Skip to content

BETON REPAREREN

Alles wat u moet weten over de reparatie en het herstellen van schade van beton of uw betonvloer

Reparatie van betonschade, waarom is dat zo van belang?

Vertoont uw betonvloer scheuren, barsten of gaten? Heeft u betonschade aan uw balkon, plafond, muren of de fundering van uw woning of bedrijfspand? Wilt u uw betonvloer afwerken en twijfelt u aan onderliggende betonrot? Pro Floor Care kan u helpen het beton te herstellen. Op deze pagina leggen wij uit hoe u betonschade herkent, hoe we dit kunnen herstellen en wat er verder allemaal bij komt kijken:

Oorzaken van barsten, scheuren en gaten in beton

Redenen van betonschade

Er kunnen zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van scheuren, barsten en gaten in een betonvloer of wand. Schade kan onder andere ontstaan door roestende wapening, chemische aantasting van de cementsteen, fysische en mechanische aantasting van het beton door vorst of andere omstandigheden.

De scheuren worden voornamelijk veroorzaakt door:

 1. Roestende wapening (betonrot)
 2. Chemische reacties (wapeningscorrosie, alkali-silica reactie of sulfaataantasting )
 3. Fysische aantasting (verhinderen van vervormingen, zettingen van de funderingen)
 4. Mechanische overbelasting (eigengewicht of verkeer)
 5. Vorstschade of dooizout schade

Daarnaast kan het ook veroorzaakt worden door:

 • Aanwezigheid van barsten in onderlagen
 • Slechte afvoer

Behandeltechnieken voor beton reparatie

Hoe betonschade herstellen

Voor beton repareren zijn meerdere technieken mogelijk:

 • Handmatige betonreparaties van onvolkomenheden in het beton, waarvoor een veelgebruikt middel spuitbeton is of het gebruik van speciale reparatiemortels
 • Scheuren in beton herstellen door middel van injecteren of 2-k polyester lijmen
 • Corrosie schade verhelpen door betonbescherming aan te brengen
 • Renovatie door het coaten van beton
Beton Stralen

Beton stofarm stralen Hornbach Den Haag

Antislip, Beton, Stralen, Zakelijk

Klant HORNBACH ( Bouwmarkt Den Haag ) 1.800 M2 vervuild en te glad beton. Drive-in,…

BEKIJK PROJECT

Beschadigd beton laten repareren door experts?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van beton en natuursteen. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Elk project is anders en behoeft een andere aanpak. Daarnaast kan het ook zo zijn dat een andere behandeltechniek voldoet voor uw specifieke situatie. Denk bijvoorbeeld aan het schuren of stralen van beton of het boucharderen van beton.

Welke soorten beschadigd beton kunnen wij repareren en herstellen

Welke betonschades wij herstellen

Er zijn verschillende betonnen ondergronden en oppervlakten die wij kunnen herstellen. Pro Floor Care doet aan betonrenovatie in de grote steden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Maar wij komen ook langs in de rest van Nederland en zelfs ook in België. Zoals zojuist vermeld, voor zowel particulieren, als voor bedrijven, instellingen en overheidsinstituten.

Beton wat wij vaak repareren en herstellen:

 • Betonvloeren
 • Balkonvloeren
 • Betonnen funderingen
 • Betonnen wanden
 • Plafonds van beton

Pro Floor Care is de expert en specialist voor het herstellen van gebroken en beschadigd beton

Zelf uw beschadigde betonvloer repareren?

Kleinschalige betonschade zelf herstellen?

Heeft u gaten in uw betonvloer, balkonvloer of beton wand? Dan kunt u in principe zelf zorg dragen voor beschadigd beton reparatie en de scheuren in beton repareren. Het hangt natuurlijk wel af van de grote van de barsten, gaten of scheuren en de staat van de vloer. Het is niet zo moeilijk als u zou denken. Wij hebben voor u een kort stappenplan uitgeschreven om de reparatie van beton helemaal zelf te doen. Komt u er niet uit, dan kan Pro Floor Care u uitstekend van dienst zijn. Gaat het om grote oppervlakken, dan adviseren wij u om het beton professioneel te laten repareren

