skip to Main Content

Terrazo schuren

Je koopt een oud huis uit de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw en nadat je de oude houten, keramische of linioleum vloerbedekking verwijderd  in je halletje of keuken vind je een authentieke terrazzo vloer. Deze zit helemaal onder de lijmresten, verflagen of beschadigingen en denkt wat nu?

Terrazzo is een sterke, slijtvaste gietvloer meestal in een basis van cement met een unieke authentieke uitstraling. Je vindt terrazzo vloeren niet alleen in oude huizen of grachtenpanden.  je ziet het ook bij slachthuizen, luchthavens, visverwerkingsbedrijven, ziekenhuizen en oude scholen. Deze terrazzo vloeren kunnen we weer volledig renoveren of restaureren. Het schuren van terrazzo behoort tot een van deze oplossingen.

Wat kun je doen?

Je kunt zelf aan de gang gaan met een handmuis met schuurvelletjes of een kleine excentrische schuurmachine met padjes. Of u dan het gewenste resultaat gaat halen is de vraag. Je kunt ook een gespecialiseerd bedrijf bellen of mailen, aan de hand van een vrijblijvende  inventarisatie beoordelen wij wat er moet gebeuren om een terrazzovloer te repareren,  het aanhelen van gebroken stukjes of het opvullen van scheuren behoort tot de opties voordat we het terrazzo schuren. Het restaureren, reonoveren en schuren van een terrazzo vloer us een arbeidsintensief proces.

Terrazzo vloer repareren

Wat gebeurt er voordat we beginnen met het schuren van terrazzo

  • Scheurherstel – Wanneer er scheuren in de vloer zitten moeten deze eerst hersteld worden voordat er geschuurd kan worden. Wanneer de scheuren breed genoeg zijn kun je ze herstellen met steen toeslag en cement, wanneer dat niet het geval is kun je kiezen voor steenlijm. Er zijn vele kleuren te koop. De samenstelling van terrazzo is elke keer weer anders en je zult waarschijnlijk een test moeten zetten om zo dicht mogelijk bij de oude samenstelling te komen. Herstel van terrazzo blijft altijd zichtbaar.
  • Terrazzo aanhelen –Je kunt stukken waar eerder geen terrazzo zat aanhelen of repareren. Je zult dan eerst de ondervloer moeten beoordelen. Meetal kiezen we ervoor om een dunne zandcementvloer op de bestaande vloer te gieten of te smeren. Daarna wordt terrazzo aangebracht en gewalst. Wanneer de vloer gerestaureerd is kun je de terrazzo vloer schuren.

Terrazzo vloer schuren

 Het schuren van terrazzo gebeurt in verschillende fases. Wij schuren eerst met diamant gebonden segmenten en stappen daarna over naar polijst pads met verschillende korrels. Bij het schuren van terrazzo halen we een klein gedeelte van de toplaag af zodat er een nieuwe laag tevoorschijn komt zonder vlekken, krassen en kale plekken.

Nat of droog schuren terrazzo

 Het schuren van een terrazzo vloer kan zowel nat en droog. Het voordeel van nat schuren is dat er geen stof vrij komt. Slib bij het nat schuren wordt opgezogen met waterstofzuigers die geleegd kunnen worden in IBC containers. Voor het droog schuren gebruiken we industriële stofzuigers de grote is afhankelijk van de grote van de schuurmachine.

Hoe hoog polijsten van terrazzo?

 Het is belangrijk niet te hoog te polijsten, zeker niet in de natte ruimtes omdat dat de vloer heel glad maakt waardoor je snel zult uitglijden. Belangrijk is het eindresultaat met de klant te bespreken en de eventuele risico’s. Wilt u graag met een van onze specialisten in contact komen, vraag dan snel een vrijblijvende offerte aan.

Back To Top
×