Skip to content

TERRAZZO IMPREGNEREN

Uw glanzende terrazzo vloer in optimale conditie en immuun tegen ongewenste indringers

Door impregneren, wordt terrazzo voorzien van een afstotende en onzichtbare beschermlaag

U heeft een mooie glanzende terrazzo vloer en dit wilt u zo houden natuurlijk. Door impregneren wordt een terrazzo ondergrond, zoals een terrazzo vloer, voorzien van een onzichtbare en afstotende beschermlaag. Zo voorkomt u dat vuil, vocht en andere vloeistoffen in uw terrazzo vloer doordringen. Lees op deze pagina alles wat u moet weten om uw terrazzo in optimale staat te behouden. We bespreken daar de volgende onderwerpen:

Een terrazzo vloer impregneren = beschermen

Voor een mooi en blijvend resultaat van een terrazzo vloer is het belangrijk om deze goed schoon te houden, periodiek te onderhouden en te beschermen.

Wij hebben een 3 stappenplan voor een optimaal behoud van glanzend terrazzo. Dit bestaat uit het grondig reinigen van terrazzo, het beschermen van terrazzo en het periodiek schoonmaken en onderhouden van terrazzo.

Letterlijk betekent impregneren: “het verzadigen van een vaste stof met een vloeistof”. In dit geval is de vaste stof “terrazzo”, zoals een terrazzovloer. Het “impregneermiddel” is in dit geval de vloeistof. Het impregneermiddel wordt aangebracht op het oppervlakte van terrazzo en trekt er een paar millimeter in. Binnen 24 uur is dit gehard en zorgt het voor een onzichtbare, vocht-, vuil- en vloeistof afstotende laag.

Zo is het terrazzo bestand tegen vuil, vlekken, vocht en vloeistoffen

Door impregneren behoudt het terrazzo dus haar natuurlijke glansvorm en uitstraling, blijft het in optimale conditie en is het immuun tegen ongewenste indringers.

Impregneren wordt ook vaak als laatste afwerking toegepast na het schuren van terrazzo en het polijsten van terrazzo. Daarmee is het eigenlijk de laatste stap, de stap om het terrazzo te beschermen.

Kun je zelf terrazzo impregneren?

Wilt u zelf aan de slag gaan om uw terrazzo vloer te beschermen door het te impregneren?

Het is zeker mogelijk om zelf terrazzo te impregneren. Of u zelf het gewenste resultaat bereikt, dat is een ander verhaal. In dat geval kunt u altijd bij onze specialisten van Pro Floor Care terecht.

Hieronder vindt u een beknopte instructie over hoe u zelf uw terrazzo kunt impregneren:

  1. Schudt het gewenste beschermingsproduct goed voor gebruik.
  2. Breng het product aan in een verfbakje.
  3. Breng met een lakrolletje het product zo dun mogelijk aan. Hoe dunner u het aanbrengt, hoe mooier het resultaat.
  4. Verwijder na enkele tot tientallen minuten het overtollig residu met een pluisvrije doek.

Er zijn verschillende soorten impregneermiddel in de handel verkrijgbaar, enkele voorbeelden zijn Akemi, HG en Moeller Stone Care.

Foto’s van een bescherm behandeling van terrazzo

Bij deze een foto’s van een behandeling om een terrazzo vloer te beschermen.

Terrazzo Polijsten
Terrazzo Poetsen

Is er een verschil tussen impregneren en coaten van terrazzo?

Impregneren van terrazzo

Bij impregneren wordt er dus een beschermende, onzichtbare, laag aangebracht op het terrazzo. Deze laag zal een paar millimeter in het terrazzo intrekken en zal het zo beschermen.

Coaten van terrazzo

Bij het coaten van terrazzo wordt er een extra laag op het terrazzo toegevoegd. Er verschillende vormen van coating, qua texturen, kleuren en diktes. Het is echter niet gebruikelijk om natuursteen te coaten, dit wordt meer toegepast op beton. De reden hiervan is, dat door het coaten van natuursteen en hardsteen, het uiterlijk en de natuurlijke glansvorm verandert. Het voorziet terrazzo van een lichte glans.

Het wordt echter wel toegepast op krasgevoelige ondergronden van natuursteen. Meer weten over coating? Lees hier meer over het coaten van terrazzo, beton, hardsteen en overige natuurstenen.

Het is niet gebruikelijk om natuursteen, zoals terrazzo, te coaten

Voordelen van impregneren van terrazzo

Impregneren betekent eigenlijk niets anders dan het beschermen. 

Gemakshalve hebben we even de voordelen in een overzichtje op een rijtje gezet. Zo is het direct overzichtelijk wat de voordelen van terrazzo impregneren zijn:

  1. De terrazzo vloer is wordt voorzien van een onzichtbare, maar afstotende beschermlaag.
  2. Het terrazzo is immuun tegen ongewenste indringers.
  3. Het terrazzo is bestendig tegen zuren, vetten, oliën, vocht, vuil en vloeistoffen.
  4. Na impregnatie, is terrazzo beter en gemakkelijker schoon te maken, te reinigen en te onderhouden.
  5. De terrazzo vloer is en blijft voorzien van haar natuurlijke glansgraad.
Terrazzo

Terrazzo tegels laten impregneren door professionals?

Wilt u uw terrazzo vloer beschermen en laten impregneren door vakmensen? Pro Floor Care is specialist in het onderhoud en renovatie van beton en natuursteen. Wij hebben de kennis en de ervaring voor het impregneren van Terrazzo ondergronden. . Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per app of maak eenvoudig online een afspraak.

Bescherm uw terrazzo vloer
Back To Top
×