Skip to content

TERRAZZO REINIGEN

Handige tips voor het reinigen van terrazzo tegels, vloeren, vensterbanken, tafels en aanrechtbladen

Specialistisch reinigen van Terrazzo

Bij sterke vervuiling, diepe krassen of beschadigingen aan uw terrazzo vloer, is het schoonmaken alleen niet meer mogelijk. Specialistisch reinigen van Terrazzo tegels is dan misschien nog de mogelijkheid. Zo niet, dan moet u overgaan op andere specialistische vloer technieken. Graag vertellen wij u hier alles over op deze pagina, waarbij wij de volgende onderwerpen aanstippen:

Welke reinigingsmiddelen u NIET moet gebruiken!

Om te beginnen, willen wij u even nadrukkelijk adviseren welke schoonmaakmiddelen en materialen u ECHT NIET oftewel NOOIT moet gebruiken. Gebruik dus nooit de volgende middelen om Terrazzo tegels, vloeren, aanrechtbladen of vensterbanken te reinigen:

 • Ammonia
 • Antikalk
 • Chloor
 • Schuurmiddelen
 • (Zout) Zuur

Wat u WEL kunt gebruiken om Terrazzo schoon te maken en te reinigen, zijn:

 • Boenwas/ lijnolie
 • Ph-neutrale reinigingsmiddelen
 • Vloeibare groen zeep

Zelf reinigen van nieuwe terrazzo vloeren

Bij nieuwe terrazzo vloeren hanteren we de volgende uitzonderingsregel voor een optimaal vloeronderhoud van uw terrazzo. We maken hierbij onderscheid tussen vloeren, gelegd in de specie of in de mortel, of vloeren, gelegd in kunststof hars of epoxy.

Nieuwe gelegde terrazzo vloeren in specie of mortel

Bij nieuwe gelegde terrazzo vloeren in de specie of in de mortel, laat u de vloer minimaal 6 tot 8 weken natuurlijk drogen. Indien u vloerverwarming heeft, deze niet aan laten staan. Houdt u er rekening mee dat dit richtlijnen zijn en deze kunnen afwijken door natuur- of weersomstandigheden.

In deze fase reinigt u de vloer alleen met schoon lauw water. Vlekken en lichte cementsluier verwijdert u met een neutrale reiniger, speciaal voor natuursteen.

Nieuw gelegde terrazzo vloeren in kunststof hars of epoxy

Voor nieuw gelegde terrazzo vloeren die in kunststof hars of epoxy zijn gezet, hanteren we het volgende tijdspad. U laat de vloer minimaal 3 tot 4 weken natuurlijk drogen. Ook hier, indien van toepassing, geen vloerverwarming aan. Houdt u er rekening mee dat ook dit richtlijnen zijn en dat deze kunnen afwijken door verschillende weersomstandigheden.

In deze fase reinigt u de vloer met schoon lauw water. Eventuele vlekken en lichte cementsluier verwijdert u met een neutrale reiniger, speciaal voor natuursteen en beton.

Wanneer het reinigen van terrazzo niet meer afdoende is…

Alternatieve behandeltechnieken als specialistisch reinigen van terrazzo niet meer werkt

Is uw terrazzo vloer door de jaren echt zo erg beschadigd dat zelfs speciale reinigers en beschermers niet meer helpen of werken, dan kunnen wij uw vloer weer specialistisch reinigen of professioneel herstellen. Hieronder een paar specialistische vloer technieken die wij kunnen toepassen voor u.

Een herstelde terrazzo vloer, weer als nieuw, begint met Pro Floor Care

Specialistisch vloer onderhoud van terrazzo, de technieken op een rij gezet voor u:

 • Impregneren of coaten van terrazzo

  Door terrazzo te impregneren of te coaten, wordt het voorzien van een onzichtbare beschermlaag, is het volledig vloeistofdicht en is bestand tegen chemicaliën en machinale belasting. Lees hier meer over hoe wij natuursteen impregneren.

 • Terrazzo polijsten

  De terrazzo vloer wordt gereinigd en hierna op glans gebracht in verschillende polijst fases. Lees hier meer over de mogelijkheden van polijsten van terrazzo.

 • Terrazzo slijpen of schuren

  Als schoonmaken, zoals polijsten of micro polijsten niet meer te realiseren valt, is het schuren of slijpen van terrazzo één van de meest technische en dure oplossingen voor het restaureren van een terrazzo vloer. Schuren gebeurt met zeer zware schuurmachines speciaal voor grantio en terrazzo.

 • Terrazzo vloer repareren

  Scheurtjes, gaatjes en andere beschadigingen in terrazzo kunnen we eenvoudig en specialistisch herstellen of repareren. Ook kunnen wij ontbrekende stukken aanhelen of aanstorten. Lees hier meer over het specialistisch repareren en herstellen van terrazzo.

Terrazzo Poetsen

Hulp nodig bij het reinigen van terrazzo?

Lukt het niet om uw terrazzo zelf goed te reinigen en twijfel je over de mogelijkheden en technieken die voor uw terrazzo vloer, tegels of bladen van toepassing zijn? Wij helpen u graag verder! Meem even contact met ons op, dit kan telefonisch of maak eenvoudig online een afspraak.

Specialistisch laten reinigen van terrazzo
Back To Top
×