Skip to content

TERRAZZO ANTISLIP MAKEN

Hoe wij u kunnen helpen om vervelende ongelukken op glad terrazzo te voorkomen

Terrazzo permanent stroef maken, zonder verlies van haar glans

Terrazzo is een unieke en exclusieve natuursteen. Echter, als een terrazzo ondergrond nat wordt, dan wordt het glad en dit kan leiden tot vervelende ongelukjes. Wij hebben oplossingen om dit te voorkomen, terwijl het uiterlijk en de uitstraling van de terrazzo vloer niet wordt aangetast. Lees hier over de mogelijkheden van het opruwen en antislip maken van terrazzo. De volgende onderwerpen passeren de revue:

Welke vloeren van terrazzo kunnen we antislip maken?

Terrazzo is gemaakt van marmer, glas en schelpschilfers. Deze zijn vervolgens geslepen en gepolijst voor een gladde vloerafwerking. Lagere korrelniveaus zorgen voor een meer slipvaste vloer, terwijl hogere korrelniveaus een hogere glans produceren, wat wordt geassocieerd met gladheid. De natuurlijke eigenschappen van terrazzo zijn antislip.

Maar er zijn situaties waarin terrazzo nat, en daarmee glad wordt. Door bijvoorbeeld een regenbui, of simpelweg na het schoonmaken van terrazzo. We kunnen dan de terrazzo vloertegels antislip maken door een antislip behandeling. Dat doen we de R-waarde te verhogen van een bestaande- of nieuwe terrazzo vloer. We gaan dan een permanente antislip laag aanbrengen.

Hieronder even een overzicht van terrazzo vloeren die wij met een antislipbehandeling stroef kunnen maken, opgedeeld in oplossingen voor terrazzo in natte ruimtes en terrazzo in droge ruimtes.

Natte ruimtes van terrazzo

Een antislip behandeling op terrazzo ondergronden kan worden toegepast in natte ruimtes zoals:

 • Terrassen van terrazzo
 • Sauna’s met terrazzo ondergronden
 • Zwembaden met terrazzo
 • Badkamer vloeren van terrazzo

Droge ruimtes van terrazzo

In droge ruimtes met terrazzo vloeren, waar de kans op uitglijden bestaat, wordt een antislip behandeling toegepast op zoal:

 • Bordessen en trappen van terrazzo
 • Entrees van terrazzo in bedrijfsgebouwen
 • Verzorgingshuizen, bejaardentehuis met terrazzo ondergronden
 • Ziekenhuizen met terrazzo vloeren
 • Hotels en restaurants met terrazzo ondergronden
 • Kantoren en woningen met terrazzo vloeren

Situaties van ongelukken door een gladde terrazzo vloer

Even een aantal voorbeelden van gladde ondergronden van terrazzo die een antislip behandeling nodig hebben:

 • Ongelukken door olie- en vetvlekken in restaurants of eetgelenheden
 • Vloerongevallen door water, zoals regenwater in entreehallen van shopping centra of treinstations
 • Ongevallen in kinderziekenhuizen, bejaardenhuizen en scholen, die een gemakkelijk beloopbare ondergrond nodig hebben
 • Ongelukken op plekken waar mensen haast hebben, zoals transportcentra en luchthavens

Foto’s van een terrazzo antislip behandeling

Bij deze een aantal impressies van het antislip maken van een terrazzo vloer.

Terrazzo Polijsten
Terrazzo Poetsen

Antislip behandelingen voor terrazzo vloeren

Hoe maken jullie terrazzo antislip?

Voorkom uitglijden en valpartijen. Wij helpen u graag verder met een volgende stap naar een veilige stroeve vloeren van terrazzo. Lees hier ons stappenplan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat voor het antislip maken van terrazzo.

Voorkom het uitglijden en valpartijen op terrazzo vloeren

Stappenplan voor een veilige terrazzo vloer

Vermoed u dat uw vloer van terrazzo te glad is? Of heeft er zich een ongeluk of valpartij voorgedaan? Maak dan snel een afspraak met een professioneel bedrijf gespecialiseerd in het meten en het antislip maken van terrazzo vloeren. Binnen 24 uur heeft u van ons een offerte op maat.

STAP 1. ANTISLIP OF STROEFHEID METING

Voordat we met het antislip maken van een terrazzo ondergrond beginnen, meten we eerst de gladheid of stroefheid van de terrazzo vloer. Zo kunnen we later in het antislip proces monitoren of alles wel heeft gewerkt.

STAP 2. REINIGEN VAN HET BETON

We reinigen het terrazzo oppervlakte eerst om zo het terrazzo te ontdoen van vuil en stof.

STAP 3. ETSEND ANTISLIP OF STROEF MAKEN 

We brengen nu een speciaal product aan. Dit product maakt, door een etsende werking, het terrazzo stroef en wordt zo niet meer glad onder natte omstandigheden.

Naast etsen, zijn er ook andere toepassingen voor het stroef maken van terrazzo ondergronden, zoals boucharden van terrazzo, stralen van terrazzo, branden of vlammen van terrazzo, het coaten van terrazzo of het markeren van terrazzo. Iedere techniek voor een specifieke toepassing en esthetische uitstraling.

STAP 4. REINIGEN OF NEUTRALISEREN 

Nadat we het etsende product haar werking heeft volbracht, reinigen we het terrazzo nog een keer. Dit gebeurt vaak met speciale borstels of pads.

STAP 5. ANTISLIP METING OF STROEFHEID METING

Als de antislip behandeling is volbracht, wordt de behandelde terrazzo vloer nog een keer gemeten met een gekalibreerd antislip apparaat.

Terrazzo

Terrazzo tegels antislip laten maken door vakmensen?

Wilt u uw terrazzo vloer antislip laten maken door professionals? Pro Floor Care heeft de kennis en de ervaring voor het stroef maken van Terrazzo ondergronden. Wij doen een meting van te voren en achteraf en voorzien u van de resultaten. Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per app of maak eenvoudig online een afspraak.

Antislip maken van terrazzo
Back To Top
×