skip to Main Content

BETON ANTISLIP MAKEN

Hoe wij u kunnen helpen om ongelukken op glad beton te voorkomen

Antislip maken van betonnen ondergronden, wij hebben de oplossingen

Beton is tegenwoordig erg populair en is de ideale oplossing als ondergrond voor grotere oppervlaktes. Betonnen vloeren en trappen worden daarom veel gebruikt in openbare plekken waar veel mensen komen. Zoals betonnen terrassen, grote winkelcentra en parkeergarages. Echter kan beton bij vocht erg glad worden en zo gebeuren er jaarlijks vele ongelukken. Dit kan gelukkig voorkomen worden en op deze pagina geven wij aan hoe.

Antislip vloer beton. De mogelijkheden om een gladde betonvloer op te ruwen

Voor het antislip maken of het stroever maken van beton worden verschillende toepassingen gebruikt. Hieronder een paar voorbeelden voor het stroef maken van een betonvloer:

a) Etsen van beton

Etsen – antislip behandeling voor vloeren, opritten of een werkvloer van beton, het beton wordt door een etsende behandeling stroever gemaakt. Over het algemeen verandert er weinig aan het uiterlijk van het beton. Veelal wordt het beton iets matter qua glans.

b) Boucharderen van beton

Met bouchardeer hamers of speciale bindingen wordt een betonvloer opgeruwd. De uitstraling van een beton vloer veranderd duidelijk. Boucharderen wordt ook veel toegepast voor het aanbrengen van een nieuwe hechtingslaag zoals een antislip coating.
Lees hier alles over het boucharderen van beton.

c) Stralen van beton

Het stralen van beton wordt veelal toegepast in grote stallen waar veel vee voorkomt. Dit zorgt voor een schuurpapierachtige uitstraling na de antislip behandeling.
Lees hier alles over het stralen van beton.

d) Coaten van beton

Speciale één of twee componenten beton coatings met daarin een toevoeging zoals flakes of glaskorrels. Aangebrachte coatings blijven wel kwetsbaarder voor slijtage. Deze techniek wordt veel toegepast in parkeergarages of in fabriekshallen.
Lees hier alles over het coaten van beton.
Antislip Maken Door Boucharderen
Antislip Maken & Boucharderen Van Beton
Beton Stralen

Hoe maken jullie beton antislip?

Voorkom uitglijden. Hoe kunnen gladde betonnen vloeren in antislip betonvloeren veranderd worden? Wij helpen u graag verder met een volgende stap naar een veilige stroeve betonnen ondergrond. Lees hier ons stappenplan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat voor het antislip maken van een betonvloer.

Voorkom het uitglijden op een te gladde betonvloer

Stappenplan voor een veilige betonnen vloer

Er heeft zich een calamiteit voorgedaan, of u vermoed dat een betonnen ondergrond te glad is. Maak snel een afspraak met een professioneel bedrijf gespecialiseerd in het meten en het antislip maken van een te gladde betonvloer. Binnen 24 uur heeft u van ons een offerte op maat.

Stap 1. Antislip of stroefheid meting

Voordat we met het antislip maken van een betonnen ondergrond beginnen meten we eerst de gladheid of stroefheid. Zo kunnen we later in het antislip proces monitoren of alles wel heeft gewerkt.

Stap 2. Reinigen van het beton

We reinigen het oppervlakte eerst om zo vuil en stof te ontdoen van het beton.

Stap 3. Etsend antislip of stroef maken 

We brengen nu een speciaal product aan, dit product maakt door een etsende werking het beton stroef en niet meer glad onder natte omstandigheden.

Stap 4. Reinigen of neutraliseren 

Nadat we het etsende product haar werking heeft volbracht reinigen we het beton nog een keer. Dit gebeurt vaak met speciale borstels of pads.

Stap 5. Antislip meting of stroefheid meting

Als de antislip behandeling is volbracht wordt de behandelde betonvloer nog een keer gemeten met een gekalibreerd antislip apparaat.

Advies, service en onderhoud van betonvloeren

De hierboven beschreven methodiek is de meest eenvoudige oplossing om een betonvloer antislip te maken, Wij bieden nog meer professionele oplossingen om beton antislip of stroef te maken. Hiervoor maken wij graag een offerte op maat.

Beton Schuren

Hulp nodig bij een te gladde betonvloer?

Meer weten over het antislip maken van betonvloeren of slipgevaar voorkomen op een te gladde vloer? Wij zijn VCA gecertificeerd en hebben verschillende methodes om beton stroef te maken. Vraag een gratis offerte aan

Vrijblijvende offerte antislip maken beton

Back To Top
×