Skip to content

TERRAZZO SCHOONMAKEN

Tips en uitleg om uw terrazzo te laten glanzen.
Maar vooral ook, wat u niet moet doen!

Waarom u goed moet opletten bij het schoonmaken van terrazzo

Natuursteen zoals terrazzo is iets unieks en exclusiefs. Echter, het nadeel is dat het schoonmaken van terrazzo niet hufterproof is. Als u verkeerde materialen of schoonmaakmiddelen gebruikt, dan kan uw terrazzo worden beschadigd en soms zelfs onherstelbaar. Graag leggen wij u uit waar u op moet letten bij het schoonmaken van terrazzo. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

Hoe erg zijn uw terrazzo tegels eigenlijk vervuild?

Een terrazzo vloer, aanrechtblad of keukenblad kan op verschillende manieren worden schoongemaakt en gereinigd. Dit is afhankelijk van de mate van vervuiling. Het is dus belangrijk om te weten hoe erg uw terrazzo tegels vervuild zijn om te weten welke schoonmaak methode moet worden toegepast.

De terrazzo tegels zijn heel erg vervuild

In dit geval volstaat een simpele schoonmaak beurt niet en moet u het terrazzo laten schuren. Pro Floor Care kan u hier uitstekend bij helpen. Lees meer over het hoe en waarom van het schuren van terrazzo.

Het terrazzo is minder erg vervuild

In dit geval kunt u het beste uw terrazzo tegels laten polijsten. Uiteraard kunnen wij u hierbij uitstekend van dienst zijn. Lees meer over het polijsten van terrazzo.

Het terrazzo is niet zo erg vervuild

Is uw terrazzo vloer, aanrecht of vensterbank niet zo erg vervuild, dan kunt u deze oppervlakkig schoonmaken en reinigen. Dit noemen we ook wel dieptereiniging.

Echter, let wel op welke schoonmaakmiddelen u gebruikt! Op onze pagina over het schoonmaken van natuursteen gaan wij hier uitgebreid op in

Foto’s schoonmaakbehandeling van terrazzo

Hieronder ziet u een aantal afbeeldingen van schoongemaakte terrazzo vloertegels.

Terrazzo Polijsten
Terrazzo Poetsen

Specialist terrazzo schoonmaken

Pro Floor Care heeft een specialistisch plan opgesteld voor het schoonmaken van terrazzo. Namelijk, het drie stappenplan van reinigen, beschermen en onderhouden. Volg dit plan en u zult langer van uw terrazzo kunnen genieten!

Terrazzo reinigen

U reinigt de vloer intensief met een reiniger die geen zuur bevat. Doseer dit product met schoon water zoals aangegeven op de fles. Laat het product goed inweken, circa 10 tot 20 minuten. Laat een schoonmaak product nooit intrekken! Neem hierna de terrazzo vloer goed af met schoon water. Voor het perfecte vloeronderhoud van terrazzo herhaalt u deze stap desgewenst nog eens. U laat de terrazzo vloer nu 24 tot 48 uur drogen voor de volgende stap, het beschermen van terrazzo.

Benodigdheden: Emmer of mopset. Schone dweil, mop of microvezeldoek.

Tip! Vaak komen terrazzo vloeren tevoorschijn bij het restaureren of het renoveren van een woning, Eventuele lijmresten van linoleum of vloertapijt verwijdert u niet zo eenvoudig. Vraag in dat geval snel een vrijblijvende offerte aan voor het schuren terrazzo.

Terrazzo beschermen of impregneren

De tweede stap in het terrazzo onderhoud: Het kleurverdiepen, coaten of impregneren. Schudt het gewenste beschermingsproduct goed voor gebruik. Breng het product aan in een verfbakje. Breng met een lakrolletje het product zo dun mogelijk aan. Hoe dunner u het aanbrengt, hoe mooier het resultaat. Verwijder na enkele tot tientallen minuten het overtollig residu met een pluisvrije doek van microvezel.

Benodigdheden: Verfset (lakroller met verfbakje) van de grotere bouwmarkten zoals Praxis, Karwei of Gamma. Schone pluisvrije doek of microvezeldoek.

Terrazzo onderhoud

Bij het onderhoud van natuursteen zoals terrazzo hebben we 2 manieren: droog en nat reinigen van een terrazzo vloer. We noemen dit kort periodiek reinigen, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks.

Droog reinigen van terrazzo

Gebruik een zachte bezem, stofzuiger of wisser. Om minder vuil, zoals zand of vuil in uw huis, tegen te gaan, zorgt u dat er een goede inloopmat bij de voordeur ligt.

Het nat reingen van een terrazzo vloer

Doe een scheutje groene zeep of carolin zeep in een emmer met lauw water. Breng het product aan met een dweil of mop. Laat het product natuurlijk opdrogen.

Benodigdheden: Emmer of mopset met een schone dweil, mop of microvezeldoek.

Terrazzo

Hulp nodig bij het schoonmaken of terrazzo tegels en bladen?

Heeft u alsnog hulp nodig voor het schoonmaken van uw terrazzo vloer, tegels of tafel en aanrechtbladen? Neem dan even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per app of maak eenvoudig online een afspraak.

Afspraak maken voor het schoonmaken van terrazzo
Back To Top
×