Skip to content

TERRAZZO SCHUREN EN SLIJPEN

Van de noodzakelijk een deugd maken!
Een terrazzo vloer opknappen door schuren

Heeft u ontdekt dat u een oude terrazzo vloer heeft?

U koopt een oud huis uit de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw. Vervolgens verwijdert u de oude houten- of keramische vloer of linoleum vloerbedekking vanuit het halletje of keuken en vindt u een authentieke terrazzo vloer! Deze zit helemaal onder de lijmresten, verflagen of beschadigingen en denkt wat nu? Nou, dat leggen wij hier graag uit en daarbij bespreken we het volgende:

Terrazo vloer opknappen?

Terrazzo is een sterke, slijtvaste gietvloer, meestal in een basis van cement, met een unieke authentieke uitstraling. Terrazzo vloeren vinden we niet alleen in oude huizen of grachtenpanden, ze zijn er ook bij slachthuizen, luchthavens, visverwerkingsbedrijven, ziekenhuizen en oude scholen. Deze terrazzo vloeren kunnen we weer volledig renoveren of restaureren. Het schuren van terrazzo behoort tot een van deze oplossingen.

Wat zijn de mogelijkheden?

U heeft dus een terrazzo vloer die u wilt opknappen. Laten we de opties even bekijken.

Optie 1: Zelf terrazzo schuren

U kunt zelf aan de gang gaan met een handmuis met schuurvelletjes of een kleine excentrische schuurmachine met padjes. Of u dan het gewenste resultaat gaat halen is de vraag.

Optie 2 : Terrazzo vloer laten schuren door specialisten

U kunt ook een gespecialiseerd bedrijf bellen of mailen. Zoals Pro Floor Care. Aan de hand van een vrijblijvende inventarisatie beoordelen wij wat er moet gebeuren om een terrazzovloer te repareren. Het aanhelen van gebroken stukjes of het opvullen van scheuren behoort tot de opties voordat we het terrazzo schuren.

Vergeet niet: Het restaureren, renoveren en schuren van een terrazzo vloer is een arbeidsintensief proces!

Foto’s behandeling machinaal slijpen en schuren van terrazzo

Hieronder ziet u een aantal resultaten van terrazzo na een schuur behandeling.

Granito Voor Schuren En Polijsten
Terrazzo Of Granito Polijsten

Terrazzo vloer repareren – de voorbereiding

Wat gebeurt er voordat we beginnen met het schuren van terrazzo.

Scheurherstel

Wanneer er scheuren in de vloer zitten moeten deze eerst hersteld worden voordat er geschuurd kan worden. Wanneer de scheuren breed genoeg zijn kunnen ze hersteld worden met steen toeslag en cement. Wanneer dat niet het geval is, kan er worden gekozen voor steenlijm. Er zijn vele kleuren te koop. De samenstelling van terrazzo is elke keer weer anders en u zult waarschijnlijk een test moeten zetten om zo dicht mogelijk bij de oude samenstelling te komen. Herstel van terrazzo blijft altijd zichtbaar.

Terrazzo aanhelen

Stukken waar eerder geen terrazzo zat, kunnen we aanhelen of repareren. Dan zal eerst de ondervloer moeten worden beoordeeld. Meestal kiezen we ervoor om een dunne zandcementvloer op de bestaande vloer te gieten of te smeren. Daarna wordt terrazzo aangebracht en gewalst. Wanneer de vloer gerestaureerd is kunnen we de terrazzo vloer schuren.

We hebben overigens een speciale pagina, waar we volledig ingaan op het repareren en herstellen van terrazzo. De moeite waard om even te lezen!

Terrazzo vloer schuren

Het schuren van terrazzo gebeurt in verschillende fases.

Wij schuren eerst met diamant gebonden segmenten en stappen daarna over op polijst pads met verschillende korrels. Bij het schuren van terrazzo halen we een klein gedeelte van de toplaag af, zodat er een nieuwe laag tevoorschijn komt zonder vlekken, krassen en kale plekken.

Nat of droog schuren van terrazzo

Het schuren van een terrazzo vloer kan zowel nat en droog. Het voordeel van nat schuren is dat er geen stof vrij komt. Slib bij het nat schuren, wordt opgezogen met waterstofzuigers, die geleegd kunnen worden in IBC containers. Voor het droog schuren gebruiken we industriële stofzuigers waarvan de grote afhankelijk is van de grote van de schuurmachine.

Polijstgraad van terrazzo

Hoe hoog polijsten van terrazzo?

Het is belangrijk niet te hoog te polijsten, zeker niet in de natte ruimtes, omdat dat de vloer heel glad maakt waardoor je snel zult uitglijden. Belangrijk is het eindresultaat en de eventuele risico’s met de klant te bespreken. Meer weten over polijsten? We hebben een speciale pagina waar u alles te weten komt over het polijsten van terrazzo.

Schuren van terrazzo

Terrazzo laten schuren of slijpen door Pro Floor Care?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van terrazzo. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Elk project is anders en behoeft een andere aanpak. En zoals al eerder vermeldt op deze pagina: Het restaureren, renoveren en schuren van een terrazzo vloer is een arbeidsintensief proces!

Twijfelt u en heeft u behoefte aan een ontmoeting en inspectie ter plekke, dan is dat voor ons geen probleem. Neem gerust even contact met ons op. Dit kan door ons te bellen, te appen of door online met ons contact op te geven.

Back To Top
×