Skip to content

BETON SUPERFLOOR

Een sterke en duurzame behandelmethode voor een verouderde of nieuwe betonvloer

Sterk en duurzaam beton met Pro Floor Care Superfloor

Met deze nieuwe en revolutionaire methode, heeft u in een paar stappen een duurzame oplossing en deze oplossing is eenvoudig! Uw beton krijgt een veel langere levensduur, het beton wordt sterker, krijgt een mooie glans, heeft bijna geen extra onderhoud meer nodig en is beter voor het milieu. Lees hier alles over de PFC Superfloor! De volgende onderwerpen passeren de revue:

Wat is een PFC Superfloor?

Een revolutionaire betonvloer

Deze nieuwe behandelmethode voor een betonvloer is revolutionair te noemen. In een paar stappen gaat u naar een duurzame oplossing en deze oplossing is eenvoudig! De betonnen vloer wordt geschuurd met speciale zware schuurmachines, met hieronder speciaal gebonden diamantsegmenten. Door het schuren en polijsten, wordt de toplaag van het beton verwijderd. Hierdoor komt het veel sterkere, onderliggende beton aan de oppervlakte. Granulaten in het beton worden meestal meer zichtbaar. Dankzij dit proces wordt het beton veel sterker en hierdoor duurzamer. Tevens krijgt de vloer van beton een mooie glans.

PFC Superfloor voor een beter milieu

Een betonvloer die is geslepen en gepolijst volgens de Superfloor methode, heeft bijna geen extra onderhoud meer nodig. Coatings, epoxy lagen of speciale hydrofobeer methodes, zijn niet meer nodig. Tevens is een behandelde vloer volgens de Superfloor methode zeer eenvoudig in het onderhoud. Een betonvloer laat zich goed onderhouden met de twister methode of het micro polijsten van beton. Voordeel van deze methodes is dat er geen reinig producten meer aan te pas komen.

PFC Superfloor is duurzaam

Een superfloor is een aantrekkelijk alternatief voor bijvoorbeeld epoxy lagen of andere minder duurzame oplossingen bij beton. Door de superfloor methode van Pro Floor Care krijgt het beton een veel langere levensduur. De aanvankelijke kosten zijn gelijk of zelfs lager dan traditionele vloeroplossingen zoals epoxys of coatings. De lage onderhoudskosten en de zeer lange levensduur van de nieuwe, harde toplaag van het beton, geven de Superfloor methode op de langere termijn een zeer duurzame oplossing.

Een revolutionaire betonvloer met een bijna eindeloze levensduur die bijna geen onderhoud nodig heeft

Foto’s PFC Superfloor

Bij deze een aantal impressies van een PFC Superfloor.

Betonvloer Schuren
Geschuurd Beton
Beton Schuren

De voordelen van een PFC Superfloor

Waarom een PFC Superfloor

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een PFC Superfloor en een gewone betonvloer? Waarmee onderheid een PFC Superfloor zich? We hebben al een aantal voordelen van een PFC Superfloor beschreven. Hieronder hebben we voor u alle voordelen even op een rij gezet bij het beton glad maken:

 • Kosteneffectief
 • Functioneel
 • Esthetisch aantrekkelijk
 • Milieuvriendelijk
 • Antislip, ook als de gepolijste betonvloer nat is
 • Zeer hoge brandveiligheid
 • Eenvoudig te reinigen
 • Hogere lichtopbrengst
 • Eindeloze levensduur
 • Zowel voor nieuwbouw als renovatie 60% lagere kosten op algehele levensduur dan traditionele vloeroplossingen
 • Lager trilniveau
 • Zeer sterk antikras
 • Duurzaam
 • Ook toepasbaar als ESD-vloer (Electro Static Discharge)
 • Schimmelwerend
 • Minder geluidsoverlast bij rollend verkeer

De aanvankelijke kosten zijn gelijk of zelfs lager dan traditionele vloeroplossingen

Geschuurd beton

Afspraak maken voor een Superfloor?

Bent u geïnteresseerd in een PFC Superfloor van beton, of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een PFC Superfloor? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Bel ons gerust even, app ons, of gebruik ons handige afspraken formulier. Pro Floor Care is VCA gecertificeerd.

Afspraak maken

Afwerking betonvloer

Er zijn verschillende slijp, schuur of polijst mogelijkheden voor de afwerking van een duurzame betonvloer.

PFC Platinum Superfloor

Bij deze manier van schuren en polijsten wordt de hoogste glans behaald. Hieronder hebben wij uitgelicht wat u kunt verwachten bij de afwerking van een PFC Platinum Superfloor voor oude- en nieuwe betonvloeren.

