Skip to content

COATEN

Geef uw of betonvloer of gevel een extra beschermlaag en maak de oppervlakte vuil- en vloeistofafstotend

Door coating wordt beton of natuursteen volledig vloeistofdicht en is bestand tegen chemicaliën en machinale belasting

Beton is een broos materiaal. Als u een betonvloer, -gevel of -wand niet bewerkt, dan is de oppervlakte gevoelig zijn voor krassen en slijtage en kan het in sommige gevallen ook gehorig en stoffig zijn. Naast deze bescherming, wordt ook de glans hersteld door coating. Dit geldt ook voor oppervlakten van natuursteen. Lees hier alles waarom het coaten van beton of natuursteen een noodzaak is, in positieve zin!

Wat is coaten?

Met het coaten van beton, zoals vloeren, wanden, gevels en aanrechtbladen, wordt er een extra laag aangebracht op de bestaande beton laag.

Door deze coating wordt het materiaal waterafstotend, waterbestendig, schimmelwerend, vuilafstotend, graffiti werend en UV- werend en is bestand tegen chemicaliën en machinale belasting

Het belang van een goede vochtwerende coating

Wat kan er bereikt worden met een goede vloer coating of een goede gevel coating?

Vuil, vocht en vlekken op de vloer?
Moeilijk te reinigen vloeren in slachthuizen, fabriekshallen, parkeergarages of bij u thuis?
De hoogst haalbare HACCP norm of de hoogst hygiënische eisen aan de vloer?

Met een goede coating zijn deze eisen haalbaar, zijn deze problemen oplosbaar èn in de toekomst te voorkomen. De speciale coatings die wij als Pro Floor Care aanbrengen op vloeren, wanden en gevels, voldoen aan de hoogste eisen die haalbaar zijn.

Betoon Impregneren
Beton Coaten
Beton Coaten Bedrijf

Coaten of impregneren?

Wat is het verschil tussen coaten of impregneren?

Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen het coaten of impregneren van beton of natuursteen. Even een korte uitleg…

Bij impregneren wordt er een beschermende, onzichtbare, laag aangebracht op het beton of natuursteen. Deze laag zal vervolgens het gesteente intrekken en het zo beschermen.

Bij het coaten van natuursteen of beton (ook wel sealen genoemd), wordt er een extra laag op het gesteente toegevoegd. Deze coating geeft als enige een volledig vloeistofdicht resultaat en is bestand tegen chemicaliën en machinale belasting. Verder zijn er verschillende vormen van coating, qua texturen, kleuren en diktes en zijn er nog vele andere voordelen.

Een coating oplossing voor iedere specifieke situatie

Voor iedere oppervlakte een eigen oplossing. Zo is iedere vloer verschillend. Dit geldt ook voor de vele coatings die verkrijgbaar zijn in de wereld van het professioneel coaten. Zo zijn er verschillende coating oplossingen, speciaal voor beton. Transparante coatings of gekleurde coatings, anti graffiti coating, pu coating of een slijtvaste, waterafstotende coating, 1 of 2 componenten coatings, of een glanzende coating. De uitkomsten zijn dan ook voor iedere situatie weer anders.

Coating oplossingen voor particulieren

Een betonnen aanrechtblad coaten, een natuursteen vloer coaten, granito vloeren reinigen en coaten. Dit zijn enkele voorbeelden die we voor u kunnen uitvoeren als het gaat om vloer coaten. Anti graffiti coating aanbrengen of gevels coaten tegen vocht, ook daarvoor kunt u contact met ons opnemen voor een advies op maat.

Coating oplossingen voor bedrijven, instituten of openbare instanties

Een entree of vergaderzaal coaten, een betonnen vloer coaten zodat deze eenvoudiger schoon te maken is. Geen rubbersporen meer in een garagevloer nadat deze gecoat is. De buitengevel van uw pand coaten zodat deze graffiti werend wordt. Dit zijn enkele vormen van het coaten van vloeren en gevels.

Speciale slijtvaste coatings worden voornamelijk toegepast op industrievloeren. Het doel is het beschermen tegen vuil en verwerkingsafval. Deze zijn geschikt voor vloeren in grote slachthuizen, voedselindustrie en visverwerkingsbedrijven. Deze speciale slijtvaste coatings van Pro Floor Care voldoen aan de hoogste normering zoals een HACCP normering, of verschillende veeleisende keurmerken binnen en buiten Europa.

Professioneel coaten door Pro Floor Care?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van beton en natuursteen. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen. Tevens bieden wij de mogelijkheid om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten.

Van balkon tot parkeergarage, van vliegtuighangar tot poppodium. Beton coatings komen bijna overal voor. Wij zijn officieel applicateur van verschillende merken zoals Sikkens en Crafco. Wij hebben een speciale pagina over het coaten van beton, waar we alles uitleggen over de de voordelen en mogelijkheden van verschillende beton coatings die wij aanbrengen op betonnen ondergronden.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of via ons online contact formulier.

Back To Top
×