoals marmer en graniet kan het voorkomen dat u vloer er dof uit gaat zien, en er ook nog oppervlakkige krasjes verschijnen door het inlopen van vuil. Mensen gaan zich vaak irriteren aan het doffe aangezicht en de krasjes, polijsten is dan een optie.

Wat betekent polijsten ?

Door middel van een boenmachine ( eenschijfsmachine ) over u vloer te bewegen wordt de vloer weer glimmend zoals zij ervoor was, kleine microscopische krasjes worden ook verwijderd. Veelal gebeurt het polijsten van natuursteen of het polijsten van marmer in meerdere fases zoals hieronder uitgelicht:

  1. Grove pad - De vloer wordt licht geschuurd met een grove diamantpad. Hiermee wordt de structuur van het natuursteen geopend en worden kleine krasjes verwijderd. De natuursteen vloer is nu zeer poreus en heeft een matte uitstraling.
  2. Middelgrove pad - Wederom wordt de natuursteen vloer behandelt met een diamantpad maar dan middelgrof. In deze fase wordt de vloer weer opgebouwd en de structuur van het natuursteen zal zich weer gaan sluiten. Het natuursteen is nu minder poreus en krijgt een meer gepolijst, glanzende uitstraling.
  3. Fijne pad - De vloer wordt opgeboend, gepolijst met een fijne meestal witte pad. De structuur van het natuursteen is nu bijna gesloten en de vloer krijgt zijn glanzend gepolijst effect terug. Deze fase wordt meerdere malen herhaalt vaak ook nog met polijst poeder om zo een hogere glansafwerking te bewerkstelligen. U kunt zelf aangeven bij de adviseurs van Pro Floor Care wat voor glansgraad of gepolijst niveau u wilt. Marmer zoeten of marmer polijsten. 
  4. Wij adviseren u na het polijsten de natuursteen vloer te verzegelen met speciale impregnaten. Hiermee beschermt u het natuursteen voor langere tijd tegen vuil, vlekken en vocht. 

U kunt marmer polijsten, graniet polijsten en travertin polijsten. Vloeronderhoud begint hier.  Polijsten natuursteen vloer. 

Voor het granito polijsten en het terrazzo polijsten wordt voorafgegaand de vloer geschuurd.

Voorbeelden vloeren

Verschillende voorbeelden met foto's van voor en na een behandeling. Schoonmaken van granito vloeren. Marmeren vloer polijsten.

Marmeren vloer polijsten en granito vloeren polijsten en schoonmaken van travertin.

Hoe vaak moet het gebeuren ?

Periodieke frequentie voor het behandelen of bewerken van marmer, graniet, Belgisch hardsteen, Chinees hardsteen en andere soorten.

Dat hangt helemaal van uzelf af. Als u de vloer dagelijks of wekelijks goed onderhoud met een edelzeep hoeft u de vloer niet zo vaak te laten polijsten. Sommige natuursteen soorten zoals marmer hebben een minder sterke hardheid en zullen dan ook sneller beschadigen. Echter als u te lang wacht met het groot onderhoud van uw vloer zullen de kosten voor het schoonmaken van natuursteen aanzienlijk toenemen.

Een indicatie:

Woonverkeer - Doordat u zich dagelijks beweegt in en om het huis en de belopingsgraad niet zo hoog is als in een bedrijfsgebouw zal uw natuursteen vloer niet zo snel dof worden en krasjes vertonen. Hierbij moet wel gezegd worden dat u dan de vloer frequent reinigt, bijvoorbeeld een keer per week reinigen met een edelzeep. Het polijsten van uw natuursteen vloer hoeft dan niet jaarlijks te gebeuren. 

Werkverkeer - Veelal liggen natuursteen vloeren in een entree van een gebouw dus de belopingsgraad is hier dan ook erg hoog. Doffe plekken, looppaden en krasjes zijn veel sneller zichtbaar door de hoge bezoekersfrequenties. Pro Floor Care adviseert hierbij de vloer eenmailg per jaar te laten polijsten en te impregneren. Hierbij kunnen wij gunstige meerjarige onderhoudsplannen maken in samenspraak met u. 

Prestige objecten - Overheidsgebouwen, advocatenkantoren, banken, exclusieve hotels en hoofdkantoren van grote ondernemingen. Deze groep is een uitzondering op de regel. Deze partijen maken een statement naar de bezoekers en dragen vaak een voorbeeldfunctie uit naar de maatschappij. De panden voldoen dan ook aan de hoogste eisen op het gebied van onderhoud en service, zoals het reinigen, polijsten en schuren van natuursteen. Pro Floor Care maakt samen met facilitair managers van deze gebouwen gehele natuursteen onderhoudsplannen. Het reinigen of polijsten van natuursteen heeft een veel hogere terugkeer frequentie. Onderhoud marmer vloer begint hier. 

 Tot slot ! Het polijsten van natuursteen is een specialistiche onderdeel op het gebied van onderhoud. Het is raadzaam om dit dan ook te laten doen door natuursteen specialisten. Wilt u een afspraak maken met Pro Floor Care of een vrijblijvende offerte van ons ontvangen voor het polijsten van uw natuursteen vloer ga dan naar het contactformulier.    

Travertin schoonmaken en travertin onderhoud. 

Het zelf polijsten van marmer

Wat heeft u nodig om zelf marmer, travertin of graniet te polijsten ? Polijsten van marmer.

U denkt eraan om zelf uw natuursteen te gaan polijsten. Hieronder beschreven wat u zoal nodig heeft om  een marmeren vloer te polijsten of een graniet vloer te polijsten. Travertin vloer polijsten.

  1. Reinigingsproducten om de vloer te reinigen, gebruik altijd een goede zuurvrije grondreiniger.
  2. Eenschijfsmachine of boenmachine voor het reinigen en polijsten van natuursteen vloeren.
  3. Reinigingspads. Hierin zijn verschillende soorten te verkrijgen, wij adviseren hierin pads met stukjes kleine ruwe diamant. De zogeheten diamantpads.
  4. Polijstpoeder.
  5. Eventueel een impregneer voor natuursteen.  

Uw marmeren vloer polijsten begint hier ! Het schoonmaken van travertin. Polijsten van travertin. Dof marmer glanzend maken. Dof marmer laten glimmen. Marmer polijsten. Natuursteen vloer polijsten. 

Vorige pagina
Herengracht 282
1016 BX, Amsterdam
Nederland

T.: 020 217 07 04
F.: 020 217 07 05
E.: info@profloorcare.nl

K.v.K.: 34389793
Btw: NL 822.329.268.B01

Natuursteen onderhoud, restauratie en renovatie 

Vloeronderhoud beton, slijpen en polijsten