 • Het beton wordt geschuurd met metaal gebonden schijven met daarin ruwe diamant. De volgende korrels of grid 30, 60, 100 worden met metaalgebonden ijzers geschuurd. In deze fases wordt het beton zo geschuurd, dat veelal het granulaat in het beton naar boven komt. Na deze fases is het beton egaal of glad geschuurd.
 • Soms wordt er na de schuurfases nog een speciale verharder voor beton vloeren toegevoegd, zodat de toplaag van het geschuurde beton nog harder wordt.
 • Nu volgen er nog verschillende polijstfases om de hoogglans te verkrijgen op de geschuurde betonnen vloer. Dit gebeurt met kunststof en diamant gebonden dots of pads speciaal voor beton. Dit zijn dan de opvolgende fases met een korrel of grid van 200, 400, 800, 1.500 en zelfs 3.000. Na de laatste fase wordt de gepolijste betonvloer geïmpregneerd.

Voordelen van een PFC Platinum Superfloor

Enkele voordelen van een PFC Platinum Superfloor:

 1. Zeer hoge R-waarde, hierdoor minder slipgevaar voor heftrucks of werknemers
 2. Hoge lichtreflectie. Het gepolijste beton geeft een hoge weerkaatsing van het licht. Dit geeft een rustig en warm gevoel.
 3. Zeer geschikt als ESD vloer, een gepolijste vloer van beton geeft veel minder statische ontlading. Zeer geschikt voor server ruimtes.
 4. Zeer hoge levensduur. Gepolijst beton volgens de platinum methode heeft een zeer lange duurzaamheid.

Veel gestelde vragen over een PFC Superfloor van beton

Beton Superfloor: oma weet raadt!

Mensen vragen zich af wat nu precies een Superfloor is en wat de toegevoegde waarde is met betrekking tot een gewone betonvloer. Hoe ziet het eruit? Is het gemakkelijk te onderhouden?

Gemakshalve hebben wij een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet. PFC Superfloor: de gouden raad van Tante Kaat!

Heeft een beton PFC Superfloor onderhoud nodig?

Bijna niet! Een betonvloer die is geslepen en gepolijst volgens de Superfloor methode, heeft bijna geen extra onderhoud meer nodig. Coatings, epoxy lagen of speciale hydrofobeer methodes, zijn niet meer nodig. Tevens is een behandelde vloer volgens de Superfloor methode zeer eenvoudig in het onderhoud. Een betonvloer laat zich goed onderhouden met de twister methode of het micro polijsten van beton. Voordeel van deze methodes is dat er geen reinig producten meer aan te pas komen.

Wat is het verschil tussen een beton PFC Superfloor en een gewone betonvloer?

Met betrekking tot een gewone betonvloer, is een beton PFC Superfloor verder door gepolijst, is de toplaag meer verdicht, beter beschermd(end) en veel harder. Het geeft meer licht door de glans, geleid beter en geeft veel minder statische ontlading. Daarnaast is het veel duurzamer, heeft het minder onderhoud nodig en heeft een bijna eindeloze levensduur.

Zo zijn er nog veel meer voordelen van een PFC Superfloor.

Waarmee onderscheid een beton PFC Superfloor zich?

Een beton Superfloor onderscheid zich op verschillende gebieden. Het is sterk en duurzaam, met een bijna eindeloze levensduur. Het is beter voor het milieu, eenvoudig te reinigen en heeft bijna geen onderhoud meer nodig. Het is antislip, zeer sterk antikras, schimmelwerend, heeft een lager trilniveau en heeft een zeer hoge brandveiligheid. Al met al, een beton Superfloor heeft héél veel voordelen.

Is een beton PFC Superfloor geschikt voor bedrijfruimtes?

Jazeker, een beton PFC Superfloor is juist zeer geschikt voor bedrijven en bedrijfsruimtes. Onze zogenaamde PFC Platinum Superfloor heeft zeer hoge R-waarde en hoge lichtreflectie. Is zeer geschikt als ESD vloer en heeft een zeer hoge levensduur. Dus ideaal als bedrijfsvloer.

Meer over alle voordelen PFC Platinum Superfloor.

Wat kost een beton PFC Superfloor?

De daadwerkelijke kosten van een PFC Superfloor hangt af van het aantal meters en eventuele overige werkzaamheden. De aanvankelijke kosten zijn gelijk of zelfs lager dan traditionele vloeroplossingen zoals epoxys of coatings. De lage onderhoudskosten en de zeer lange levensduur van de nieuwe, harde toplaag van het beton, geven de Superfloor methode een veel langere levensduur en op de langere termijn een zeer duurzame oplossing.

Back To Top
×