skip to Main Content

Terrazzo vloer polijsten

Een mooie oplossing als schuren, of het repareren van een terrazzo vloer geen noodzaak is. Eenvoudig doffe vlekken weg poetsen en een mooie glimmende vloer terug krijgen door het polijsten.

Wat is Terrazzo polijsten?

We polijsten de terrazzo vloer of het aanrechtblad met verschillende diamantschijven, deze diamantschijven hebben een korrel die met het polijsten steeds fijner wordt. Door de steeds fijnere korrel raakt de toplaag van het terrazzo steeds meer verdicht, het dof geraakte terrazzo krijgt zo weer een mooie glans.

Schuren of polijsten, het verschil

Bij het polijsten van een terrazzo vloer wordt alleen de toplaag bewerkt, diepe krassen of volledig dof gelopen delen worden door alleen het polijsten niet uit de terrazzo vloer of aanrecht gepoetst. Bij het schuren of slijpen van een terrazzo vloer gaan we met een zeer grove korrel en metaal gebonden diamant schijven de toplaag van het terrazzo afschuren. We schuren dan een 1 tot 3 millimeter weg van het oude terrazzo. Door het schuren verdwijnen diepe krassen uit het aanrechtblad of de vloer.

Terrazzo vloer behandelen

Terrazzo vloer laten polijsten door specialisten en binnen 24 uur een offerte op maat ? Maak dan eenvoudig een afspraak met ons.

Afspraak maken

Zelf de glans bepalen op mijn terrazzo

We kunnen verschillende glans gradaties op een terrazzo vloer of aanrechtblad aanbrengen. Door een steeds fijnere korrel op de polijstschijven wordt het oppervlakte steeds glanzender. We hebben voor deze glansgradaties verschillende termen zoals gezoet of gepolijst terrazzo. U kunt bij ons dus zelf bepalen hoe hoog u de glans op het terrazzo wilt hebben. Standaard worden de terrazzo vloeren na behandeld met een vocht en vuil afwijzend product.

Wanneer een terrazzo vloer polijsten?

  • Tegenwoordig veranderen veel huizen uit de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw van eigenaar. In deze woningen komen tijdens het verbouwen vaak terrazzo vloeren naar boven. Vaak hebben de terrazzo vloeren verborgen gelegen onder tapijt of linoleum. Het granito zit dan vaak onder lijmresten en heeft een doffe uitstraling. Door het schuren en polijsten van een terrazzo vloer is deze weer helemaal puntgaaf.
  • Door de jaren heen slijt de toplaag van het terrazzo. Deze doffe plekken of looppaden zijn met schoonmaakproducten, coatings of het schrobben van een vloer niet meer te verwijderen. Het polijsten en impregneren van een terrazzo vloer is dan een mooie oplossing.
Back To Top
×