skip to Main Content

Terrazo schoonmaken

Zelf een terrazzo vloer schoonmaken volgens het drie stappenplan, reinigen, beschermen en onderhouden. Vloer onderhoud van terrazzo was nog nooit zo simpel. 

Bij nieuwe vloeren hanteren we de volgende uitzonderingsregel voor een optimaal vloeronderhoud van uw terrazzo.

 • Nieuwe gelegde terrazzo vloeren in de specie of in de mortel
  Laat de vloer minimaal 6 tot 8 weken natuurlijk drogen (geen vloerverwarming aan). Houd u er rekening mee dat dit richtlijnen zijn en deze kunnen afwijken door natuur of weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer alleen met schoon, lauw water. Vlekken verwijderd u met een mild schoonmaakproduct waar geen zuur in zit.
 • Voor nieuw gelegde terrazzo vloeren die in kunststof hars of epoxy
  U laat de vloer minimaal 3 tot 4 weken natuurlijk drogen. ( geen vloerverwarming aan ) Houd u er rekening mee dat ook dit richtlijnen zijn en dat deze kunnen afwijken door verschillende weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer met schoon, lauw water. Eventuele vlekken kunt u altijd eenvoudig reinigen met een mild schoonmaakproduct met een miniem aan zuur.

Terrazzo schoonmaken

Volgens het drie stappenplan, namelijk reinigen, beschermen en onderhouden.

 1. Terrazzo reinigen
  U reinigt de vloer intensief met een reiniger die geen zuur bevat, doseer dit product met schoon water zoals aangegeven op de fles, laat het product goed inweken circa 10 tot 20 minuten, laat een schoonmaakproduct nooit intrekken, neem hierna de terrazzo vloer goed af met schoon water. Voor het perfecte vloeronderhoud van terrazzo herhaalt u deze stap desgewenst nog eens. U laat de terrazzo vloer nu 24 tot 48 uur drogen voor de volgende stap, het beschermen van terrazzo. Benodigdheden: Emmer of mopset. Schone dweil, mop of microvezeldoek. Tip! Vaak komen terrazzo vloeren tevoorschijn bij het restaureren of het renoveren van een woning, eventuele lijmresten van linoleum of vloertapijt verwijderd u niet zo eenvoudig. Vraag snel een vrijblijvende offerte aan voor het schuren terrazzo
 2. Terrazzo beschermen of impregneren
  De tweede stap in het terrazzo onderhoud. Het kleurverdiepen, coaten of impregneren. Schudt het gewenste beschermingsproduct goed voor gebruik. Breng het product aan in een verfbakje. Breng met een lakrolletje het product zo dun mogelijk aan, hoe dunner u het aanbrengt, hoe mooier het resultaat. Verwijder na enkele tot tientallen minuten het overtollig residu met een pluisvrije doek van microvezel.
  Benodigdheden: Verfset ( lakroller met verfbakje ) van de grotere bouwmarkten zoals Praxis, Karwei of Gamma. Schone pluisvrije doek of microvezeldoek.
 3. Terrazzo onderhoud
  Bij het onderhoud van natuursteen zoals terrazzo hebben we 2 manieren, droog en nat reinigen van een terrazzo vloer. We noemen dit kort periodiek reinigen, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks. 
Droog reinigen van terrazzo, gebruik een zachte bezem, stofzuiger of wisser. Om minder vuil zoals zand of vuil in uw huis tegen te gaan zorgt u dat er een goede inloopmat ligt bij de voordeur. 
Het nat reingen van een terrazzo vloer. Doe een scheutje groene zeep of carolin zeep in een emmer met lauw water. Breng het product aan met een dweil of mop. Laat het product natuurlijk opdrogen.
  Benodigdheden: Emmer of mopset met een schone dweil, mop of microvezeldoek.
Granito Polijsten
Back To Top
×