Profloorcare
voorwaarden   disclaimer   colofon   sitemap
0

Granito schuren of granito polijsten

Bij sterke vervuiling, diepe krassen of beschadigingen aan uw granito vloer. Specialistisch vloer onderhoud begint met Pro Floor Care. Granito vloer opknappen, granito vloer repareren.

Is uw granito vloer door de jaren echt zo erg beschadigd dat zelfs speciale reinigers en beschermers niet meer helpen of werken, dan kunnen wij uw vloer weer specialistisch reinigen of professioneel herstellen. Hieronder een paar specialistische vloer technieken die wij kunnen toepassen voor u.

Specialistisch vloer onderhoud van granito, de technieken op een rij gezet voor u :

  • Impregneren of coaten van granito - verschillende technieken toe te passen op terrazzo. Kleurverdiepende impregneermiddelen of beschermende coatings aanbrengen op vele verschillende granito vloer soorten.
  • Granito polijsten - de terrazzo vloer wordt gereinigd en hierna op glans gebracht in verschillende polijst fases. Polijsten granito vloer.
  • Granito schuren of granito slijpen - een van de meest technische en dure oplossingen voor het restaureren van een terrazzo vloer. Schuren gebeurd met zeer zware schuurmachines speciaal voor grantio en terrazzo.
  • Granito vloer repareren - het professioneel herstellen of repareren van scheuren, gaatjes en andere beschadigingen in een terrazzo vloer. Granito vloer opknappen.

Wij schuren de volgende granito of terrazzo soorten:

  • granito of terrazzo gebonden met cement en toeslagen zoals zand, marmermeel en kleurstoffen. Dit noemen wij de traditionele granito of terrazzo vloeren. Deze vloeren vinden we vaak terug in woningen uit de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw en grote slachthuizen. 
  • granito of terrazzo gebonden met kunsthars op basis van verschillende componenten, deze kunsthars gebonden terrazzo of granito vloeren hebben als voordeel dat er grote vlakken geplaatst kunnen worden zonder al teveel dilataties of voegen. Deze vloeren worden anders geschuurd en gepolijst dan de traditionele granito vloer.

Staat uw antwoord er niet bij omtrent het restaureren, renoveren of schoonmaken van uw granito vloer, neem dan even contact met ons op, dit kan telefonsich of maak eenvoudig online een afspraak. 

De verschillen

Is het nou graniet, granito of terrazzo. Granito vloer.

Het ontstaan van granito vloeren

Rond de 15e eeuw ontdekte Venetiaanse natuursteenbewerkers een praktische toepassing voor het restmateriaal van marmer en graniet uit de verschillende steengroeves, ze gebruikten het om de terrassen rondom de huizen te bedekken. Later werd deze toepassing in veel Italiaanse kerken toegepast, het restmateriaal werd in de betonnen vloer gestort, door de hoge belopingsgraad op de vloer werd het als het ware natuurlijk gepolijst. De mensen vonden dit zo mooi dat het later ook voor vele ander doeleinden werd gebruikt. De originele terrazzo bewerkers komen uit de Italiaanse streek van Fruili vlakbij Venetië. Veel van deze granito of terrazzo bewerkers kwamen rond de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw naar Nederland. In gebouwde huizen uit deze periode vind u dan ook bijna altijd iets terug van terrazzo of granito.

Wat is granito of terrazzo

Terrazzo of granito is een natuursteenafwerking die veel wordt toegepast voor vloeren, aanrechtbladen en badkamers. Meestal bestaat terrazzo uit marmer korrels ( granulaat ) of graniet korrels, deze worden samengedrukt in betonmortel, klei of tegenwoordig ook in epoxy. Na een droogtijd wordt gaat men het granito schuren, hierna wordt terrazzo gepolijst waardoor een prachtige glans ontstaat op de natuursteen korrels. Granito vloer slijpen en polijsten. Vraag ons naar de mogelijkheden. 

De verschillen

 Terrazzo - komt van het Italiaanse woord terras. Wordt in landen als Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk gebruikt, in Frankrijk, Nederland en België spreekt men vaak over graniet of granito vloer.

 

Zelf granito schoonmaken

Zelf een granito vloer schoonmaken volgens het drie stappenplan, reinigen, beschermen en onderhouden. Vloer onderhoud van granito was nog nooit zo simpel. Granito vloer herstellen.

De basis bij het zelf reinigen van granito.