Stappenplan betonvloer renovatie en betonvloer reparatie

 1. Maak de vloer stofvrij. Klop of tik op en rondom de beschadigingen. Alles wat loskomt verwijderd u.
 2. Met een verfkrabber, spatel of staalborstel kunt u de laatst loszittende deeltjes wegkrabben.
 3. Het meeste stof kunt u verwijderen met een borstel. Stofzuig de beschadiging met een stofzuiger voor u met beton repareren begint.
 4. Breng een goed hechtlaag of primer aan.
 5. Repareer of modelleer de gaten en scheuren. Voor de reparatie van uw betonvloer wordt meestal mortel, epoxy of polyester plamuur gebruikt.
 6. Is er sprake van grote gaten, gebruik dan cementgebonden oplossingen, zoals (snel)cement of reparatie mortel. Houd er rekening mee dat die een langere droogtijd hebben.
 7. Laat de plamuur of mortel drogen.
 8. Schuur de gerepareerde delen opnieuw.
 9. Afwerken zoals u wilt. dit kan een coating, verf of impregneer zijn.

Vervolgstappen na betonrenovatie

Voor het afwerken van een betonvloer, adviseren wij om het beton te polijsten of te coaten. Het kan ook nog zo zijn dat u de betonvloer eerst nog moet schuren of stralen. Alles over deze technieken kunt u op de desbetreffende pagina’s op deze website terugvinden. Wij kunnen u hier natuurlijk ook perfect over adviseren.

Wat u vooral NIET moet doen als beton reparatie middel!

Gebruik geen kit of egaline. Deze producten zijn of te flexibel, of te zacht. Hierdoor krijg je geen juiste aanhechting op het beton.

Beton Plafond Stralen

Ik wil graag hulp bij het repareren van beton

Heeft u hulp nodig bij het repareren van beton schade of wilt u graag advies of misschien een inspectie ter plekke? Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of maak eenvoudig online een afspraak.

Afspraak maken voor beton renovatie

Veel gestelde vragen over beton reparatie

Beton repareren: Oma weet raadt!

Van tijd tot tijd krijgen wij vragen over hoe je gaten of scheuren in een betonvloer kunt repareren of hoe je een beschadigde betonvloer kunt herstellen.

Gemakshalve hebben wij een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet. Beschadigd en gebroken beton repareren en herstellen: de gouden raad van Tante Kaat!

Wat kost beton reparatie?

De kosten van het repareren van beton is afhankelijk van veel verschillende factoren. Is het een vloer, of is het een plafond van beton? Is het op de begane grond, of is het op de 15e verdieping van een flatgebouw?

We kunnen hierin niet een eenvoudig bedrag noemen. Wel kunt u ons eenvoudig contacteren. Als u gebruikt maakt van ons beton schade formulier, dan kunt u een beschrijving geven van de situatie en zelfs ook enkele foto’s meesturen. Zo kunnen wij een inschatting maken van het benodigde werk en de kosten.

Hoe kun je betonrot repareren?

Voor zogeheten “betonrot” of “kwaaitaal beton” herstellen is maar een juiste manier qua behandeling. Het beton moet worden weggebroken tot aan de aangetaste metalen bewapening. Daarna moet de bewapening worden behandeld met speciale pasta’s om verdere roestvorming te voorkomen. Hierna moet er zorgvuldig reparatiemortel op het herstelde beton worden aangebracht zodat dit in de toekomst niet los kan laten.

Pro Floor Care is de expert en specialist voor het herstellen van gebroken en beschadigd beton, zoals betonrot. Als u gebruikt maakt van ons beton schade formulier, dan kunt u een beschrijving geven van de situatie en zelfs ook enkele foto’s meesturen. Zo kunnen wij een inschatting maken van het benodigde werk en de kosten.

Waarom beton repareren?

Beton wat poreus of beschadigd is door externe omstandigheden kan verder afbrokkelen. Delen of stukken beton kunnen schade aan mens en omgeving aanbrengen. Tevens wordt omliggend beton naast een beschadiging alleen maar kwetsbaarder. Daarom is het van groot belang om reparaties aan beton tijdig te herstellen.

Pro Floor Care is de specialis in betonrot reparatie. Neem gerust even contact met ons op. Als u gebruikt maakt van ons beton schade formulier, dan kunt u zelfs ook enkele foto’s meesturen. Zo kunnen wij een inschatting maken van de schade, maar tevens ook van het benodigde werk en de kosten.

Back To Top
×