Skip to content

TERRAZZO POLIJSTEN

Een glanzende terrazzo vloer? Alles wat u moet weten over het behandelen en polijsten van terrazzo

Terrazzo vloer polijsten

Het polijsten van een terrazzo vloer is een mooie oplossing als het schuren, of het repareren van een terrazzo vloer geen noodzaak is. U kunt eenvoudig doffe vlekken weg poetsen en een mooie glimmende vloer terug krijgen door het polijsten. Lees hier alles over het polijsten van terrazzo, waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

Wat is terrazzo polijsten?

Wij polijsten de terrazzo vloer of het aanrechtblad met verschillende diamantschijven. Deze diamantschijven hebben een korrel die met het polijsten steeds fijner wordt. Door de steeds fijnere korrel raakt de toplaag van het terrazzo steeds meer verdicht. Zo krijgt het dof geraakte terrazzo weer een mooie glans.

Meer weten over polijsten? De pagina over het polijsten van natuursteen, beschrijft uitgebreid het waarom, wanneer en hoe van het polijsten

Wanneer een terrazzo vloer polijsten?

Twee voorbeelden die aangeven wanneer uw terrazzo vloer een polijst beurt kan gebruiken:

‘Verborgen’ terrazzo vloer 

Tegenwoordig veranderen veel huizen uit de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw van eigenaar. In deze woningen komen tijdens het verbouwen vaak terrazzo vloeren naar boven. Vaak hebben de terrazzo vloeren verborgen gelegen ondertapijt of linoleum. Het granito zit dan vaak onder lijmresten en heeft een doffe uitstraling. Door het schuren en polijsten van een terrazzo vloer is deze weer helemaal puntgaaf! Wij kunnen u tevens helpen met het verwijderen van lijmresten van natuursteen.

Slijtage van terrazzo vloer

Door de jaren heen slijt de toplaag van het terrazzo. Deze doffe plekken of looppaden zijn met schoonmaakproducten, coatings of het schrobben van een vloer niet meer te verwijderen. Het polijsten en impregneren van een terrazzo vloer is dan een mooie oplossing.

Foto’s van een polijst behandeling van terrazzo

Bij deze een aantal foto’s van het polijsten en afwerken van een terrazzo vloer.

Terrazzo Polijsten
Terrazzo Poetsen

Schuren of polijsten, het verschil

Bij het polijsten van een terrazzo vloer wordt alleen de toplaag bewerkt. Diepe krassen, of volledig dof gelopen delen, worden door alleen het polijsten niet uit de terrazzo vloer of aanrecht gepoetst.

Bij het schuren of slijpen van een terrazzo vloer of aanrechtblad, gaan we met een zeer grove korrel en metaal gebonden diamant schijven, de toplaag van het terrazzo afschuren. We schuren dan een 1 tot 3 millimeter weg van het oude terrazzo. Door het schuren verdwijnen diepe krassen uit het aanrechtblad of de vloer.

Terrazzo Poetsen

Terrazzo vloer behandelen

Terrazzo vloer laten polijsten door specialisten en binnen 24 uur een offerte op maat? Maak dan eenvoudig een afspraak met ons.

Afspraak maken

Zelf de glans bepalen op mijn terrazzo

We kunnen verschillende glans gradaties op een terrazzo vloer of aanrechtblad aanbrengen. Door een steeds fijnere korrel op de polijstschijven wordt het oppervlakte steeds glanzender. We hebben voor deze glansgradaties verschillende termen zoals gezoet of gepolijst terrazzo. U kunt bij ons dus zelf bepalen hoe hoog u de glans op het terrazzo wilt hebben. Standaard worden de terrazzo vloeren na behandeld met een vocht en vuil afwijzend product.

Back To Top
×