Skip to content
Pro Floor Care voor zakelijke klanten

Betonvloer schuren

Betonnen vloer laten schuren?

Het schuren en polijsten van een betonnen oppervlakte. Wij beschrijven in dit blog belangrijke informatie die u moet weten bij het bewerken van beton. Zoals bijvoorbeeld: Wanneer is het van belang om een betonvloer te schuren, te polijsten of te herstellen? Pro Floor Care zet voor u alle voordelen op een rij bij het schuren en polijsten van een beton vloer.

Waarom het schuren van beton zo belangrijk is en waarom u deze stap niet moet onderschatten

Wanneer een vloer van beton schuren

Hieronder beschrijven wij enkele situaties en voorbeelden wanneer het belangrijk is om een betonvloer te schuren of een betonvloer te polijsten:

 • Verregende betonvloer schuren en polijsten.
 • Oneffenheden en bulten verwijderen door het slijpen.
 • Bevroren vloeren van beton herstellen.
 • Lijmresten verwijderen van een betonvloer.
 • Opnieuw aanbrengen van hechting voor epoxy vloeren of speciale coatings. Hier kan ook gekozen worden voor het stralen van beton.
 • Het verwijderen van loslatende of verouderde coatings. Coating wegschuren van betonvloer.
 • Slagen van gevlinderd beton verwijderen, een te ruw gevlinderde betonvloer schuren.
 • Bij grof afgewerkte vloeren een betonvloer schuren en polijsten.

Enkele voorbeelden en situaties van beton schuren

Hier beschrijven wij verschillende situaties voor het slijpen en polijsten van beton. Soms is het in zijn geheel niet noodzakelijk om meerdere schuurfases toe te passen bij het schuren en polijsten. Hieronder enkele voorbeelden:

Het verwijderen van oude coatings en lijmresten

 • Het verwijderen van oude coatings en lijmresten op betonvloeren volstaat veelal met één schuurgang.

Het verwijderen van epoxy lagen op beton

 • Bij het verwijderen van epoxy lagen op beton, zijn één tot twee schuurgangen nodig voor een optimaal resultaat. Het opnieuw aanbrengen van een epoxy laag kan direct na het schuren van het beton.

Het egaliseren van een nieuwe of bestaande betonvloer

 • Bij het egaliseren van een nieuwe of bestaande vloer zijn één tot twee schuurgangen voldoende om de vloer te egaliseren.

Esthetisch uitzicht van beton, of gepolijst beton

 • Voor een esthetisch uitzicht van beton, of gepolijst beton, wordt de vloer geschuurd en gepolijst in drie tot soms wel zeven fases. Buiten een eenvoudig te onderhouden vloer, heeft een betonnen vloer die gepolijst is tot een Superfloor, nog veel meer voordelen.

Lees alles over de sterke en duurzame behandelmethode voor een verouderde of nieuwe betonvloer middels Pro Floor Care Superfloor

Boucharderen Beton
Boucharderen Beton, Antislip Maken
Beton Stroef Maken Door Boucharderen

Wat Pro Floor Care kan doen

Voor ieder probleem een oplossing op maat.

Wij schuren en polijsten betonvloeren van iedere grootte. Zoals bijvoorbeeld een industrievloer, of een parkeergarage van beton, een industriële betonlook in uw woonkamer of kantoor. Wij hebben de oplossing voor u als het gaat om een betonvloer schuren en polijsten. Buiten het schuren en polijsten van beton hebben wij ook nog andere specialistische behandelingen zoals het stralen en frezen van harde vloeren.

Neem gerust even contact met ons op via telefoon, app of maak gebruik van onze online formulieren. Wij komen kosteloos inventariseren en onze offertes zijn vrijblijvend.

Is het schuren en polijsten van beton duur?

Het antwoord is hier op moeilijk te geven maar vraag het gerust eens aan een van onze specialisten.

Leer mij kennen via mijn persoonlijke pagina. Voor vragen over dit onderwerp mag je mij altijd even mailen of bellen via 020 217 07 04.

Vond je dit interessant lees hier dan mijn andere blogartikelen.

Back To Top
×