Bij nieuwe vloeren hanteren we de volgende uitzonderingsregel voor een optimaal vloeronderhoud van uw natuursteen.

Nieuwe gelegde granito vloeren in de specie of in de mortel, laat de vloer minimaal 3 tot 4 weken natuurlijk drogen.( geen vloerverwarming aan ) Houd u er rekening mee dat dit richtlijnen zijn en deze kunnen afwijken door natuur of weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer alleen met schoon lauw water. Vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met een neutrale reiniger voor natuursteen.

Voor nieuw gelegde granito vloeren die in kunststof hars of epoxy zijn gezet hanteren we het volgende tijdspad. U laat de vloer minimaal 3 tot 4 weken natuurlijk drogen. Houd u er rekening mee dat ook dit richtlijnen zijn en dat deze kunnen afwijken door verschillende weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer met schoon lauw water. Eventuele vlekken en lichte cementsluier verwijderd u wederom met een neutrale reiniger zonder zuur.

Granito schoonmaken volgens het drie stappenplan, namelijk reinigen, beschermen en onderhouden.

1.) Granito reinigen - u reinigt de vloer intensief met een zuurvrije grondreiniger, doseer dit prdocut met schoon water zoals aangegeven op de fles, laat het product goed inweken circa 10 tot 20 minuten, laat de grondreiniger nooit intrekken, neem hierna het granito goed af met schoon water. Voor het perfecte vloeronderhoud van granito herhaald u deze stap desgewenst nog eens. U laat de granito vloer nu 24 tot 48 uur drogen voor de volgende stap, het beschermen van granito.
Benodigdheden: Emmer of mopset. Schone dweil, mop of microvezeldoek.

Tip ! Vaak komen granito vloeren tevoorschijn bij het restaureren of het renoveren van een woning, eventuele lijmresten van linoleum of vloertapijt verwijderd u veelal niet eenvoudig. Het schuren en polijsten van een granito vloer behoort dan tot de opties.

2.) Granito beschermen of impregneren - De tweede stap in het granito onderhoud. Het kleurverdiepen, coaten of impregneren. Schudt het gewenste beschermingsproduct goed voor gebruik. Breng het product aan in een verfbakje. Breng met een lakrolletje het product zo dun mogelijk aan, hoe dunner u het aanbrengt, hoe mooier het resultaat. Verwijder na enkele tot tientallen minuten het overtollig residu met een pluisvrije doek.

Coatings, kleurverdiepers en impregneermiddelen zijn er van verschillende leveranciers zoals Akemi, HG of Moeller Stone Care.
Benodigdheden: Verfset ( lakroller met verfbakje ) van de grotere bouwmarkten zoals Praxis, Karwei of Gamma. Schone pluisvrije doek of microvezeldoek.

3.) Granito onderhoud - Bij het onderhoud van granito of terrazzo hebben we 2 manieren, droog en nat reinigen van natuursteen. We noemen dit kort periodiek reinigen, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks. 
Droog reinigen van granito, gebruik een zachte bezem, stofzuiger of wisser. Om minder vuil zoals zand of vuil in uw huis tegen te gaan zorgt u dat er een goede inloopmat ligt bij de voordeur. 


Het nat reingen van marmer. Doe een scheutje groene zeep, carolin zeep of edelzeep in een emmer met lauw water. Breng het product aan met een dweil of mop. Laat het product natuurlijk opdrogen.
Benodigdheden: Emmer of mopset met een schone dweil, mop of microvezeldoek.

Granito zelf repareren - Mocht u tijdens het reinigen kleine beschadigingen tegenkomen dan kunt u deze tegenwoordig eenvoudig zelf herstellen met de speciaal ontwikkelde reparatiesetjes voor natuursteen van. Uitermate geschikt voor het repareren van terrazzo en granito. Granito vloer herstellen. Granito vloer repareren. Granito schoonmaken. 

Voor het schuren, polijsten en het repareren van granito kunt u eenvoudig een afspraak maken via ons contactformulier.

Vorige pagina
Herengracht 282
1016 BX, Amsterdam
Nederland

T.: 020 217 07 04
F.: 020 217 07 05
E.: info@profloorcare.nl

K.v.K.: 34389793
Btw: NL 822.329.268.B01

Natuursteen onderhoud, restauratie en renovatie 

Vloeronderhoud beton, slijpen en polijsten